Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 30 **

• 45 605
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
anilak аз сега вдигам по 14 кг  Mr. Green Е, за щастие вече са по-големи и не е като да вдигаш и разнасяш дете на 1 годинка, но сега се разболяхме дружно и пак падна голямо разнасяне и люляне, та си припомних, какво ми беше едно време. Каквото и да ти препоръчат лекари и роднини, ти пак ще направиш това, което е необходимо за детенцето, което протяга умолително ръчички  Heart Eyes Най-страшно е към 8ми месец, поне за мен беше така предния път (затова и сега го очаквам с особено претиснение), защото тогава натоварването наистина ми се отрази с доста неприятни контракции, та малко си полежах в болницата, но спасихме положението. Не се плаши, няма нещо дето една жена да е решила да го направи и да не е успяла  Hug Това за 5те кг, според мен важи преди всичко за първа бременност, сега организма ти е свикнал да вдига въпросните 10 кг и няма да ти навредят в такава степен. Все пак ти си почивай, колкото е възможно и когато ти е възможно, а ако има някаква болка пий по две нош-па и си полежи докато отмине. Другото е стискане на палци и божа работа! От мен имаш едни стиснати палчета всичко да протече по възможно най-приятния и прекрасен начин, и накрая да станеш горда мама на още едно слънчице  Hug

# 121
  • Видин
Аз вдигах синко до 8ми месец  Mr. Green Тогава започнаха контракциите, както Гига е писала... Тогава максимално ограничин вдигането. Или някой ми помагаше, или оставях детето само да се качи където трябва.
Не съм се ограничавала в вдигането в началото, защото тялото има памет и щом досега съм вдигала 10кг няма да има и проблем занапред да ги вдигам. Друго е с първа бременност и никакво физическо натоварване, друго е с втора...
Отдавна не съм писала. Купонът при нас е на 6. Баткото ходи на градина и умира от кеф там, не плаче и е перфектен. Ама носи болести и бебо е постоянно със сополи  hahaha Намерих една хомеопатка и се надявам да даде резултат "лечението"  Praynig

# 122
  • София
anilak аз продължавам а вдигам сина си  Wink Не мога да си представя, както са писали и момичетата преди мен, да вдига умолително ръчички към мен,  за да го вдигна/гушна, и аз да се направя, че не съм го видяла...А и беше болен скоро - 4 дни ми вдигаше през половин час 40 градуса  ooooh! и искаше да го разнасям и гушкам непрекъснато....Не мисля, че е проблем!

amanita дано намерите решение за сополите!

gigamiga много си напреднала, как се чувстваш?  Hug

# 123
anilak и аз вдигам малката хулиганка...само в началото имах прокървяване...през първите два месеца и тогава я вдигах само да я метна във ваната, на слотлчето за ханен, това в колата и в количката. Ако исках да я гушна - сядах на стол или на земята и така я гушках. Нооо като мина тва кървене пак започнах да си я влача напред назад...особено като протегне тези малки ръчички и каже "гуси"  Heart Eyes А за няколко дена беше болна и във въпросните дни със кървене иии пак я гушках и вдигах  Whistling И аз мисля, че не е проблем  Peace

# 124
  • София
Endira, гледам съвсем съвсем всеки момент ще е събитието. Леко и безпроблемно раждане!  Hug

анилак, и аз като момичетата си я носех каката до последно (12-13кг). Лекарката ми все ми мърмореше и повтаряше да си почивам, даже към 3-4м. се опита да ми каже, че едва ли не трябва само да лежа, защото имах контракции, но нямаше как да стане. Малките си ги гледам почти изцяло сама, през деня, и съответно качване/сваляне от количката, столчето, миене на ръцете, освен това точно Ида беше навлязла в игрите на площадката и цяло лято го изкарахме на катерушките и люлките, тя дивее, а аз търча с корема след нея и се опитвам да предотвратя някой инцидент. На финала редовно ме бъзикаха, че ще родя в пясъчника  ooooh! Единственото, което си направих като улеснение е, че махнах коритото и започнах да я къпя права в банята, така поне едно вдигане пропусках.
Единственото, което беше проблем и в последствие ми казаха, че е възможно да е от постоянното разнасяне на Ида е, че бебто почти до последно се беше разположило по диагонал и то седалищно. Случало се често при майки, които носят по-голямото дете на хълбок. Не знам дали е така. И слава Богу на финала се обърна както си му е реда, но бая се бях попритеснила, че може да се наложи секцио  ooooh!
Дългичко стана. Та на финала - слушай собственото си тяло. Често то знае по-добре от сто лекаря. Ако се чувстваш добре, нямаш физеологични индикации, че носенето ти пречи, то не виждам проблем.  Peace

Изчезвам, че Ида каза, че на Йоси дупето миришело на аку  hahaha

# 125
  • София
илка благодаря ти  Hug

# 126
endira аз съм напреднала! Та ти направо си приключила  Party Еееееее, то не останало време до заветния момент  Hug Надявам се всичко да мине бързо и леко при теб, и много скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина  Hug

Иначе аз в края на тази седмица влизам в 7ми месец - как стигнах до тук така и не разбрах. Не че всичко е било леко и безпроблемно, но тази бременност си е направо между другото. С тичане и тревоги по децата, кой ти гледа бременна ли си , не си ли. Чувствам се такава само когато излизам сама някъде из града, а то се случва мнооооооого рядко  Tired Естествено хормоните ми тотално са полудели и съм станала леко нетърпима  Blush Но за щастие наближават празници, аз отсега съм се заприготвяла за Коледа, че не знам в какво състояние ще ме завари  Mr. Green и така се разсейвам в редките моменти, когато имам свободно време, т.е. когато околните спят  Mr. Green

илка това за носенето на хълбок и обръщането малко не го вярвам, защото аз наистина носих каката много, а малкия си се обърна доста навреме, доста късно слезе надолу и въобще ако изключим контракциите, тялото ми не се впечатляваше от моето физическо натоварване. Аз за свое успокоение все се сещах за бременната щангистка, която намалила тежестта на щангите по време на бременността до скромните 40 кг  Mr. Green

Като сме на бременна вълна ето един поздрав за всички мами - танци-манци
(дано и аз по Коледа да съм толкова подвижна  Mr. Green )

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 16:49 от gigamiga

# 127
  • София
Благодаря ви за отговорите момичета. Hug Hug Hug Давате ми надежда, че ще се справим някак, защото и аз не можех да си преставя, че въобще няма да си вдигам детето. За съжаление при мен има и утежняващи обстоятелства. Първата ми бременност беше тежка с много лежане и контракции след 6 месец, а освен това раждах секцио и няма да имам заветните две години между двете раждания както препоръчват докторите, но .... вярвам, че всичко ще е ок Praynig Имате много хубава темичка и ще я следя пък след време ще мога и да се включа надявам се  Grinning

# 128
  • в рaя
Здравейте! Виждам, че пишат мами, които очакват своето второ детенце, затова реших да се запиша и аз Simple Smile
Имам прекрасна дъщеричка на 1 г. и 1 м. и очакваме своето второ чудо. И мен ме притесняваше носенето, вдигането, но за сега всичко е наред, носим се, мятаме се, хвърляме се и се надявам, че всичко с мен и бебчо ще е наред до края.
Много ви моля ако някой има налесно информация и сайт за приспособленията за по-големи деца към количките да ми го прати, защото се убих да търся и не намирам. Но пък така намерих вас  Hug

# 129
http://strollersandprams.com/articles/2/articles.html Тук подробно е описано Simple Smile

И ние се носихме с баткото почти до края , беше 13 кила  Rolling Eyes и аз бях с проблемна бременност, контракции и всички екстри. Леко раждане ви пожелавам и едни ЗДРАВИ (за мен това е най-важното) и пухкави бебета  Hug

# 130
  • София
Момичета, благодаря за пожеланията! Дано всичко мине добре  Praynig

# 131
Най-страшно е към 8ми месец
Ох, отваря ми се страницата и първо това виждат очите ми. Преди още да съм схванала какво се обсъжда си помислям "по-страшно и от това досега ли има"  Joy Аз все се надявам, че ще мине това нон-стоп носене на ръце, търсене само на мама, приспиване само със сучене, но нищо друго не я успокоява момата от зъбоникненето. Една пижама ми изяде с 4-те си зъба, куче да имахме нямаше да има такива "щети"  ooooh!

# 132
  • в рaя
Бебешондел много благодаря  Hug
Аз се надявам, че големия зор ще е първата година. Поне с дъщеря ми е така - зор зъби, колики, носене, прохождане... Вече си играе за дълго сама, ходи самостоятелно и не се налага да съм 100 % ангажирана с нея. Може би до 2 г. пък да съумява да се пази само, но всичко ще мине и двете ще са отгледани наведнъж, може би ще са приятелчета, защото при по-голяма разлика се делят повече.
Най-много ме издразни, че приятели, познати като разбраха започнаха да ни съжаляват - как сме щели да се оправим, ама много скоро, какво ни чакало и т.н. Еми хубаво де, ама ние си чакаме нашето второ чудо, нашето второ дете, а те ни оплакват, все едно отиваме на заточение. Трудно ще е, не се и съмнявам в това, но нима и други не се справят постоянно... И така де, повече положотелни мисли и здрави нерви  Mr. Green

# 133
Хелоу хайде и аз се цопвам при вас Simple Smile

скоро и ние ще си имаме малка принцеса и ще ревем задружно всички заедно у дома Simple Smile

нищо не ме притеснява, спокойна съм, не съм променила абсолютно нищо в отношението си към детето  Laughing излизаме по 2 пъти на ден, носим се, гушкаме се, кърмим се и вкички други екстри

само почна да спи вече в своето легло за мое щастие, че почна да ми става тясно в леглото  Joy Joy Joy с + 10 кг  ooooh!

чакам с нетърпение да се роди и второто ни щастие и купона да започва отначало  Crazy

въпрос: има ли мама с такова чудо http://www.litaf.com/Site_Pages/Product.aspx?id=32
и дали ще стане на quinny zapp  newsm78

# 134
  • София
Лукс, това чудо изглежда много примамливо, но помисли хубаво дали ще ти върши работа. Изглежда ми доста издадено напред (назад). Не те знам колко си висока и колко са ти дълги ръцете, но ми се струва, че ще ти трябват "гаджет-ръчички", за да стигнеш до дръжката на количката.
Аз се бях засилила да си купувам бъгипод и в магазина ми позволиха да го закачим и да пробваме и въпреки, че е по-късичът от този вариант пак не ми беше особено удобно. Заставах в една странна, надупена поза.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт