БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 591
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря  Peace

# 496
  • Варна
БЛАГОДАРЯ!А този пъщърнак?корен ли е,бели ли се?как се приготжя,зщото идея си нямам...
Корен е, прилича на морков, но е по-голям и не е оранжав. Търси го по пазарите.

# 497
Ние му викаме бяла ряпа и си го правим на салата с моркови. За бебчо обелен и сварен във вода или на пара, като всеки зеленчук.

# 498
 Hug Hug Hug
Пак ще се допитвам до вас,да знаете  Whistling

# 499
Момичета, когато се въведат няколко вида вида месо, добре е да се редуват т.е. поне веднъж седмично да се дава например заешко, пилешко и т.н. мисълта ми е колко често давате например телешко, свинско или агнешко? Ох, дано сте ми разбрали въпроса, че май не става много ясно.

# 500
Адис, аз редувах въведените меса.
Както и да ги даваш е важно да присъстват в менюто.

# 501
Бялата ряпа и пащърнака са различни растения.

# 502
Бялата ряпа и пащърнака са различни растения.

Да, все са кореноплодни.
Пащърнакът е сред първите зеленчуци. Ряпата се дава по-натам.

# 503
Знам, че са различни. Казвам как му казваме вкъщи  Wink

# 504
 Sourcherry, много благодаря!

# 505
Много бърз (но не кратък) въпрос, разчитащ на още по-бърз отговор:
Захранили сме се със зеленчуково пюре, каши от ориз, спелта, овес и пюре от круша. Това е всичко.
Сега се надявах да дам каша от ръж или ечемик, ама не открих такава... (във всички влиза и пшеница).
Моля, посъветвайте ме какво да дам на беба сега (мислех да взема каша само с пшеница, ама намерих на Слънчо и Блевит - и двете са със захар, а не ми се дава...)
А, да, забравих, кашата трябва да е безмлечна...
(Sourcherry, благодаря за отговора в другата тема!)

# 506
Защо не искаш да даваш пшеница? Безмлечна има на ДМ 3 корн, на Милупа 7 зърна, Лактана имат хубави безмлечни каши.

# 507
Защо не искаш да даваш пшеница? Безмлечна има на ДМ 3 корн, на Милупа 7 зърна, Лактана имат хубави безмлечни каши.
Просто исках да следвам препоръчания ред, според съдържанието на глутен - спелта, овес, ръж, ечемик, пшеница.
Иначе, не съм проверила в ДМ, признавам си, но Милупа би ни въвела няколко нови храни, Лактана - също. Това е проблемът, за това изредих само храните, с които сме се захранили.
Вчера дадох на беба малко настъргана ябълка в кашата, дали не е грешка? Чудех се дали да й дам ябълково пюре или ябълка, накрая взех импулсивно решение - свежа ябълка, направена на кашица.
Дали е добре? Да продължавам ли или да коригирам нещо?

# 508

Месото след 8 навършени месеца.

Аз още не съм дала месо, защото в края на 7 месец въведох глутен /новите препоръки и т.н/ Време ли е да започна с месото или още да изчакам? Месото преди жълък и преди сирене, млечни, масло, попара....Сега четох /в др. тема/, че извара се дава след навършени 8м.....Кое по-напред да дам?
Обърках се.....

# 509
  • Варна
Az i ti, няма проблем така да добавяш сезонните плодове към кашите. Ако държиш да спазваш реда на глутен съдържащите храни има чисти ръжени и ечемичени ядки можеш от тях да приготвяш.

Вариш и даваш с плодове и АМ/кърма.
Няма проблем да дадеш и мулти зърнена каша. Peace

30god, аз бих ги въвела така - месо, масло, сирене, жълтък и останалите млечни.

Общи условия

Активация на акаунт