Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 30 **

• 45 631
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
# 166
  • Видин
 rotfImbo rotfImao

# 167
# 168
Ох, застудя и аз почнах да се чудя как да ги разхождам двамата. Досега слагах малката в кенгуру и тя беше много доволна. Но в големите студове няма да е подходящо. Някой пробвал ли е коша за второ дете на Пег Перего Скейт? Ходихме в магазина да го пробваме, баткото въобще не пожела да седне в него и се чудя да го купувам ли. А в количката иначе се вози с голямо желание, но явно си е свикнал на "неговото" място.

# 169
много се забавлявах със снимите, особено с таткото на гърба с момченцето.
ние имаме гоооолям проблем-баткото с 4 пулпита, страх от бръмчащи машинки и болки в единия зъб-направо не ми се мисли.

# 170
  • София
Момичета благодаря ви за пожеланията за новото ни човече Самуил  Hug

Имаме голям проблем с "баткото". Иска непрекъснато да го гушкам (аз и никой друг), като ме види че кърмя бебето иска и той, много страда от това че вече не е единствен Sad Вие как се справихте, ако сте имали подобна ситуация....

Joy

# 171
  • Видин
С мноооооого търпение и железни нерви  Mr. Green Всъщност в началото почти не му обръщаше внимание, сега е по-голям проблем  Rolling Eyes

# 172
endira добре дошла  Hug надявам се да се възстановяваш бързо   bouquet
Ох, с момчетата е по-трудно сякаш, момиченцата както беше при нас някакси съвсем естествено решават че това бебе е тяхно или е играчка, поне при нас беше така. Моята кака искаше тя да гушка бебето, постоянно да й го слагаме в скута, даже беше решила, че ще може и да го носи Simple Smile Нашият бъдещ бати според мен ще е по-труден след два месеца, защото той и сега много се гушка, докато каката още като беше на 1 г искаше да е самостоятелна. Той не е решил още какъв иска да е - ту заявява "аз съм бебе", ту "аз съм голямо момче"  Mr. Green 
Аз гледах като се кърмим да забавлявам с нещо каката, да си играем или пък някой друг да я занимава с нещо, за да не се дразни. Някъде към 5тия месец (ако изобщо си спомням правилно) вече бях нагласила храненията на малкия да са по същото време, когато са на кака му, така кърмя единия и бутам лъжицата в устата на другия = всички са доволни, а ти ставаш като многоръката Шива  Mr. Green Май всички в тази тема са изпълнявали такива сложни процедури Mr. Green 

Успех с пристъпите на ревност и адаптацията към новата ситуация  Hug

# 173
Здравейте, честито на endira!

И аз се присъединявам към вас  Simple Smile Ние сме от 3 месеца с 2 момичета и понякога е доста трудно. В началото каката винаги започваше да иска нещо щом започна да кърмя бебето - или да яде и тя или да я гушкам или нещо друго. Вече мога да кажа, че свикна с това бебето да яде от мама и поне кърменето е спокойно. Но не знам от възрастта ли е или някаква ревност от бебето, но голямата ми дъщеря, която скоро направи 2 годинки стана голям инат. Започна едно тръшкане и удряне. Особено обличанията са ни много трудни. С  300 зора я преобличам, само рита и не ми дава. А бебето от време на време бива или ощипано или опънато за крачето или ръчичката или пляснато по главата. Направо не знам какво да я правя и как да се справим с това. Това период ли е на възрастта, който при нея е доста засилен или е заради бебето. Или и двете на куп???
Моля ви, ако някой има опит с подобно нещо да ми даде съвет как да се справим, че вече нервите ни са на изчерпване  Sad а няма изглед нещата да се подобрят скоро. Благодаря ви предварително!

# 174
endira, честито! Да сте живи и здрави. Най-лесно се разрешава проблемът, ако може поне в началото да има още един човек, който да е на разположение на баткото, докато си заета с бебето, което в началото си е почти постоянно. Синът ми също всеки път като ме видеше да кърмя искаше ту вода, ту да го гушкам, ту да си играем. Но като има кой да му отвлече вниманието и мина доста безболезнено този период. Сега сме на вълна да иска да сложа бебето на земята, а не да го нося, за да може той да се бори с нея. Взима й всичко от ръцете, започна и той да гризе всичко точно като бебе, лази с нея и се хили, въобще като жива играчка я възприема.
*Bella*, дано не съм права, но ми се струва, че при вас събитието с  появата на новото човече е съвпаднало с една възраст при каката, позната като бебешки пубертет. Назад в темата някой беше пуснал линк, където можеш да прочетеш от извора по темата от книгата на Фицхю Додсън "Изкуството да бъдеш родител". В общи линии от 2 до 3 години е времето, в което детето се учи да отстоява желанията си, да се налага и търси начини и средства за това. В никакъв случай не прави нещата от инат обаче. Препоръчва да сме възможно най-гъвкави, т.е. да няма много твърди и ненарушими правила, режимът да е по-плаващ. Но основното правило е бъди последователна: Ако за нещо кажеш НЕ, бъди твърда докрай. Но се старай за малко неща да го казваш, хубаво е да предлагаш избор на детето и да го караш да се чувства голямо и значимо. Но пак да е в рамки - да избере от 2 неща, които ти предлагаш например (коя от двете книги да четете, рокли да облечете и т.н.). Добрата новина е, че е временно и се очаква да стане по-добре.

# 175
напълно съм съгласна  относно тръшкането и възрастта 2-3г Simple Smile и при нас беше така и дори все още продължава Crazy
при нас сега се появи друг проблем-Вики започна да се напикава в гащите Confusedказа ми че била паднала в тоалетната на детската градина Thinking но учителките нищо не  казват newsm78 факт е обаче че се стиска в градината........обаче и у дома започна така снощи я питам  дали има чиш -казва ми  не и след минута ми казва че се е начишкала.......

# 176
Здравейте, момичета  Hug
Гледам, че отборът от мами на породени се е увеличил   bouquet

Аз продавам нашата количка, ползвах я последно миналата година, малките бяха на 4 и на 2 тогава.

http://prodavalnik.com/kolichka-za-bliznatsi-ili-porodeni-detsa- … hil-teds-i2642163

# 177
Здравейте, момичета  Hug
Гледам, че отборът от мами на породени се е увеличил   bouquet

Аз продавам нашата количка, ползвах я последно миналата година, малките бяха на 4 и на 2 тогава.

http://prodavalnik.com/kolichka-za-bliznatsi-ili-porodeni-detsa- … hil-teds-i2642163
Цена на ЛС моля   bouquet

# 178
Данитка, не ми дава да ти пратя ЛС, може би ти е пълна папката с ЛС.

# 179
  bouquetЗдравейте и от нас!
малко късно ви намерих ,но се радвам ,че ви има  Hug
endira, честито! Да сте живи и здрави!
На очакващите лека бременност, сладки бебчета на финала и послушни каки и батковци  Peace

За протокола имам 3 дечица Иван-14.05.96 Тодор-02.07.10 Славея-13.08.11 
 От няколко дена се обзаведох и с количка за породени ето я :

количката е страхотна ,маневрена и лесна за управляване
поне да излизаме на разходки , че си нямам кой да ми помага  Sad

ами за сега това е от нас  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт