Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 30 **

• 45 604
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Видин
Моето момче от вчера е на градина  Grinning Вчера сутринта плака малко, трудно е заспал наобяд, но като цяло не са имали никакви проблеми с него. Днес влезе с мерак в градината, показа ми кое шкафче е неговото и изобщо не е плакал (инфо от приятелка, която звънна да пита за нейното дете и за Габ). Много съм доволна, а най-важното е че той е щастлив сред деца. Дано и да не боледува много  Praynig

# 106
  • София
Аманита ще видиш колко ще му хареса между децата - сам ще иска сутрин да ходи. Моя малчо когато е болен и не може да ходи на ясла, ме чака сутрин с обувките пред вратата да тръгваме натам, и се сърди, че си стоим вкъщи Heart Eyes А и доста неща научи там (ходи от 1,4 г. възраст). Дано не ти боледува  Hug

# 107
Здравейте момичета.
Не съм писала до сега,тепърва ми предстои да стана майка на породени деца.Термина ми е на 20 октомври и чакам момиченце.Имам и момченце на 1г и 1м.Бих искала да ви попитам няколко неща,като майки с опит в това Simple SmileЕдно от нещата които най-много ме вълнува е -ползвали ли сте двойна количка?Ако ще правя тази покупка вече е време,а знаете,че никак не са евтини.Ще ми се да чуя повечко по въпроса.Момченцето ми проходи на 11месеца,но още пада като круша Simple Smile освен това още спи по 2 пъти на ден.Също се интересувам дали сте сържали двете деца в една стая и дали сте имали проблеми със спането на по-голямото заради плача на по-малкото.Чудя се дали ще се налага да се изнасям по други стаи с бебката..а как ще чуя и баткото като се събуди за мляко нощем..Имам адски много въпроси и ако имате търпение да ми отговаряте,ще ви питам периодично.
Поздрави на всички Simple Smile

# 108
  • Видин
Добре дошла! Двойна количка сме ползвали няколко пъти, но моето момче е голямо и почти не иска да се вози. Ако няма кой да ти помага - задължителна е!
И двете ми деца спят в една стая, заедно с мен. Не сме имали проблеми с буденето. Но пък малчото е бил кротък, не е имал колики и затова. Това нещо на момента ще го решаваш Simple Smile
endira, адски много му харесва, но се разболя след 2 ходене. Сега е хремав, а от снощи и дребното е заразено и в нас е един малък цирк  hahaha ОТделно и аз имам сенна хрема в момента и всички сме сополиви  Joy

# 109
  • Варна
Zeirna, аз използвах двойна количка. Твоите деца ще са със съвсем малка разлика и ако излизаш сама с двамата просто няма как без двойна количка. Другия вариант е да ползваш слинг за бебето и количката за баткото. Аз така и не се научих как да ползвам туй чудо  Embarassed.
От опит мога да кажа, че количката тип влакче, макар и по-тежка е за предпочитане защото голямото дете няма достъп до бебчето.
Аманитка, бързо да се оправяте. Hug

# 110

Да почерпя, днес моето момче става на 2 години.

Какво малко бебе беше...
колко голям стана...

# 111
  • около Варна
Бебешондел, да ти е жив и здрав хубавеца, да те радва и да бъде грижовен батко. Прекрасен е!

За придвижването съм писала и друг път, Ева едва беше проходила, когато се роди Жоро, дори до магазина не можех да отида. Чаках следобяд да дойде майка ми, че да излезем с двете колички. После си намерих двойна количка, втора ръка, та с нея придобих известна самостоятелност, но пък трудно се буташе, поне моята. Каката когато прояви желание да върви, започнахме да движим с колата.

amanita, успех с градината, най-важното е да не боледува много, за свикването рано или късно започва да им харесва.

# 112
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!! bg

Честит рожденик на Бебешондел! Да бъде здрав и усмихнат порасналия Явор, много да слуша мама и тати, и да е най-добрия батко на света!!!Весел ден и прекрасно детство!!!

Аз започвам да се панирам даже от идеята за детска градина  Crazy Все имам чувството, че ако ги дам сега на детска ще хванат някоя шарка и както сега съм бременна ... абе направо не ми се мисли  ooooh! Даже кошмари започнах да сънувам! Абе бременна му работа  ooooh!

