Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 891
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, записвам се и аз в темата. Сънят ми не е както трябва от доста години - на моменти е по-добре, на моменти се изостря безсънието ми. Има ли някой тук, който да е усетил подобрение от хомеопатия при безсъние? При мен нещата някакси станаха хронични. Защото вече знаейки как се чувствам след нощ, в която не съм се наспала, подсъзнателно мисля за това и в крайна сметка не мога да спя и следващата и отдавна е станал затворен кръг. Пречи ми всеки шум.

В момента опитвам с Ignatia amara 15 CH и Gelsemium sempevirens  9 CH. Ignatiata взимам от около месец и половина, другото от седмица.

Просто исках да знам дали някой е успял с хомеопатия да реши такъв проблем.

# 451
  • Пловдив
Здравейте, записвам се и аз в темата. Сънят ми не е както трябва от доста години - на моменти е по-добре, на моменти се изостря безсънието ми. Има ли някой тук, който да е усетил подобрение от хомеопатия при безсъние? При мен нещата някакси станаха хронични. Защото вече знаейки как се чувствам след нощ, в която не съм се наспала, подсъзнателно мисля за това и в крайна сметка не мога да спя и следващата и отдавна е станал затворен кръг. Пречи ми всеки шум.

В момента опитвам с Ignatia amara 15 CH и Gelsemium sempevirens  9 CH. Ignatiata взимам от около месец и половина, другото от седмица.

Просто исках да знам дали някой е успял с хомеопатия да реши такъв проблем.

С това предписание няма да постигнеш траен ефект...трябва ти Класически хом.,който ще ти предпише 1 ХЛ,което отговаря на всички твои качества,страхове,емоции,черти на цялото ти АЗ! Peace

# 452
Благодаря, ще се радвам да чуя и някой справил се с тякъв проблем.

# 453
Благодаря много  kali ina за инфото, обаче аз също само това откривам в интернет. Ще съм благодарна на още мнения по въпроса  newsm78

# 454
Здравейте! Моля за вашето мнение относно следното: детенце, което от 1 седмица е на ХЛ (калкареа карбоника) има засилване на три симптома - повече е привързано към майка си, повече я кара да пита от негово име когато иска някоя чужда играчка и повече го е страх от някакви космати неща (китеник примерно). Това дали е нормално или е доказване на лекарството? Когато има засилване (т.е. влошаване) на някой симптом, важи ли това правило за психическите и емоционалните симптоми? Влошаването не става ли само на физическо ниво?

# 455
Засилване може да има на всички нива. Човек е едно цяло, лекарството достига навсякъде.

# 456
  • Пловдив
Здравейте,имам нужда от съвет!С тиреоидт на Хашимото съм-хипофункция.Пия Еутирокс 75мгр. на ден.Дали мога да подпомогна функцията на щит.жлеза с Thyreоidunum 5CH и в каква доза?

# 457
Здравейте,имам нужда от съвет!С тиреоидт на Хашимото съм-хипофункция.Пия Еутирокс 75мгр. на ден.Дали мога да подпомогна функцията на щит.жлеза с Thyreоidunum 5CH и в каква доза?
Не става така. И аз имам Хашимото, но Thyreоidunum  никога не ми е предписвано. Иди на интервю.

# 458
  • Пловдив
Мирише ми на люляк,благодаря ти за отговора!

# 459
  • sofia
Привет на всички!

От три години лекувам децата си с хомеопатия - класическа - някога съм чела доста за нея и горе-долу имам някаква теоретична представа за действието й, но когато имах време за четене се интересувах само за децата.
Сега Имам следното питане - може и да е обсъждано преди това, затова моля за извинение.

От три месеца насам минавам през големи лични проблеми - съответно това е придружено с 24 часов стрес - психически, не спане, не ядене, много сълзи, много, ама много похабени нерви, абсолютен емоционален срив. За сега - освен умора и отчаяние друго не чувствам. Искам да ви попитам мога ли да потърся помощта на хомеопат с цел запазването и възстановяването ми на повредената ми вече емоционална система - знам това рано или късно ще избие нанякъде... - все пак трябва да си запазя физическото, а и психическото здраве...

Благодаря!

