Новосъздаденото кралско семейство

• 57 667
  • 725
  •   1
Отговори
# 525

Много са ми интересни тези торти издържащи с години ,някой има ли повече инфо?
Чак години не съм пробвала, но англиският коледен кейк, който е даден по горе се съхранява благодарение на сушените плодове и алкохола.
Има и други сладкиши, които траят по много- аз правя бисквити кантучини, които със седмици са си ок.
Изобщо всичко, що е на този принцип- с много сушени плодове и захар според мен може да издържа доста дълго.
Захарните глазури сигурно също имат консервиращ ефект.
Цитат

В деня на сватбата в предаването на Гала й гостуваха сладкари, които обясниха, че технологията на приготвяне на традиционната кралска сватбена торта била много специфична и тортата била годна за консумация повече от 3 години!!!  Shocked И колкото повече отлежавала, толкова по-вкусна ставала  Crazy Аз лично не мога да си го представя това,  но явно е вярно  Rolling Eyes

# 526
E, защо ми го подчертаваш  Rolling Eyes
Нали в тази връзка съм писала- аз лично не съм пробвала да държа три години, но няколко месеца - да, и нищо не ме навежда на мисълта, че няма да изтрае още повече.

# 527
Че тогава защо я правят тортата въобще? Thinking

и аз това се чудя... традиция, може би!  newsm78

# 528
E, защо ми го подчертаваш  Rolling Eyes
Нали в тази връзка съм писала- аз лично не съм пробвала да държа три години, но няколко месеца - да, и нищо не ме навежда на мисълта, че няма да изтрае още повече.
Мислих ,че не си го прочела и сравних тортата с коледния кейк.

# 529
  • София
Според това, което обясниха сладкарите при Гала май принципът на консервиране на тортата е същия като при коледния сладкиш - това, което те забъркаха се състоеше основно от сушени плодове и беше подквасено със солидни количества алкохол, а отгоре запечатано с кралска глазура, която като се втвърди предпазва напълно вътрешността от всякакви външни въздействия.

# 530
отгоре запечатано с кралска глазура,

ройал айсинг ли имаш предвид- това с белтък, лимонов сок и захар? аз съм малко скептична към нея, по скоро си я представям от типа пуншглазура- захар, лим.сок и алкохол, ама знае ли човек.

# 531
  • София
Точно роял айсинг имам предвид. Аз изобщо не я харесвам - нито на вкус, нито ми допада това колко е твърда, но може би в случая е предпочетена именно заради второто. Мисля си, че основната част на глазурата беше фондан, а кралската я ползваха само за запечатване на ръбовете и декорация, но не съм на 100% сигурна за достоверността на всичко, което преразказвам защото слушах само с едно ухо. По принцип ТВ почти не гледам, пък още по-малко предаването на Гала, но тогава бях на гости и то вървеше като фон и частта с дълголетието на тортата ме накара да се заслушам

# 532
Така, разбрах две неща:
1. Че тортата изтрайва с години поради специалната глазура.
2. Че не ядат тортата, именно заради гадната глазура.

Joy Joy Joy

# 533
  • София
Така, разбрах две неща:
1. Че тортата изтрайва с години поради специалната глазура.
2. Че не ядат тортата, именно заради гадната глазура.

Joy Joy Joy

Joy Със същия успех можеше да я направят и от гипс. Само, че тогава вместо да я режат с нож младоженците щяха да изкарват един ускорен карате курс за цепене на тухли с длан  Laughing
Майтапът настрана, но ако има някой, който някога е консумирал подобна торта, независимо колко годишна, ще ми е интересно да сподели как е като вкусови качества. Като изключим глазурата, частта със сушените плодове обилно наквасени с алкохол хич не звучи зле  Mr. Green

# 534
Много е вкусно, всяка година получавам молби от приятели и роднини за поне 5 коледни кекса:)

# 535
  bouquet Интресна темичка.

Обувките от сватбата на Кейт много ми допаднаха

# 536
Хайде пак на сватба - макар и не толкова медийна.   Wink

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3997291

# 537
  • София
Хайде пак на сватба - макар и не толкова медийна.   Wink

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3997291

еййй, на-после и Зара. Кефи ме бунтарския й х-р  Peace

# 538

Ето тук има и още снимки
http://socialitelife.com/zara-phillips-marries-mike-tindall-in-e … l-in-edinburgh-51

Интересна снимка.Шапката на Кейти ми прилича на сенник  Mr. Green

Иначе на мен ми е интересно къде живеят Уилям и Кейт, в каква къща.Надали щеше да ми е интересно ако не бях прочела някъде, че от Бъкингамския дворец издействали указ(или нещо подобно), който забранява на медиите да публикуват каквато и да е било инаформация-къде живеят, в каква къща, колко стаи ползват, колко е обслужващия им персонал........
За да е толкова важно да не се разгласи си мисля, че живеят в голям разкош и това не би се харесало на британците(защото все пак живеят на гърба на данъкоплатците)

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 22:57 от Елица-сестрица

# 539
Нещо ми е много обикновена роклята на Зара.

Общи условия

Активация на акаунт