Забелване на пишлето или не?

• 248 818
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 135
  • София
ИЗвинявам се, ако има подобен въпрос и отговор, но няма да мога да изчета всичко написано до тук. Въпросът ми е: как отказахте рязкото забелване от страна на педиатъра? Доколкото знам педиатрите хич и не питат, а директно действат. НЕ искам сина ми да преживее такъв шок, стрес и болка, но не знам и как точно да го забеля постепенно.  Confused

Препудреди предварително, че не желаеш такава процедура и че ще се обърнеш към хирург като навърши 2 години (дори да нямаш намерение). Ако трябва повтаряй го на всяка консултация, веднага щом се насочи към свалянето на памперса, дано го запомни.

# 136
  • София
ИЗвинявам се, ако има подобен въпрос и отговор, но няма да мога да изчета всичко написано до тук. Въпросът ми е: как отказахте рязкото забелване от страна на педиатъра? Доколкото знам педиатрите хич и не питат, а директно действат. НЕ искам сина ми да преживее такъв шок, стрес и болка, но не знам и как точно да го забеля постепенно.  Confused

Препудреди предварително, че не желаеш такава процедура и че ще се обърнеш към хирург като навърши 2 години (дори да нямаш намерение). Ако трябва повтаряй го на всяка консултация, веднага щом се насочи към свалянето на памперса, дано го запомни.

Ма педиатърката не й хрумвало да пипа там, но ако ги беше направила щях да я перна през ръцете без да ми мигне окото. Има хора, които са по-дипломатични и уведомяват. Въобще според мен не е работа на педиатъра това.

# 137
Ние също започнахме забелването от 1-вия месец по съвет на педиатърката. На всяка консултация тя проверяваше до къде сме стигнали и се намесваше. 3 пъти отваряше цялото пишле,но то си зарастваше отново,въпреки че аз си го забелвах и миех и сутрин и вечер. Последният път даже ми се накара че не забелвам както трябва,че ме е страх да натисна както трябва затова се затваря отново и ако не искам да се стига до хирург да се стегна и да дърпам по-смело. Обърнах се към друга педиатърка,която ми каза че не трябва да се насилва а да се отваря докъдето може и да се почиства,а с времето при ерекция кожичката сама си се отдръпва. Всяка казва различно айде разбери коя е права и коя не  Thinking

# 138
Разбира се че пак ще се залепва(кожичката).Това е естественната  реакция на организма.Да ерекциите наистина спомагат за нармалното и естествено забелване.Просто след баня го оставете да си играе с пишката .Нищо по специално.Поздрави на Little Evil. Учете се от нея,има какво да научите....

# 139
  • София

Моята не е имала такива мераци. Може би защото не й позволих да му пипне пишката - само да провери тестисите дали са в торбичките и това е. Когато посягаше да види колко е забелено пишлето, се намесвах с думите "Дайте на мен". И й показвах. Друг е въпроса, че всеки път повтаряше "нищо не си направила", а аз отговарях "старая се - колкото-толкова". Веднъж ми беше казала, че ако продължавам така ( newsm78), щяла да ни прати на хирург. Ми ако се наложи, ще отида. Не съм дърпала и заголвала пишлето насила. До където може, почиствам и това е. В момента от едната страна само не е заголено.
Ахилеа, директно бих казала, че не желая да му забелва пишлето. Да са ясни нещата. Или просто и ти не й давай да пипа. Все пак това е твоето дете и ти решаваш кое как  Peace

# 140
Като прочетох някои от публикациите по тази тема се сетих и за нашето "приключение" около този важен за маловците момент. При нас се случи още на първия месец. Бях започнала по-малко да го забелвам по време на баня, ама наистина по много малко защото изпитвах някакъв ужас, че много ще го боли и т.н. Но дойде време за редовната консултация и докато се усетя по време на прегледа педиатърката му забели цялото "пиле", при което аз изпаднах в ужас и само успях да кажа "Иииии" Shocked А педиатърката ми каза "Какво ти става виж, че детето не го боли" и вярно, че беше така Митака изобщо не реагира на забелването. След което започнах при всяка баня (т.е. всяка вечер) да го забелвам и измивам с чиста вода и така до ден днешен. Просто по-смело ако детето изпита някакъв дискомфорт, то ще реагира по някакъв начин.

# 141
Боли,не боли,не ме интересува.Майката е тази,която трябва да реши,да се забелва или не.
Според мен първо трябва да попита,ако съм съгласна да действа,иначе така нарушава правата и избора ми.

# 142
Направо се чудя как някои позволяват подобни своеволия от страна на педиатрите. ooooh!
Решила била и хоп- без дума да каже, ще забелва.

# 143
Когато бебо беше на 1 месец педито го забели малко и каза всяка вечер при баня да го правя колко може,без да натискам,сега като стана на 3 месеца отидохме на консултация и тя го забели напълно с мое съгласие,бебо изпищя но му мина бързо,след това не е ревал.Сега всяка вечер забелвам и почиствам с реванолче или преварена водичка и всичко е ок.

Чудно ми е как стотици майки приемат за нормално, че момченцата се раждат със сбъркани пишки  Grinning И те именно трябва да поправят тази грешка  Rolling Eyes

МММ знам много примери от незабелване и след това големи мъки за децата. #Crazy аз не бих искала сина ми като стане на 5-6 години да го водя по доктори и да търпи хирургически намеси,както братовчет ми,защото леля ми не е знаела,че трябва да го прави

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 15:53 от Boten Mary

# 144
Хм м.. аз пък имам други познати и близки , който са си съвсем наред , защото тази процедура не им е правена desundra.
Всеки с познатите си , нали  Peace

# 145
Като чета постовете на някои дами,се замислям аз ли имам пишка или те..... newsm78 .И като представител на мъжкия пол се опитвам да хвърля повече светлина върху тази безмислена дилема(за или против).Радва ме че  тук откривам не малко жени които сами с цената на много четене и превеждане, са запазили малките си палавници от тези "процедури".Поздрави!

# 146
Да забелвам пишлето откакто е на 2 месеца

# 147
И ние започнахме да забелваме от както беше на 2 месеца по малко, успях да я забеля наполовина, останалата половина я забели уролог преди 2 седмици, и добре, че я забели защото под кожичката се виждаше, че има някакъв насъбран секрет, въпреки че почиствах всяка вечер.

# 148
Тоанто, ако беше информирана, щеше да знаеш, че този секрет започва да се образува със забелване. Един вид Природата протестира и отговаря на посегателството.

Като чета, направо зле ми става на какви гаври подлагат някои майки децата си  ooooh! Дано тази варварщина лека полека се изкорени, ама като знам колко прост народ има...  Tired

# 149
Не знаех, че секретът се образува от забелването. Но защо тогава има дечица, които изобщо не са забелвани и се е стигнало до хирургическа намеса, защото са имали проблеми? Аз лично познавам такива деца и майките им горчиво съжаляват, че не са ги забелили, докато са били мънички? Не се заяждам, просто питам, защото не съм информирана, за което съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт