Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 844
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Какво може да означава лош дъх на дете сутрин??
Това е от доста време ,ама аз заплес не съм казала на хомеопата Embarassed.Мисля си че е важно и чак почнах да се притеснявам..
Четох ,че може да е от зъби,стомах или сливици.Зъбите са ни здрави,от стомаха не е останаха сливици..Дъхът е с миризма на гнило
Да се обадя ли или да си чакам проследяването?

И при нас е знак,че следва влошаване...откъм гърло и сливици!Почти всеки път си го имаме тоя симптом...

Ако те тревожи,по-добре се обади и сподели!

# 106
искам да попитам защо кл.хом.не одобряват боаронците за това,че дават по примерно две хом.лекарства,след като Класиците също дават две по някога.Например изписано е едно,което не е помогнало и се изписва друго?Стават пак две,нали?Точно както да дам Апис сутринта и Хистамин вечерта.

Ще отговоря доколкото мога. Боаронци в повечето случаи дават повече лекарства, но наведнъж.
Ако сте имали картина на апис, добре, приемате го. Не съм стигнала още до картината на хистамин, но доколкото прочетох, е нозод (да ме поправят, ако бъркам). Нозоди се предписват по малко по-особен начин.
Та може и да не е боаронско предписание, е, зависи по колко и кога се приема. Но пък от друга страна хомеопатът няма как да знае дали до вечерта човекът ще направи картина на хистамин. Нека знаещите да се включат, и на мен ми е интересно.

(Но е откровена грубост и глупост да се дават по две-три наведнъж, някои от които и несъвместими на фона на целия пейзаж. Това го пиша принципно.)

# 107
  • София - Варна - Бургас
искам да попитам защо кл.хом.не одобряват боаронците за това,че дават по примерно две хом.лекарства,след като Класиците също дават две по някога.Например изписано е едно,което не е помогнало и се изписва друго?Стават пак две,нали?Точно както да дам Апис сутринта и Хистамин вечерта.

Това е само привидно, "оптична" илюзия за еднаквост.
 Разликата е фундаментална, боаронеца дава двете,  по същата причина, поради която алопата дава 2 различни алопатични л-ва: Анти-симптоматично.

Хомеопата, който спазва принципите разписани от бащата на хомеопатията Ханеман, в неговия фундаментален труд: "Органон на лечебното изкуство" дава 2 хо л-ва понякога и в рамките на 1 ден, с ясната мисъл че предписва върху моментната картина на човека, и спазвайки 1-вият основен хомеопатичен закон: "Подобното с подобно се лекува". Той поддържа връзка и следи промените след даденото хо л-во и реагира ако е нужно, докато боаронеца изписва "по схема", например...2 различни хо л-ва, едното 3 пъти на ден, а другото по 5 гранулки през два часа  и всичко това за 5, 7 и повече дни. Понякота включва и трето хо л-во, например Понеделник и Петък и т.н. с "ясната" мисъл че се бори срещу симптоми?!...

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 23:24 от Aleksander

# 108
Натискам си аз "нови отговори" и се чудя и се мая що не ми излизате... Реших, че сте се забравили всички на някой екзотичен плаж или пък ви е удавил дъждът тук  Crazy. Пък то мен ме била цапнала тухлата и просто съм пропуснала да се запиша...   Laughing  Rolling Eyes

Та, честит рожден ден на Ниал и от мен, макар и на патерици!  Heart Eyes   bouquet

# 109
  • София - Варна - Бургас
Nivea Simple Smile Как се развиват нещата с  бебето.

Нивеа,  как се развиха нещата при вас?

# 110
Благодаря на всички за поздравите и пожеланията    bouquet 

# 111
Сигурно е много профански въпроса ми, но колко време е нужно за да "видя" някакъв резултат от хомеопатично лечение?

# 112
Нямам никаква идея  Grinning

За всеки случай необходимото време за да се "види" резултат е различно.

# 113
  • Пловдив
 по въпроса за апетита на моя син,открих нещо -четох старите си пубилкации в форума.През ноември 2008 ,когато беше на 1г и половина съм писала че е настъпил период в който не е искал да яде вече обичаните от него допреди това неща.По време на този период са му направили реимунизациите (ДТК и полио),и след ваксините положението се е влошило,имало е дни в които почти не е искал да яде.Тези неща не ги помня,и добре че съм писала тогава по въпроса.Т.е. той е намалил яденето преди реимунизаиите,но след тях още повече.Тогава беше време в което той минаваше на наша храна,почна да яде и кисели,и солени неща,или и това е повлияло за храненето му.