# 460
Еми, аз лично не виждам друг начин да се справиш с това си състояние. Един хомеопат най-добре ще прецени какво да ти даде, за да те подпомогне, както и само професионалист би могъл да се ориентира в твоето ежедневие, поддържащите причини за това състояние и т.н. Факт е, че съзнаваш положението си и искаш да се промени. Това е първата голяма крачка. Пожелавам ти успех! Hug

( hahahaаз си броя миазмичните бенки)

# 461
  • София - Варна - Бургас
Привет на всички!

От три години лекувам децата си с хомеопатия - класическа - някога съм чела доста за нея и горе-долу имам някаква теоретична представа за действието й, но когато имах време за четене се интересувах само за децата.
Сега Имам следното питане - може и да е обсъждано преди това, затова моля за извинение.

От три месеца насам минавам през големи лични проблеми - съответно това е придружено с 24 часов стрес - психически, не спане, не ядене, много сълзи, много, ама много похабени нерви, абсолютен емоционален срив. За сега - освен умора и отчаяние друго не чувствам. Искам да ви попитам мога ли да потърся помощта на хомеопат с цел запазването и възстановяването ми на повредената ми вече емоционална система - знам това рано или късно ще избие нанякъде... - все пак трябва да си запазя физическото, а и психическото здраве...

Благодаря!

Знаете ли че в точния момент потърсихте помощ, хомеопатична помощ, защото не се знае още колко може да издържите на този стрес и той да се материлизира в нещо... не искам и да си го помислям! Кураж и успех!

# 462
Случи се така, че в рамките на три дни посетих две хомеопатички. За първи път се консултирам с хомеопат изобщо. Първо бях на преглед при др. Рогелова, а след два дни при др. Томова. Прегледите протекоха по съвършено различен начин.

При др. Рогелова прегледът беше много по-близък до "класическия". Това установих след като прочетох инфото в закованата тема за хомеопатия. Беше нещо като интервю в продължение на час. Предписа ми Игнацея през ден.

При др. Томова - имаше само въпроси за симптоми и оплаквания, но в много, много по-съкратен вариант. Тя обаче ме включи към един апарат, мисля, че е се казва SENSITIVE, свързан с комп, в който някакъв руски софтуеар сканираше всеки орган от тялото ми. При визуализациите на органите имаше някаква скала която показваше състоянието им. Да не влизам в подробности, да не ви отегчавам.

Не мога да отрека, че повярвах далеч повече на др. Томова, защото като приключи изследването с апарата и ми разпечатиха резултатите, бяха установени проблеми, за които само аз знам. Имам предвид, че съм установила въпросният проблем посредством конвенционално кръвно изследване, а докторката нямаше как да знае за това.

Обаче от прочетеното ТУК, разбирам, че май тези апарати не са истинска или поне не класическа хомеопатия.

Вашето мнение какво е? Поотделно за двете хомеопатички, а също и за апарата, ако имате представа.

Благодаря ви предварително.

# 463
Не знам как точно протича преглед с този апарат, но това вероятно, което той може да покаже, са органни, структурни изменения. И какво ме грее мен, че ми е открил ишиас например? Rolling Eyes Аз искам да знам ЗАЩО се е стигнало до там... Или какво, по изменения в бъбреците ще реши дали се страхуваш например (защото страхът често удря там)? И какво ще направи за този страх? Аз лично нямам нищо против да се подложа на такова тестване (въпреки че първо бих проучила посредством какво работи тази машина и дали не ме "товари" допълнително), но за мен това не е интервю.

Игнация колко време през ден ще я взимаш?

# 464
Разчитането на резултатите, анализирането им и обяснените ми взаимовръзки м/у отделните проблеми ми даде (най-после някакъв задоволителен) отговор на моя основен проблем - неизяснен стерилитет, който конвенционалният ми доктор засега с половин уста е дефинирал като имунологичен стерилитет. В смисъл, че имам антитела, които "трепят"  чуждо ДНК, попаднало в моя организъм.

От това изследване ми намериха антитела на уреплазма, засягащи пряко пикочо-половата система  и предразположение към лупус еритематодес - отново автоимунно заболяване. Тогава хомепатичката ме попита за преживени травми от типа "загуба/раздяла с близък човек". Има такава в моя живот - баща ми преди 12 години.

С една дума, имам някакъв отговор за имунологичния ми проблем, който и конвенционалната медицина намери като диагноза, но не каза от какво е провокиран и как успешно да го преодолея. Предполагам с изписаното ми ХЛ точно този проблем борим сега.

Общи условия

Активация на акаунт