# 113
  • София
Честит Рожден ден на Явор на Бебешондел! Да ви е много здрав и много да ви радва!

Зеирна, провери в Продавалника, има доста изгодни оферти за колички за породени. Аз засега се отказах от покупка на такава количка, защото хващаме зимния период, баткото ходи на ясла и няма да ми е толкова необходима. За пролетта вече баткото ще е голям  Heart Eyes Естествено, варианта за слинг и количка си остава.

Гигамига, ти не си ли ги карала шарките? Ако си ги изкарала като малка, няма да имаш проблеми. А те малките шарка могат да лепнат и от съседското дете....

Аманита, дано се оправите бързо и да не ти боледува Габи много  Hug

# 114
Благодаря на всички за пожеланията  Hug

От раждането на Тея спим в различни стаи - таткото с баткото -храни го,гукат се и така, а ние с Тея се кърмим в другата стая. Сега е момента, да се включи таткото в гледането.

Сега заради р.д. беше дошла свеки и трябваше да спим в една стая, - резултата е че аз и мм не спахме въобще, Тея се буди нон стоп, накрая ммсе ядоса и отидоха с Явор да спят в колата  Tired

Придвижването - минахме през двойна количка, бъгипод, и сега сме на две отделни колички, като понякога се вози на степенките на пег перегото които са да 21кг.

# 115
Здравейте.
Благодаря,че се включихте с мнение Simple Smile За сега реших да се въздържа от купуване на количка,понеже ще родя октомври и вече ще захладнее.Имам кенгуру и ако се наложи ще слагам бебето в него а за количка ще мисля пролетта.Много ми помогнахте за избора на кошара,понеже по вашите думи има голяма вероятност да си пречим нощем,та ще взема една текстилна кошарка,за да можем да се изнасяме експедитивно от спалнята.Аз още не съм мама на двама,но ще ви чета честичко Simple Smile

# 116
Здравейте, момичета  Hug Завърнахме се от морето. Баткото стана на 2 години докато бяхме там и направихме импровизиран рожден ден - преди обяд лунапарк и разходка с влакче - заспа по пътя към хотела, толкова се беше уморил, следобед на плажа торта от пясък с мидички и вечерта имаше вариете програма - много остана впечатлен, гледаше от първия ред  Mr. Green Стигнах до извода, че е готов вече на куклен театър да го водя. И от морето иначе най-доволен остана баткото, толкова му харесаха вълните, че по цял ден тичаше по брега. В басейна пък се пускаше по пързалката. Стоеше вътре докато не посинееше от студ и само с подкуп бисквити успявахме да го изкараме без писъци. Лошо стана само, когато тати пропусна да го хване като се пускаше от пързалката  ooooh! и се цопна във водата и се понагълта  Sick Детето бързо се окопити, много смело ми се оказа момчето, чак съм изненадана като го знам какъв ми е кротанчо, но като потекоха едни сополиииииииииии...още не можем да ги преборим. Добре че случката беше ден преди да си тръгнем.
Ади пък се сдоби с 4 зъбчета докато бяхме там, все едно е чакала точно на морето като отидем... В резултат се кърмехме почти по цяла нощ, та аз много от почивка не разбрах. Сега се надявам на затишие, че да си наваксам поне малко със съня. Иначе си правехме разходки по брега, спеше на плажа преди обяд и топнахме крачетата няколко пъти. Вече лази и е много сладка, ще трябва пак да обезопасяваме къщата, че всичко лапа. Днес таткото я люля на люлката на баткото вкъщи - много й хареса  Laughing
Черни точки спечели естествено таткото. Като се улучат да заспят на обяд едновременно децата му отпусках "морски отпуск" по час-два където иска да ходи, а аз стоя в стаята с децата. Ходи на басейна, чете книга на плажа, вися в бара. За реванш, че нямам миг почивка, ми предложи един следобед той да гледа децата, а за да отида на масаж. Е, точно този следобед му беше лошо и не само че не отидох на масаж, а гледах и децата докато той спи. На другия ден имаше неблагоразумието да сподели, че съм си била пропуснала масажа  #Crazy Бил забравил, че нямало как да отида...После се сърди, че говоря, че се преструва и не му съчувствам...е как като все така се случва.

