Отслабнахте ли "завинаги"?

• 64 540
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Светкавичка, аз продължавам да ти се чудя newsm78 Според мен нямаш проблеми с килограмите, но явно това не е твоята зона на комфорт Laughing

Всяка пролет установявам, че не ми се закопчават панталоните и ми са опънати полите, следват някакви ограничения, къде приемливи, къде по-драстични, после безгрижно лято-знаеш, че малкият е фурия и непрекъснато с него тичаме, бягаме, ритаме топка.Следва прилична есен и после пак зима, през която откъде ли? ми се появяват едни твърде нахални "балончета "около корема и кръста.

И пак отначало .

П.С.А ти какво имаш да сваляш, направо се чудя откъде си свалила?За 90-дневната диета съм чувала, правят я колежките ми колективно, но при всяка има различен резултат.Ще си помисля и нея да пробвам.

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 08:58 от Светкавица

# 76
... През септември 2010 започнах 90-дневната диета. За месец и половина отслабнах с 9 килограма. От тогава досега ям прилично, т.е. доста. Аз се славя с голяма лакомия, но с услужлив метаболизъм. Не съм качила нито грам. Много съм доволна от този режим. Ако искаш пиши ми на лични, за да ти разкажа повече.

При тази диета, ако не бъркам 8 дни в месеца се гладува (7 с плодове + 1 пълен глад). И без да спазваш останалото, пак ще отслабнеш  Laughing но лично на мен подобно гладуване ми донесе повече проблеми, отколкото ползи, не е за всеки този режим...

Светкавица, при малко кг. за сваляне - кратко ограничение и после само поддържане, при много обаче 20-30-40, се иска много воля за дългосрочно усилие, и когато човек спазва 7-8 месеца, в един момент просто не издържа на вечното ограничение и се отказва. После пак отначало  Laughing там е разликата с многото и малкото за сваляне, 10 кг. се свалят за отрицателно време, но ако за едните това е краят, другите още са на старта и ако нямат достатъчно воля... Confused

# 77
Това, което описваш е нещо нормално.На мен започна да ми се случва след 33 год, без да съм променила начина си на хранене.Наричам го ЕГН и свързаните с възрастта промени.На 20 и малко не бе толкова драстична разликата при преход зима-лято.Но имаше пролети, които използвахме за олекотен режим, както на хранене, така и на движение-повече си навън.Последните години от палто минавам на къс ръкав и наистина е драстично... Crazy
Алена е написала защо.А 2-3 кила на 20 г и 2-3 кила на 30 и кусур са различни.Или изглеждат различно.Ако не полагаш някакви поне минимални грижи.

# 78
Била съм на 90-дневната след като спрях лекарствата и да ви кажа плодовите дни не са никакво гладуване. Дори за мен, която не обичам плодове и ги гледам с отвращение.

# 79
  • София
Аз сега се сетих, че нана беше написала, че пие минимум 2,5 л вода дневно.
Как става това??? Аз едва стигам до литър и то насила. Да не говорим, че ако се наливам, и изпия със зор 2 л, това означава, че ще пишкам през 10 минути.

Не само празниците са чудесно оправдание за лакомията. Не забравяйте бременността и почивките тип "ол инклузив"  Wink  Mr. Green Миналата година точно за 1 седмица с мъжа ми качихме по 5 кг докато бяхме на море в Турция. Прасета  ooooh!

# 80
  • София

Светкавица не съм много сигурна кое наричаш черешката на тортата, за да ти отговоря  newsm78

Исках да кажа най-хубавото / според личните предпочитания/ блюдо на всеки празник и това, което отъждествява празника-напр. новогодишната баница, торти за рождени дни, козунак за Великден-вероятно си се лишавала в продължение на месеци от тези храни.Въпросът ми е-не се ли чувстваше вътрешно ощетена,напр.всички опитват или дори си похапват- ти стоиш и гледаш.Извинявай, че те питам, но аз и когато уж проявявам воля се чувствам много онеправдана в такива моменти.Вероятно имаш силен характер и си си наложила правила, но как си се чувствала в такива моменти, как точно това се преодолява?

Ако човек прояви воля, а вътрешно го гризе?
Ако си позволи "забранения плод", а после се самообвинява?
В реалния живот-донесе някой на работа бонбони и сладкиши за рожден ден вземаме се после всички колежки се тюхкат.

Ами не, не съм се чувствала ощетена, нито ме е гризяло нещо. Затова ти казах, че идеята е, за да отслабнеш и задържиш постигнатото да промениш отношението си към храната. Празниците не се отъждествяват с яденето. Нищо страшно няма в това да не ядеш от новогодишната баница - апропо за режима, който правех стандартната баница със сирене е абсурдно ядене. Но примерно торта - ами ако не ми е ден за въглехидрати, просто си отрязвам едно парче и си го оставям за деня, в който мога да го ям. Козунак продават целогодишно - не е болка за умиране, ако не го ям точно на Великден.
В смисъл, за мен си разбрах, че именно заради това "да не се минеш" се получава дебелеенето. И да свърши тортата и да не мога да си отрежа и запазя парче - просто след 2-3 дни си купувам 1 парче торта и готово.