На коя част от него може да са навредили ваксините-храносмилателна система,нервна система,за да не иска да яде любими допреди това неща.Или просто са съвпаднали периодите,тъй като тогава майките все ме успокояваха,че и техните деца минавали през периоди на неядене,но при Ради това неядене,или по-точно бързо засищане с малко храна,продължи много Simple Smile

като пример за апетита му преди и сега- като беше малък изяждаше за закуска 3 сухара на попара,или 300-350 грама кисело мляко с бисквити за следобедна закуска,а сега сутрин едвам изяжда 2 сухара,а следобед изобщо не закусва.Може ли едно дете до определена възраст да яде повече,а после по-малко?от апетитно да стане злоядо,или злоядите деца са си такива от бебета?

извинявайте че продължавам да чепкам тази тема,но от няколко дни си блъсках главата да си спомня кога точно той стана такъв,какъвто е сега,и днес открих Simple Smile

# 114
Alexander, blagodaria za vnimanieto i pomoshtta. Cheta vi ot telefona samo, shte pisha podrobno kato se dobera do komputer. Prav beshe za v predpolojenieto si. Az obyrkah homeopata

# 115
Нико, не се тормози и не търси под вола теле.
(аз съм твърдо против ваксините, но вероятността да не е свързано с това, е огромна, нищо, че част от добавките възпаляват чревната лигавица...... Tired)
Аз съм била изключително злояда като малка, ела ме виж сега как плюскам, нищо, че съм кат папирус....
Гледай расте ли като цяло, какъв е цветът и видът на кожата му, как е с кръговете под очите и т.н. Ама не се вторачвай толкова. Като цяло ако е добре, няма проблем. Пусни кръвни изследвания ако искаш. Педиатър ще те насочи какво точно е необходимо да се изследва....Ама туй с кръвта крайна мярка, че да не си травмираш излишно детето....

И си намери хомеопат да лекува първо теб Hug Laughing

# 116
  • Пловдив
като недобре ли звуча вече по приказките Laughingможе наистина да търся под вола теле,но това е защото всеки ден се ядосвам с него,и си викам защо стана такъв с това ядене.
Иначе и 2 операции има правени от хернии,като при първата хирурга каза че имало срастване на стомашно було,което е изрязано,но тогава така и не питах доктора това дали би имало връзка с яденето му,но знае ли човек Rolling Eyes

аз на хомеопат незнам кога ще отида newsm78

# 117
  • Пловдив
като недобре ли звуча вече по приказките Laughingможе наистина да търся под вола теле,но това е защото всеки ден се ядосвам с него,и си викам защо стана такъв с това ядене.
Иначе и 2 операции има правени от хернии,като при първата хирурга каза че имало срастване на стомашно було,което е изрязано,но тогава така и не питах доктора това дали би имало връзка с яденето му,но знае ли човек Rolling Eyes

аз на хомеопат незнам кога ще отида newsm78

Направи го и то по-скоро... Peace
И наистина,не се "вглеждай" чак толкова...в смисъл,че като постоянно го наблюдаваш детето усеща това ти поведение...разбира,че си тревожна и го предаваш и на него!Аз така мисля...и онзи ден това обяснявах на майка ми,че като се паникьосва дори при 37,5 Т и детето го усеща това напрежение и става по-лошо...

# 118
  • Пловдив
Сигурно е много профански въпроса ми, но колко време е нужно за да "видя" някакъв резултат от хомеопатично лечение?

Понякога 5 мин.,а друг път...може би дни?????

# 119
Аз се връщам малко на моят въпрос за предпазването на лекарство от телефони и подобни техники,когато сме навън.Понеже вече ви казах,че лекарството е навсякъде с мен и за сега е увито в  в алуминиево фолио.Телефонът ми също е навсякъде с мен,да не говорим и колко други телефони,мрежи и подобни има навсякъде.Надявам се фолиото да е достатъчно,но все пак разбрах ,че имало някакви кутийки,специални,с тях пренасяли и лекарствата в самолети,но не мога да ги открия.Някой някакви идеи какви са тези кутийки и как се казват.
Много ме притеснява да не би ,когато лекарството ми потрябва ,да не действа Sad

Общи условия

Активация на акаунт