Сега ми е голяма чуденка като на каката Hudora  ли да взема за малкия или дървено  Thinking Вашето какво е? Това с калните следи от гумите на колите просто ме разби! Добре, че на моя калпазанин още не му е хрумнало, че и ние сме големи фенове на всякакви колички  Crazy Евала, какви здрави нерви имаш и, че позволяваш такъв род цапащи забавления  Heart Eyes
gigamiga, нашето е пуки, Дени го кара го цяла зима вкъщи и откакто се стопли навън. Като стрела е вече, така се набира и засилва... Каска обаче не съм му купила  Blush Ето една снимка https://picasaweb.google.com/113749863632996281333/052011#5613753567792836802. Това е второто по размер, но за най-малкото беше висок, когато го купувах, за Коледа планирам следващия размер без педали, което е на 2 гуми, да свикне с него пак зимата вкъщи.
А за здравите нерви - не са ми толкова здрави. Не ми стига времето и се разкъсвам. Искам хем да обръщам внимание на баткото както като беше едно дете, хем на Ади да обърна внимание, хем и за мен да ми остане време. И лошото е, че като не успявам и много се изнервям. Мъжът ми казва, че съм максималистка, трябвало да имаме сили поне до 20 годишни да ги гледаме децата, а с моето темпо сме щели да капнем съвсем скоро. Всичко съм искала да направя с/за децата и съм го тормозила и него да бъдел постоянно на тяхно разположение  Crossing Arms
За количка - аз също не взех за породени, но винаги съм с придружител. Ади я носих в слинг в началото, вече в кенгуру. В парка като слезе баткото тогава я прехвърлям нея в количката, но не я ли залисва някой или не спи хич не иска да лежи. Оставям майка ми да я разхожда, а аз с баткото обикалям.
Ей, една седмица не съм влизала във форум и гледайте колко изписах  Laughing
Бебешондел, честито и от мен на патерици! Да ви е жив и здрав Явор!

# 117
ползвали ли сте двойна количка?Ако ще правя тази покупка вече е време,а знаете,че никак не са евтини.

Аз лично не съм. Макар че имах колебания по въпроса. 1) да, не са евтини; 2) много са обемни, без значение дали са една до друга или 'влакче', а мястото у дома е ограничено; 3) да я ползвам, да я ползвам - колко да я ползвам? Има - няма година.
Вариантите с прикачващи се бордове, прикачващи се седалки, кенгуру+количка или дори просто возене на по-голямото дете заедно с бебето в количката или отгоре, на гюрука, ми се струваха къде-къде по-удачни и не сбърках. Отдавна вече съм забравила какво е количка, биберони, памперси и т.н. /макар че докато ги ползвах ми се струваше, че 'умиране има, отърване няма'/ и се радвам, че не изтърсих един куфар пари за возило.
Аууу, сега като прочетох малко публикации преди мен, се сетих, че по едно време имахме 2 колички - едната ни беше подарена от някого. Само се чудех къде да ги сбутвам двете. От време на време излизахме така с двете каручки заедно с мъжа ми, обаче не ще да е било дълго време, щом чак сега ми проблесна н'екъв спомен.  Grinning

П.П. Аз съм родена на 20.10.  Grinning

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 21:07 от McKitty

# 118
Здрасти, момичета. Не съм писала отдавна, ама нещо не ми беше до форуми. Малките доста поболедуваха, каката откак тръгна пак на ясла почна да се сополивчи и да предава и на малчо, даже един ротавирус с разстройство и повръщане изкараха. С бебо се наложи в болницата да поседим за вливания, да не се обезводни. Дано да имаме малко пауза, че...  Crazy
За количките за породени - аз ползвах бъгипод (седалка, която се прикачва за количката на бебето), но вече не ми е нужна, ще я продавам, ако някой има интерес. Още не мога да се организирам да я снимам да я сложа в Продавалника.

# 119
  • София
Здравейте, мами на породени дечица. Аз май ще съм във вашето положение и затова много ме вълнува как постъпвахте с по-големите си деца докато бяхте бременни. Проблема е, че не трябвало да се вдигат повече от 5 кг., а сина ми е вече 10 кг. и вероятно ще стане и повече, а аз съм в съвсем начална бременност, но ежедневно ми се налага да го вдигам на ръце, за да го сложа в количката, леглото, столчето за хранене, легенчето в банята и т.н. Вече ограничих носенето му максимално, но изброените не знам как да не правя. Моля споделете как беше при вас.

Общи условия

Активация на акаунт