Не се сърди, нещо нищо не си разбрала за 90-дневната диета  Joy Недей да дезинформираш хората. Режимът е разделен на 3 цикъла по 29 дни, като 28 от тях са четворки от белтъци, варива, въглехидрати и плодове и всеки 29-ти ден е воден.
Така че като цяло това не е диета, а режим на хранене. При това много здравословен и не се гладува. Резултатът ми е изцяло благодарение на него.

Тонкабонка водата е много важна за всеки организъм, като нормата е 30 мл на килограм тегло. Сама си сметни колко задължително трябва да пиеш дневно.

# 81
За водата - препоръчителен прием е 30 мл. на килограм. За жена от 50 кг. литър и половина стига, така казват лекарите.
В диетичния подфорум съм чела ужасяващи неща - 6-7 литра, но това са ексцесии, които в дългосрочен план вредят на бъбреците.

Нана ме е изпреварила Simple Smile

# 82

После, тези 5 кила, които ги цитираш-може да са ти ок.Аз, например, за да поддържам едни 52 кг, трябва да съм нон-стоп в режим и до драстичен.Въпреки, че И тези кила са ми Норма.Започна ли захранване, което си е чиста проба пак диетично хранене, в режим, без вредни храни/след всяка диета има т.нар. захранване, за плавно преминаване към нормално хранене/-вдигам сваленото с толкова, с колкото съм свалила.Да не говорим, че дори с нещо драстично от тези ми кг в момента махам 1-2 до 3.Т.е.-Тялото ми Няма Нужда да ги маха тези килограми.Може и твоите 5, дето си си ги наумила-да са такива.

Горе-долу нещо такова се получава.Но тези 5кг/максимално 6 са били, но съвсем за кратко/ са изключително грозно разположени.
Съвсем скоро като пътувах със самолет си премерих у дома ръчния багаж, за да нямам проблеми на летището.Беше малко над 5кг, една иначе съвсем не малка раница.Ужасявам се, че тази "раница" си я мъкна всяка зима, без да мога да се разделя окончателно с нея

# 83
ВечеПетя - вероятно за 4 дена, повече от 2 кг дневно е трудно да се качат  Grinning

Точно в десятката  Peace

# 84
  • София
Божеее, ще се удавя от толкова много вода!
До обяд не ям нищо (никога не закусвам). Как да пия вода - ще ми клямбучка в корема, а и започва да ми се повръща. На обяд ям една пилешка пържола със салата и чак вечерта хапвам пак салата и в краен случай нещо от рода на едно варено яйце. И само като си помисля за 2 л вода и ми става гадно  Blush
Значи ще трябва да стана 50 кг, че да пия само литър и половина  Joy Но при моите 173-174 см височина това е непостижимо тегло.

# 85
Божеее, ще се удавя от толкова много вода!
До обяд не ям нищо (никога не закусвам). Как да пия вода - ще ми клямбучка в корема, а и започва да ми се повръща. ....

Аз също не закусвам, но до обяд съм излочила литър и половина, обикновено зелен чай. Никакъв дискомфорт не ми причинява. Следобед забавям темпото.

# 86
Била съм на 90-дневната след като спрях лекарствата и да ви кажа плодовите дни не са никакво гладуване. Дори за мен, която не обичам плодове и ги гледам с отвращение.

Аз затова писах, че не е за всеки, на някои хора явно действа добре. Аз си прецаках стомаха преди 3-4 г. с лечебно гладуване (10 дни плодове + 10 захранване), много добре се чувствах по време на гладуването, но после - болки в стомаха 6 месеца при всяка хапка, а се хранех здравословно, пържено, сладко, газирано, алкохол и т.н. не съм близвала даже. По принцип съм човек, който рядко изпитва глад, но след този режим, ако съм гладна и хапна плод или кисело мляко, не мога да стана от болка. Ако нямам др. подходящо под ръка, предпочитам да не ям нищо.
Много ме е яд, че го пробвах, дотогава, въпреки че си позволявах доста неща, не качвах нищо от сваленото с НВД. След гладуването - рязко нагоре Tired

Не се сърди, нещо нищо не си разбрала за 90-дневната диета  Joy Недей да дезинформираш хората. Режимът е разделен на 3 цикъла по 29 дни, като 28 от тях са четворки от белтъци, варива, въглехидрати и плодове и всеки 29-ти ден е воден.
...

Ясно, грешката е моя, не съм я чела подробно, мислех, че на всеки 3 дни, 4-тия е плодов + 29-ти воден.

# 87
Човече,
гладуването, което описваш, няма нищо общо с 90-дневната.

# 88
ВечеПетя - вероятно за 4 дена, повече от 2 кг дневно е трудно да се качат  Grinning

Точно в десятката  Peace

то твоето първо не е било никаква диета. Laughing

# 89
Тонка, с пиенето на вода се свиква. И аз допреди 5-6 месеца я изпивах една чаша вода на ден, я не. Поставих си за цел да се науча да пия повече. Сега изпивам по 2 л дневно и хич не е насила, т.е. не е като да се наливам. И аз не закусвам, но до обяд обикновено съм изпила около литър. Е, по-често посещавам ВЦ-то, но то е неизбежно  Laughing

Точно в десятката  Peace

то твоето първо не е било никаква диета. Laughing

Абсолютно. Затова и го дадох като антипример как не се прави  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт