Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 915
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Хм, сега четох последния пост на Nial и съм объркана. И аз сега се връщам от хомеопат(класически, доказан в града) и неговото предписание е детето да взима лекарството три поредни дни, като каза че не е проблем да го приема през устата  Rolling Eyes. Ако на някой му се обяснява как се разтварят хомеопатичните лекарства (сигурна съм че не за пръв път ви се налага и е досадно за вас, но все пак...)или да ме насочите къде да прочета.....
 Иначе, конкретно след 4 дни на градина и ей го на детето с ужасяваща кашлица. Просто кошмар!!! Лекарството, което ни изписа лекарят е Hepar Sulfur 30 CH,  но навсякъде в аптеките ми дават Hepar Sulfur Calcareum , като твърдят че е едно и също-така ли е?

# 136
  • Пловдив
Хм, сега четох последния пост на Nial и съм объркана. И аз сега се връщам от хомеопат(класически, доказан в града) и неговото предписание е детето да взима лекарството три поредни дни, като каза че не е проблем да го приема през устата  Rolling Eyes. Ако на някой му се обяснява как се разтварят хомеопатичните лекарства (сигурна съм че не за пръв път ви се налага и е досадно за вас, но все пак...)или да ме насочите къде да прочета.....
 Иначе, конкретно след 4 дни на градина и ей го на детето с ужасяваща кашлица. Просто кошмар!!! Лекарството, което ни изписа лекарят е Hepar Sulfur 30 CH,  но навсякъде в аптеките ми дават Hepar Sulfur Calcareum , като твърдят че е едно и също-така ли е?

Ако предписанието е да го приемате на гранули...Е грешно,освен дадено така еднократно,както е казал Ниал.Но така,както пишеш..."Да го приемаме през устата"...няма как да ми стане ясно поне на мен Rolling Eyes

# 137
Цитат
навсякъде в аптеките ми дават Hepar Sulfur Calcareum , като твърдят че е едно и също-така ли е?
Едно и също е. Боарон го наричат плюс Калкареум

# 138
  • Русе
Здравейте,
Имам въпрос. Хомеопатията лекува ли автоимунни заболявания? Става въпрос за автоимунна хемолитична анемия при дете на 2,5 години. Отключва се след силна алергия към "някакъв препарат"- докторите досега не са открили от какво е. Та мисълта ми е : ако се открие причината, ако е външен фактор, ако се лекува алергията ( ако не е генетично, защото досега докторите никак не са категорични), ще се излекува и детето. За сега е на високи дози урбазон и след спирането им, влизат директно в болницата. Истински ужас е. Става въпрос за детенцето на приятелка и много ми се иска ако мога да помогна с нещо. Моля ви, ако знаете,  дали хомеопатията може да помогне, пишете.

# 139
  • Пловдив
Здравейте,
Имам въпрос. Хомеопатията лекува ли автоимунни заболявания? Става въпрос за автоимунна хемолитична анемия при дете на 2,5 години. Отключва се след силна алергия към "някакъв препарат"- докторите досега не са открили от какво е. Та мисълта ми е : ако се открие причината, ако е външен фактор, ако се лекува алергията ( ако не е генетично, защото досега докторите никак не са категорични), ще се излекува и детето. За сега е на високи дози урбазон и след спирането им, влизат директно в болницата. Истински ужас е. Става въпрос за детенцето на приятелка и много ми се иска ако мога да помогна с нещо. Моля ви, ако знаете,  дали хомеопатията може да помогне, пишете.
Ужас, това каква гадост е ooooh!. Дано се включи някой от пишещите тук хомеопати с мнение. Моето мнение е, че при описаното положение, няма какво да губят и трябва да опитат с хомеопатия Peace.
пп Според лекарите и Борис трябваше да приема Сунголер по схема, заради предполагаема астма Twisted Evil

# 140
Здравейте
Не зная дали това е правилната тема, но моля за координати на хомеопат от Враца или Мездра
Благодаря сърдечно   bouquet
Да се самоцитирам с надежда някой да помогне със съвет за добър хомеопат от региона Praynig

# 141
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,

Здравейте,
Обикновено се получава след "някакъв препарат" - сиреч ваксина! която отключва въпросната АВТОИМУННА реакция!
  С хомеопатия е лечимо, но до каква степен и колко бързо, хомеопата ще ви каже. 

# 142
  • София - Варна - Бургас
Здравейте
Не зная дали това е правилната тема, но моля за координати на хомеопат от Враца или Мездра
Благодаря сърдечно   bouquet
Да се самоцитирам с надежда някой да помогне със съвет за добър хомеопат от региона Praynig

Няма или поне аз не познавам такъв, но пък и София не е тъй далеч.

# 143
Здравейте
Благодаря сърдечно   bouquet
Не знам дали ще ти е удобно, Георги Чапалов мисля, че приема и в Козлодуй. Ако искаш тел. ми пиши и се обади да го питаш.

Здравейте! Миналата седмица за първи път ходих на хомеопат - класически. Проблемът ми е хронично заболяване. Предписано ми е едно основно лекарства - доколкото разбирам, то се нарича конситуционно, т.е. специално за моя тип физиологично и психично състояние. Взимам и лекарство на дражета, което пия само веднъж седмично.
Взимам лекарството от 5 дена. Струва ми се, че се задълбочават неща, които по принцип са характерни за мен - спи ми се повече, по-студено ми е, по-разсеяна съм. Не е нещо драстично, но като се наблюдавам - имам такова усещане. В същото време някои от симптомите от които се оплаквах (газове в червата) отшумяха.
Възможно ли е да е така и това означава ли, че лекарството ми действа. Разбрала съм се да се чуя с лекарката след месец, месец и половина.
П.С. Съхранявах лекарствата в шкаф в кухнята. В петък пътувахме за уикенда и мъжът ми напръска в кухнята с препарат против пълзящи насекоми. Аз забравих и изкарах лекарството 30 минути след пръскането. Дали съм го "развалила" и трябва ли да купя ново?
Това с гранулите е съмнителна работа. На прав път си с хомеопатията. Аз съм убедена, че моят проблем се  реши и благодарение на ХЛ лечение. Стискам палци скоро да има повод да те поздравя! Аз по природа съм подозрителна. Преди да отида на хомеопат за първи път имах съмнения. 4 дни преди часа сънувах едно цвете, сънят беше от тези, които няма как да не запомниш, още със събуждането знаех, че е важен. Оказа се, че съм сънувала ХЛ лекарство, което ми предписаха - Пулсатила. Това много ме впечатли и отхвърли всякакви съмнения.

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 23:55 от Мирише ми на ЛЮЛЯК

# 144
Вече наистина съм много притеснена и трябва спешно да посетя хомеопат.
Колебая се между д-р Миронова и д-р Стоименова от 'Хирон"
Ако някой има впечатления за тях нека да ми ги сподели.
Ако имате информация коя има повече опит с алергиите.

Имам впечатления само от д-р Стоименова. Тя лекува цялото семейство на сестра ми. Ако живеех наблизо, когато избирах хомеопат щях да се запиша при нея. Внимателна, приятна, професионалист, на разположение е дори през нощта ако е важно, при един доста тежък случай е идвала и на домашно посещение. Както сестра ми казва "има връзка с кораба майка"

# 145
Малко ми е притеснено и затова се надявам на чуждо мнение.
Преди 3 седмици дадоха еднократно няколко капки калкарея карбоника 1М на бебе 6м. Първата нощ бебето беше ужасно неспокойно - буди се през 10-20 мин, от втората вечер до края на втората седмица буденето е през час и не дава да го оставиш в леглото му, а все гушнато да спи, едва преди дни започна да си спи в леглото, но приспиването е трудно с много люшкане или сучейки и буденето през час( така от 22.30 до 9 сутринта).  Преди да приеме дозата от калкареята нощем се будеше през 2-3ч и си спеше в леглото и мислех, че това е проблем, а сега направо се притеснявам. Дали не е подходящо лекарството, дали е висока концентрацията на капките, дали е етап на преодоляване на неспокойния сън...
Преди да почнем калкарея карбоника 1М аз самоинициативно давах калкария фосфорика 9СН(боаронска на гранули - 3 сутрин и 3 вечер разтворени във вода) и тогава забелязах само положителни промени. Не знам и аз вече, но много честото будене при толкова малко бебе ми се струва притеснително.
На вас как ви изглеждат нещата отстрани.
п.с. намерих някакви характеристики на двете калкареи, но нищо конкретно за възбудимостта на нервната система и нейни симптоми(като за бебе)

Последна редакция: ср, 13 юли 2011, 17:40 от mama na Moni

# 146
Мама на Мони, според мен, трябва да се обсъди това положение с хомепата на детето. Имали сме подобни състояния, но лекарствата са действали почти мигновенно в посоко подобряване. Само, че нашият хомеопат иска обратна връзка почти веднага - да речем, детето е зопчнала много често да се буди и да мрънка непрекъснато - иска връзка още на другия ден след 2-3 приема на лекарството. После казва как да продължим и пак да се обадим след 2-3 дни примерно и пак преценява как да се продължи нататък и за колко време.

# 147
ние се чухме с хомеопата след 2 дни от еднократната доза и каза да наблюдавам 2-3 седмици без да давам нова доза и тогава да преценим, а сега слагахме имунизации и изчаквам малко; а и малко ме е страх, ако отново почне да спи само на ръце

# 148
Вие при класически хомеопат ли сте?
Ваксините са си шок за организма, някои хомеопати препоръчват изобщо да не се слагат, други предагат лекарства, които да се дедат веднага преди и след поставянето... Като цяло една ваксина може много да промени поведението на бебето...

# 149
при класически, да, но когато споменах, че ни предстоят ваксини - нищо не каза, а и състоянието на детето не се е променяло в периода на ваксинирането, а от приема на калкареята.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт