Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 872
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Aleksander, хомеопатът го определи, два пъти го попитах, за да съм сигурна, че правилно съм разбрала, защото както вече казах - бях останала с впечатлението, че е достатъчно капка или лъжичка.  Каза ми да купя от аптека шише кафяво и да разтворя гранулките в 100мл или 50, при положение, че детето откаже да изпие 100, аз намерих шише от 50мл. и така. От доказване много ме е страх, защото детето ми и без друго е ужасно ревливо и емоционално, а хомеопатът изказа мнение за Пулсатилата, че е "най- ревливото" ХЛ ooooh!
За негативна поддържаща причина попадах на няколко места в старите теми, но все в някакъв контекст и така и не успях да си го изясня.
Цонеty, не разбирам защо по такъв начин, наистина?! Не знам дали си даваш сметка, че в случая с/у теб седи човек/майка, който драпа да спести на детето си от поредния прием на Вентолин и какво ли още не. Каквото прочел - прочел, какво вдянал - не е ясно, но ще се чете още и ще се доизяснява. Мисля, че е груб и лишено от всякаква култура този начин на комуникация, с неуместни подхвърляния без какъвто и да било опит да обясниш на незнаещите. От задрасканото да разбирам ли, че всякакъв прием на гранулки неразтворени, било то и за първи път от дадено ХЛ е погрешно и че от разтворено ХЛ е достатъчно само една лъжичка?

# 586
  • Пловдив
Муцуна,споко и на нас са ни давали/веднъж/ още в кабинета 1 гранула при остро с-ние.Но след това течно.Както е казвано многократно...веднъж е допустимо!
Но и мен ме учуди това голямо количество/50мл/  Rolling Eyes Обикновено дозата е 2-3 капки.Но хом. си знае какво върши...надявам се!
Успех! Peace

# 587
  • Пловдив
Муцуна, спокойно мила, на прав път са засъжденията ти Peace. Аз лично добре разбирам притесненията ти, като майка на дете минало многократно през Вентолин и другите следващи го. Никой, който не го е преживял, няма да те разбере Hug.
Според мен няма нищо притеснително в предписанието на хомеопата. Все пак той е лекуващия и той е този който познава случая Peace, всякакви странични коментари....могат само да те объркат. Ако имаш притеснения (а ти споделяш, че имащ), обади се на хомеопата Ви и коментирайте Peace
пп Всеки ползващ и търсещ информация от и-нет, трябва да умее да отсява информацията, която намира!

# 588
Какво мислят класическите хомеопати за шустлеровите соли, които така масово се рекламират напоследък и се предлагат от някои хомеопати за конкретни оплаквания?

# 589
  • София - Варна - Бургас
Aleksander, хомеопатът го определи, два пъти го попитах, за да съм сигурна, че правилно съм разбрала, защото както вече казах - бях останала с впечатлението, че е достатъчно капка или лъжичка.  Каза ми да купя от аптека шише кафяво и да разтворя гранулките в 100мл или 50, при положение, че детето откаже да изпие 100, аз намерих шише от 50мл. и така. От доказване много ме е страх, защото детето ми и без друго е ужасно ревливо и емоционално, а хомеопатът изказа мнение за Пулсатилата, че е "най- ревливото" ХЛ ooooh!
За негативна поддържаща причина попадах на няколко места в старите теми, но все в някакъв контекст и така и не успях да си го изясня.
Цонеty, не разбирам защо по такъв начин, наистина?! Не знам дали си даваш сметка, че в случая с/у теб седи човек/майка, който драпа да спести на детето си от поредния прием на Вентолин и какво ли още не. Каквото прочел - прочел, какво вдянал - не е ясно, но ще се чете още и ще се доизяснява. Мисля, че е груб и лишено от всякаква култура този начин на комуникация, с неуместни подхвърляния без какъвто и да било опит да обясниш на незнаещите. От задрасканото да разбирам ли, че всякакъв прием на гранулки неразтворени, било то и за първи път от дадено ХЛ е погрешно и че от разтворено ХЛ е достатъчно само една лъжичка?

Това че ви е препоръчал кафяво шишенце от 100 или 50 мл и да разтворите гранулите е мн. добра идея, но въпроса ми е той ли ви каза да изпиете тези 100 или 50 мл или вие предположихте че трябва да ги изпие? Може би по инерция, понеже в алопатията хората са свикнали да пият?...

Муцунка, за другото, не обръщай внимание. Така е в анонимните форуми, където всеки се крие зад псевдоним а не стои зад името си!
   Затова би било полезно да се срещаме отвреме на време и така познавайки се, ще се държим по естествено.

# 590
  • София - Варна - Бургас
Какво мислят класическите хомеопати за шустлеровите соли, които така масово се рекламират напоследък и се предлагат от някои хомеопати за конкретни оплаквания?

Пробвал съм ги и ефекта им е добър, но след продължителен, всекидневен прием.

Аз лично не бих ги ползвал едновременно с хомеопатично л-во в ниска "D" или "LM"потенция.

# 591
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Да, да, той каза цялото количество, изрично попитах Peace

# 592
Кое е това лекарство стрихнин от орехче? Не знам дали правилно съм го разбрала. Стрихнин със сигурност имаше в наименованието.

И малко технически въпроси. Колко време се чака да подейства едно лекарство? Хомеопатът каза, че ако до седмица няма резултат, значи не е правилното лекарство. А за болки дори трябва още по-бързо да подейства, като се даде веднага след като е започнала болката.

Трети въпрос.  Искам да давам едно алопатично лекарство заедно с хомеопатичното. Примерно да го намаля вместо 3 пъти на ден на 2 пъти на ден. Нали има някои случаи, в които се продължават алопатичните л-ва и постепенно се намаляват?

Вие като започнете ново л-во, колко често звъните на хомеопата?

# 593
  • Пловдив
Кое е това лекарство стрихнин от орехче? Не знам дали правилно съм го разбрала. Стрихнин със сигурност имаше в наименованието.

И малко технически въпроси. Колко време се чака да подейства едно лекарство? Хомеопатът каза, че ако до седмица няма резултат, значи не е правилното лекарство. А за болки дори трябва още по-бързо да подейства, като се даде веднага след като е започнала болката.

Трети въпрос.  Искам да давам едно алопатично лекарство заедно с хомеопатичното. Примерно да го намаля вместо 3 пъти на ден на 2 пъти на ден. Нали има някои случаи, в които се продължават алопатичните л-ва и постепенно се намаляват?

На първия въпрос...Ниал е казвал/щото и аз съм питала/,че е строго индивидуално.Може и след 5 мин.,а може и след 50! Simple SmileНа нас лично при остро с-ние/на детето,де/ е действало и за 5 мин.!

На втория...когато чувстваш,че имаш проблем/въпрос.Защо да не звъниш?Не трябва да усещаш притеснение от това!Аз лично на предната ни хом. хич не ми беше приятно да звъня...имах едно такова вътрешно притеснение,а и тя толкова и ми отговаряше... ooooh!

# 594
  • София - Варна - Бургас
Да, да, той каза цялото количество, изрично попитах Peace

Няма хомеопатична логика да се пият хо л-ва! Има обаче А-лопатична логика...Може би той си мисли, че така ви "насища" с лекарството?!... но тук нямя как да ви насити с нещо.... нематериално, като информация.

Прочетете препоръките за избор на хомеопат в темата "Информативно за хомеопатията" и сама си преценете дали да не го смените.

# 595
  • София - Варна - Бургас

На първия въпрос - вероятно става въпрос за Ignatia amara

2. от 10секунди - до 1 седмица, че и повече... при Остри състояние, обичайно действието е мн. по-бързо отколкото при хроничните болести

3. Да, добре е в някои случаи плавно да се намаляват алопатичните л-ва, по преценка на предписалия ги [color]

# 596

2. от 10секунди - до 1 седмица, че и повече... при Остри състояние, обичайно действието е мн. по-бързо отколкото при хроничните болести

3. Да, добре е в някои случаи плавно да се намаляват алопатичните л-ва, по преценка на предписалия ги [color]

Включвам се с възмущение...
Стрихниновото орехче е нехомеопатичното име на Nux vomica. Да, наистина в Ignatia amara също се съдържа алкалоида стрихнин, както и в Stramonium, но Ignatia e вид лиана, а Stramonium e татул.
Как може хомеопат с толкова години практика и снимал се до всички световни величия в хомеопатията да не знае кое е стрихниново орехче?!
Как четящите да са сигурни, че отговорите му са достоверни, след като не знае от какво е направено едно хомеопатично лекарство, често предписвано и за остро, и в конституционалното лечение...
Майки, замислете се до кого се допитвате за здравето на децата и близките си!
Жалко е...

# 597
Кой питаше за Хамомила? Малката щерка последният път в остро беше за хамомила. (видях се в чудо с умствените симптоми, но това е друга тема Crazy)

http://homeoint.org/books1/lippemm/chamomilla.htm Ето малко за хамомила. Само че е на английски. И с повече физически симптоми и особености, отколкото по-важните умствени характеристики.

# 598

Включвам се с възмущение...
Стрихниновото орехче е нехомеопатичното име на Nux vomica. Да, наистина в Ignatia amara също се съдържа алкалоида стрихнин, както и в Stramonium, но Ignatia e вид лиана, а Stramonium e татул.
Как може хомеопат с толкова години практика и снимал се до всички световни величия в хомеопатията да не знае кое е стрихниново орехче?!
Как четящите да са сигурни, че отговорите му са достоверни, след като не знае от какво е направено едно хомеопатично лекарство, често предписвано и за остро, и в конституционалното лечение...
Майки, замислете се до кого се допитвате за здравето на децата и близките си!
Жалко е...

# 599
Ще настане хомеопатична светлина някой ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт