Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 820
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Пневмония, доказана със снимка, не, но само защото не съм ходила да й правят снимка. Иначе за себе си знам, че е била в състояния, които ако беше видял лекар, щеше да каже че е пневмония. И като им знам псевдопневмониите в болниците, заради които те държат по 10 дни...

# 676
Не получих отговор, затова си повтарям въпросите:
1. Може ли майка-кърмачка, чието бебе е на хомеопат. лечение, да пие кафе или има опасност от антидотиране?

Отговарям ти от позицията на консултант по кърмене. Мога да коментирам само първата част на въпроса. Да, кофеинът се излъчва през кърмата и може да влияе на бебето. Това, което знаем е, че бебета остават нечувствителни към нивата на кофеин с които са зопазнати през бременността. Т.е. ако майката е пила по 2 чаши кафе на ден през бременността, може да продължи да пие по толкова и докато кърми без да очаква ефекти при бебето. И обратно, ако не е пила кафе през бременността, най-вероятно бебето й ще бъде чувствително и към малки дози; т.е. трябва да пие безкофеиново или заместители на кафето.
Дали това излъчено през кърмата количество може да антидотира ХЛ на бебето, вероятно трябва да прецени хомеопата на бебето. Разбира, се най-сигурно е макйта да спре да пие кофеин-съдържащи кафе и напитки.

# 677
  • Пловдив
Мег, от името на моята приятелка, заради която питах, благодаря за изчерпателния отговор!  bouquet

# 678
Солей, на въпросът ти за хранителните добавки и хом. лечение, мога да споделя личен опит. Точно за анемия - хранителни добавки като храни и някои билки са ок - така или иначе ги ползваме в ежедневието си. Но примерно хапчета желязо не бяха, дори и най-натуралните, направени от стрити корени и малко количество добавено желязо.
Лично аз предпочетох да мина на диета, отколто да чакам само с хомеопатия да се оправят нещата. Очевидно имах проблем с усвояването и беше ясно откъде идва. Сега с диетата се чувствам много по-добре, а защо съм чувствителна именно към даден протеин и дали може това да се оправи с хомеопатия е друг върос. За себе си знам, че проблемът е от ранното ми детство, т.е. хроничен и сигурно дълго време още ще трябва да се работи докато изчезне.

# 679
Имам 2 общи въпроса:
1. Може ли майка-кърмачка, чието бебе е на хомеопат. лечение, да пие кафе или има опасност от антидотиране?
2. Може ли с хомеопатия да се повлияе положително при запушен слъзен канал (периодично, макар и рядко окото се зачервява леко и се появява секрет).
Да се вкл. и аз, макар, че вече имаш отг. Със сигурност бебока пие кафе заедно с теб Grinning. А относно очите, за х.л. да кажат знаещите, аз моята хубостница я оправих с кърма. Почиствам окото с памуче с кърма и капвам капчица, така по няколко пъти на ден. Тя също беше с МНОГО секрети и трудно си отвори едното оченце след раждането, беше като запечатано от гурели на моменти. Това ни оправи. Щом се кърмите, няма страшно! Heart Eyes

# 680
  • Varna
Хайде и аз пак с  въпрос-когато детенце е болно(а това се случва често и е малко по-тежко,защото ми прави чести пневмонии),аз направо "откачам"-не мога да ям,не мога да спя,обземат ме едни пристъпи на паника...абе грозна картинка..
Та чета ,че и майките минават през хомеопатично интервю.Добре,но това е по-скоро психически проблем отколкото здравен.Не би ли трябвало консултацията да е с психолог?
Не ме разбирайте погрешно:)иначе съм си съвсем добре,но когато е болен...Мисля съвсем рационално,наблюдавам,обаждам се на хомеопата ,а ако нещо ме усъмни минавам и през личната,но тази паника.. Embarassed
Вие как се спрявате с това и случва ли ви се и на вас?

# 681
  • Варна
Beki, психологичните състояния се повлияват прекрасно от хомеопатия. Не случайно често-често четем "лекувай се и ти" към майките... Simple Smile

# 682
  • Пловдив
Моят пак има Т-37,7...37,3. Хом. може чак утре следобед да ни види...след вчерашната спокойна нощ,май тази пак ще я редуваме с Т Rolling Eyes Дали не караме и ние "нещо",но на крак...

Чудя се,ако е пневмония,напр. хом. как ще разбере???Освен Т нямаме др.симптоми...

п.п. Не ме укорявайте,че си споделям с вас...Утре ще пиша как е минало посещението.

# 683
Всички проблеми на човек тръгват от ГЛАВАТА. Хомеопатията се справя много по-успешно с умствени разстройства и проблеми, отколкото предписаните в омагьосан кръг лекарства от психиатри. Да, консултация с психолог или психотерапевт би била полезна също, но не и психиатър. Нека правим разлика.

(от какъв зор за ларингит с Т ще предписват вентолин?  Twisted EvilМоля майките, ползвали вентолин, да пишат малко инфо, да не ровя тук-там)

# 684
  • Варна

(от какъв зор за ларингит с Т ще предписват вентолин?  Twisted EvilМоля майките, ползвали вентолин, да пишат малко инфо, да не ровя тук-там)
От зор, че вентолинът според личните лекари е сиропче за каква да е кашлица, и го изписват както им падне  Grinning

Беки, не помня на лични може и да съм ти казвала, аз бях в същото състояние, вечно наплашена, от първата капка бистър секрет от носа си представях следващите ужасяващи нощи със спазъм, които разбира се не закъсняваха. Е, мога да кажа, че отдавна това е минало, посрещам всичко с много голямо спокойствие, даже и без да си пия лекарствата вече  Mr. Green Laughing Имаме една стара книжка, "Страхове при малките деца", от 1970-1980 г някъде, сега не успявам да я намеря, но там като една от причините за астматични пристъпи е посочена точно майката. С нейните тревоги, с твърде закрилящото си поведение спрямо детето. Аз поне се държах по този начин, но нещата са навързани, правех го точно заради честите боледувания като беше по-малка.

# 685
  • И аз не знам къде...
И моя малък мъж е с Т! В събота беше с 37,4, после падна сама, в неделя беше в идеално състояние със малко сополи течащи назад към гърлото и днес след обяд пак - 37,6, а към 19,30 часа беше над 38.
Хомеопатката ни даде лекарство, което вече взехме 2 пъти и сега чакам. Сложих го да спи с Т 37,7.
Според лекар е със зачервено гърло само, но е изписал Суметролин (или нещо подобно), защото имало бум на гнойни ангини.
Както и всеки път когато пренебрегвам мнението на лекар само се моля да съм права и хомеопата да не е сгрешил лекарството  Praynig!

# 686

На малкия ми син всеки път му предписваха инхалации с вентолин, тъй като уж подобрявали ларингитните пристъпи. Сега като се замисля/ защото тогава съм панирана и не мисля много/ по- скоро инхалацията му е в помощ и само с физ. разтвор. Сега след като попрочетох това- онова и вече официално се консултирах с класически хомеопат не  бих дала вентолин никога, дори на сиропче пък за кортикостероидите, които ги изписват за " добър ден" съвсем  Peace

# 687
Какво има във вентолина и къде удря?

# 688
  • И аз не знам къде...
Какво има във вентолина и къде удря?

Силно токсичен е и натоварва сърцето. При чести бронхо спазми го изписват да се взема месеци ........

# 689
  • София,
Вентолина е мощен бронходилататор, удря директно в сърцето, особено когато се предписва на сироп и минава през кръвта!

Общи условия

Активация на акаунт