ДЕЦАТА НИ ЯДАТ НАЙ-НИСКОКАЧЕСТВЕНИТЕ ХРАНИ

• 43 737
  • 642
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм изключително вироглав овен, отстояващ позициите си на всяка цена. Но от доста време не виждам смисъл. Цялата навързана верига и корумпирана система, не мога да преборя... сама. Малката казва, че всичко се отразява върху нея, моята истина и вреди. Да права съм, но по- добре е да замълча. Мъжът ми също смята, че няма смисъл да се борим с вятърните мелници... Резултатите от сигналите, които съм подавала, са също отрицателни. Всичко се скрива, покрива- и за мръсотията в училището, и за шарката 5- ти вид, и за скарлатината... Изглежда, наистина съм мазохист, за да си държа детето в тази клоака...

# 616
Диагнозата на ЛЛ беше хипогликемична криза...

Лекарите потвърдиха ли, че хипогликемичната криза е причинена от канаколита?

Задължително сложи в раницата на дъщеря ти пакетчета захар и ѝ обясни при какви симптоми веднага да изпие 1-2. Има и разни бонбони за такива случаи, но не съм наясно. 

# 617
rainbow2012, и да имаш , и да нямаш вяра, писането на един мейл до РЗИ щеше да отнеме по-малко време от писането тук и спора с Лиляна. Моят отговор от РЗИ също беше че не са открили нищо нередно, но на практика сестрата се стресна от проверката и РЕАЛНО проблема се реши. Така че не се знае...

# 618
Въпросните дъвки с наградки, вече не се продават в барчето. И как ще докажа, че са купени от там. Проверката отново ще констатира, че всичко е наред. Директорката отново ще ми се изсмее в лицето, а предава на дъщеря ми. А в хипогликемична криза се изпада при съвкупност от няколко фактора, както писах по-горе. Коноколитът, на практика не го е пила, а си е близала пръстите, за да го изчопли или изчисти. Те половин училище с болни от скарлатина скриха, че някакви дъвки...

# 619
Момичета, сигналите се подават до БАБХ, не до РЗИ. Подаването на сигнал е много лесно. Oнлайн или на телефон 0700 122 99. Те препредават сигнала на районния си инспектор, или ако става дума за сигнал от компетенциите на РЗИ, го изпращат до тях. Проблемите с училищното и в детските градини хранене е изцяло тяхна отговорност, те са контролния орган. РЗИ отдавна нямат тези функции.

Иначе, ако искате по-подробно да се ориентирате как е организирано училищното хранене и какви са ни правата като родители, можете да прочетете в долния линк.

http://namama.bg/article-roditelski-kontrol-vurhu-hraneneto-v-uchilishte/341

# 620
Като е истина, то тогава си мазохист да си държиш детето там, само за да си доставиш удоволствието да има за какво да плюеш.
Има толкова други училища, където няма да се държат така неадекватно, ама щом ти харесва....
Оф, те щото другите училища с мед да ги намажеш .......   Joy
Като че ли не са един дол дренки всичките.

# 621
  • Добрич
Когато един и същ  сигнал за безплатните закуски до РЗИ и до БАБХ занесох на място, получих писмен отговор само от РЗИ. БАБХ не ми отговориха. Само, че аз занесох в РЗИ закуската в оригиналната опаковка и с етикета на фирмата. Те ми обясниха, че приемат сигнала и го препращат до БАБХ. Въпреки това, подадох и в БАБХ сигнал, но подкрепен само със снимки и информация за вече подадената жалба в РЗИ.

След проверката във фирмата, която доставя закуските, сандвичите вече бяха с краве масло.

Последна редакция: пт, 06 фев 2015, 21:04 от Вела

# 622
Браво Вела, ето, че има смисъл! Кравето масло е заради Наредба 9 на МЗХ, преди това маргарина си беше на общо основание позволен...

# 623
  • Ямбол
Разбира се, че има смисъл. Винаги и обичайно има и резултати. Само в едно училище няма и рейнбоу затова там си е записала детето, за да има какво да каже тук после.

Като е истина, то тогава си мазохист да си държиш детето там, само за да си доставиш удоволствието да има за какво да плюеш.
Има толкова други училища, където няма да се държат така неадекватно, ама щом ти харесва....
Оф, те щото другите училища с мед да ги намажеш .......   Joy
Като че ли не са един дол дренки всичките.

Колко пъти си подавала сигнал или може би твърдението ти е следствие на друга практика? Интересно ми е да прочета откъде дойде това заключение.

# 624
  • Добрич
В училището, където учи дъщеря ми, безплатните закуски са от външна фирма, а в стола на училището се помещава СП Столове. Друга майка подала сигнал срещу тях. Проверили ги и се наложи да си променят асортимента.

Естествено имаше родители, които съжаляваха за пържените питки.

А за кравето масло - дъщеря ми е питала в техния клас кой яде краве масло и кой маргарин. Оказало се, че само у нас се яде краве масло. Тя обяснила че у дома маргаринът е забранен, защото е вреден и после още едно дете казало, че у тях вече ядат само краве масло.

Няма как да има реален контрол, след като за повечето родители, учители, а сигурно и директори, информацията за качеството на храната не е сред приоритетите.

# 625
От скоро, храната за обяд се готви безсолна. На децата не се дават солнички, за да си посолят. В тоя смисъл, обядът не е годен за консумация и се връща, а парите ни заминават някой да си храни прасетата. Моята носи и солница в раницата, но определено има хронично отвращение от храната вече. Пробвахме и с храна от къщи, но и това не е вариант. Каква е тая нова наредба за тая сол.

# 626
  • Пловдив
От скоро, храната за обяд се готви безсолна. На децата не се дават солнички, за да си посолят. В тоя смисъл, обядът не е годен за консумация и се връща, а парите ни заминават някой да си храни прасетата. Моята носи и солница в раницата, но определено има хронично отвращение от храната вече. Пробвахме и с храна от къщи, но и това не е вариант. Каква е тая нова наредба за тая сол.
Има норми колко грама сол е допустимо за детско хранене. И аз ги одобрявам. По принцип моите деца ядат сравнително безсолно. И докато вашето дете може да си посоли храната, моето няма как да отнеме сол, защото му е пресолено.

# 627
Госпожата ни каза, че наредбата е за абсолютно безсолно готвене. Ние също не ядем солено, но пък съвсем без сол.

# 628
  • Пловдив
Госпожата ни каза, че наредбата е за абсолютно безсолно готвене. Ние също не ядем солено, но пък съвсем без сол.
Ето, ти имаш лесно решение - носи си солница.

# 629
  • Ямбол
Още колко смяташ да ни пускаш по пързалката?
Кажи кое е това тъпо училище, където всички са малоумни.

Общи условия

Активация на акаунт