Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 918
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Кой хомеопат е добър хомеопат?
Еееееее, ако има поне един така описан - кажете. Аз се съмнявам, че някой може да отговори на всичките тези хубави пожелания.
И все пак: КОЙ Е ТОЗИ ЧОВЕК? (не крещя, а си засилвам въпроса)
Или КОИ СА ТЕЗИ ХОМЕОПАТИ?
Не може ли в началото на всяка тема да има  списък на ТЕЗИ ХОМЕОПАТИ?
Защо имената им се пазят в тайна или евентуално се споделят на лични?
Извинявайте, ако се намесвам непоготвена, но наистина ми е много странно.
И не виждам какво лошо има да се знаят поне имената, ако не и телефоните за контакт на добрите хомеопати?

Никой, никого не пази в тайна. Преди време бях написал имената и на други хомеопати, освен мен,  които работят както трябва (т.е спазват препоръките на Ханеман за добра хомеопатична практика), но това, че някой спазва тези стандарти не го прави автоматично "добър хомеопат"....освен това кой съм аз, че да оценявам кой става и кой не става? Не съм служба, която раздава акредитации - просто изказвам мнение, професионално, НО лично мнение....а пък всъщност такава тема имаше "Бял списък на хомеопатите" в която всеки пишеше и споделяше от опита си с един или друг хомеопат.

Друг вариант е, това за което пише tandonova79. Някои хомеопати, нямат медицинско образование, каквито са изискванията на българския закон и практикуват вън от закона, което е причина да не искат много да се шуми около името им...

И още един вариант има - някой хомеопати просто да не желаят реклама...защото вписването на една поредица имена под някакъв критерии ( в случая "добър хомеопат") си е вид реклама.

Добрият хомеопат е онзи, който може и помага на конкретен човек в конкретен момент и в своята практика се придържа неотлъчно към принципите на хомеопатията, разписани в „Органон на лечебното изкуство” от Самуел Ханеман и утвърдени в годините практика, като истинни. Когато потребителите на услугата са информирани какво трябва и какво не трябва да прави един хомеопат, те много лесно и бързо могат да се ориентират при контакта си със своя хомеопат, дали той спазва стандартите за добра хомеопатична практика или не.

Нещо не мога да разбера...аз ви давам критериите (и то не измислени от моя милост, а такива каквито Ханеман ги е заложил) за добра хомеопатична практика чрез които вие може да проверите всеки наричащ се хомеопат как практикува, а вие искате имена.....

Последна редакция: чт, 01 сеп 2011, 20:42 от Nial

# 511
  • Варна
Нещо не мога да разбера...аз ви давам критериите (и то не измислени от моя милост, а такива каквито Ханеман ги е заложил) за добра хомеопатична практика чрез които вие може да проверите всеки наричащ се хомеопат как практикува, а вие искате имена.....

Според мен такава проверка обикновено е свързана най-малкото с интервю, за което повечето хора трудно отделят средства, очаквания, евентуално разочарования, затова и се пита за имена на класически хомеопати, за да не се лутат измежду всички, които се наричат хомеопати.

# 512
От много време следя темите и ми е изключително интересно. Толкова интересно, че вече две години изучавам хомеопатия и сега започвам трета. Прави ми впечатление, че тук има един класически хомеопат, който винаги се отзовава и отговаря аргументирано на въпросите и то по такъв начин с цитати, че винаги може да се провери и да се направи справка, и да се види правотата на неговите разсъждения. Пише ви и ви обяснява, да не кажа даже че ви обучава и после питате КОИ СА ХОМЕОПАТИТЕ или пък се съмнявате, че съществува такъв хомеопат който да покрива критериите. Ама вие слепи ли сте?

# 513

Според мен такава проверка обикновено е свързана най-малкото с интервю, за което повечето хора трудно отделят средства, очаквания, евентуално разочарования, затова и се пита за имена на класически хомеопати, за да не се лутат измежду всички, които се наричат хомеопати.

Аз пък ще ти кажа, че много лесно се разбира колко е хомеопат. Нужен е един телефонен разговор с него и да се поинтересуваш как практикува. След като се знаят основните критерии, този разговор е напълно достатъчен за преценка дали да му се довериш и ползваш неговите услуги или да търсиш друг.

# 514
  • София

Загубата на време и  средства дори не е най-страшното  Peace
"Пробвала" съм досега 2 хомеопата и 2 хомеопатички. Не е тук мястото, нито това е моето намерение да разказвам какви проблеми докараха на сина ми. И четиримата ми бяха препоръчани... На мое място доста хора биха се отказали въобще от хомеопатията, но аз съм абсолютно убедена в предимствата й и поради това продължавам да издирвам. Може и да съм сляпа  newsm78
Моите уважения към Ниал  bouquet, благодарна съм му за участието в темата и за съпричастието му, но не съм сигурна, че той е в състояние да "обгрижи" всички от форума.

# 515
Ето за това човекът ни дава критерии, а не имена. Всяка препоръка е субективна.

# 516
Добрият хомеопат, е такъв, само защото в практиката си се придържа неотлъчно към принципите на хомеопатията, разписани в „Органон на лечебното изкуство” от Самуел Ханеман и утвърдени в годините практика, като истинни.

Хубав списък, благодаря!

Искам да попитам какво е отношението на класическата хомеопатия към препарата Streptococcinum. Според описанието на препарата, което четох, той се дава за профилактика на инфекции със стрептококи от тип А (на дихателните пътища). Обаче масово гледам, че се изписва на бременни с вагинални стрептококи тип Б - както колонизирани (което изобщо не е болестно състояние), така и с активна инфекция. Освен че не мога да намеря никъде описание на съставките на препарата, не можах да намеря и изобщо обяснение какво точно върши този препарат. Ще съм благодарна за някакви насоки.

# 517
Лекарството е доказано и има своя картина описана в материя медика (например Материя Медика Спектрум на Франс Вермюлен: http://homeohelp.eu/homeopathybooks/shop.product_details/1/flypa … ages.tpl/148.html). Лекарството не е направено от сок от вишни, а както подсказва името му е направено от култура стрептококи, потенцирани N на брой пъти, носителят е млечна захар, както повечето хомеопатични препарати.
В хомеопатията всяко предписание е въз основа на принципа на подобието. Човек трябва да има картина за да му бъде предписано това лекарство и тогава върши чудеса. Работата е там, че много лекари завършили курсове на Боарон или пък недоучили го изписват когато има изолирани стрептококи при микробиологичното изследване. Това не е хомеопатия, това е извращение. Такова е мнението на хомеопатията. Освен това в хомеопатията такова животно като "профилактично" няма!!!!!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Последна редакция: чт, 01 сеп 2011, 22:02 от Lavander

# 518
На баща ми, който е на 73 години, му предстои операция от херния ингвиална. Има аритмия. Арника Монтана би ли му помогнала за подготовка за операцията, по колко и каква потенция да давам?

# 519
Аrnica НЕ се дава в никакъв случай преди операция. Това може да предизвика голяма кръвозагуба по време на операцията, както и да попречи на анестезията - все неща които не желаете да се случат на баща ви.

В хомеопатията се предписва лекарство, когато има картина за него. Баща ви ще има евентуално картина за Аrnica СЛЕД операцията, а НЕ преди нея.

Пак повтарям - лишено от хомеопатична логика е да се приема Arnica преди операция или раждане.
Може много да се навреди.
Има логика да се пие Arnica  за възстановяване, след операция или раждане.

Работата е там че Arnica не е единственото лекарство за това. Има случаи когато тя не се препоръчва. Staphisagria, например е по-показано лекарство, когато става дума за порезни рани, Аrnica има афинитет към разкъсни рани и травми, когато локалното усещане е като от натъртване + една много характерна делюзия: "Делюзия, че е добре" - травмата се е случила, човек страда и го боли, при все това казва, че нищо му няма; иска да бъде оставен и не иска никой да се приближава до него. Ако имаме травма (разкъсна или от удар) с усещане за натъртено + делюзия че е добре - ОК тогава има смисъл да се дава Arnica, иначе НЕ.
Друго лекарство, което често се използва за следоперативно възстановяване е Bellis perennis, което също има своята картина.

Не можа да раздавате Arnica на децата и близките си на общо основание, просто защото сте прочели че се дава това лекарство при всяка травма. Това е нонсенс.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2011, 14:46 от Nial

# 520
Не можа да раздавате Arnica на децата и близките си на общо основание, просто защото сте прочели че се дава това лекарство при всяка травма. Това е нонсенс.
А с мазането как стоят нещата?

# 521

Определено ме накара да се замисля... Когато хлапето се прасне някъде, почти винаги му давам Арника (ако ударът е бил силен и много плаче); пробвала съм и да не давам, но си ходи с цицини, посинявания и дълго време не мирясва. Досега обаче разъксни рани не е имал... въпреки, че кара колело като луд и често пада - прсто някак си минава само с лекички охлузвания от които дори кръв не тече... съответно за такива неща не давам нищо. Но като си удари главата е страшно...

# 522

Хомеопатията не се занимаваме с мазила, хомеопатични кремчета НЯМА  Grinning ...... и все пак не би трябвало да мажете с арника открита рана, ако само е ударено и има кръвонасядане - ОК.

# 523

Хомеопатията не се занимаваме с мазила, хомеопатични кремчета НЯМА  Grinning ...... и все пак не би трябвало да мажете с арника открита рана, ако само е ударено и има кръвонасядане - ОК.
Ясно, това ме интересуваше. Peace

# 524
Здравейте, моля за съвет. Синът ми е на 1 г. и откакто се е родил има леко зачервяване на пишлето, което ту минава,ту се появява. Проблемът е, че му излизат бактерии в урината ''klebsiella pneumoniae''. Това продължава вече 6 месеца, пил е Phos в 10М и имаше подобрение, но временно (урината стана по-бистра). Според нефроложката бъбреците са добре и не се налага лечение, защото инфекцията е външна. Според хомеопатичката ни няма нищо притеснително, оттам ''изпускал парата''. Аз обаче се притеснявам, да не се засегнат бъбреците . Бих го отдала на ваксините, но той има само две ваксинации, последната през януари. Отначало умишлено отлагах ваксините, за да поотрасне, но сега всеки месец нещо се случва, то е кашлица, хрема, уртикария направи след един вирус. В момента е с бронхит и хом му предписа ''Sulf'', дано се оправи скоро,че кашля от 1 месец. Не знам защо така се получава , той е кърмено бебе ,лекуван е само с хомеопатия, а непрекъснато лепва по нещо. Та въпроса ми е за бактериите в урината доколко е опасно това състояние ?

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 20:00 от ЙониБони

Общи условия

Активация на акаунт