Деца с диабет - тема 9

• 56 825
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Белла, да, това е тъпотията, изисквана от социалните, за такова не са ми писали на мен, но ми пише ЛК някакво лекарство, което да фигурира в бележката просто Wink
а това, че някои инсулини искаха да ги доплащаме, макар и със ст...това никъде не се води доплащане  Thinking

За иглички, ние за момента имаме някоя и друга кутия от безплатните, но щом дават по 1 ще се наложи да се купуват. Помня във форума за Диабет Василев купуваше от ибей, ще се поразровя и аз сега да видим как са цените там и бих поръчала стотина, когато се наложи, толкова са кутиите.

п.п.
Колко ст струва 1 игла в наша аптека?? Не, че по-късно няма да проверя, но ако някой има актуално инфо, моля да сподели.
Гледам нашите са 6 мм
повечето, които се продават са 8мм, вижда ми се в повече  Tired

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 11:30 от anny_

# 541
Ани, в бг аптека са ми продавали игла за 45 стотинки. За справка Василев ми намери по 11 стотинки и то с доставката до вкъщи чак  Simple Smile
   Последно обаче човекът каза, че били доста завишени цените и в и-бея и трябвало просто да се дебне  Peace

За милиметрите, нашите деца са големи и спокойно могат на 8 мм, даже Константинова препоръчва да са на 8 мм, а тези, които имат и повече подкожни мазнинки, дори 12 мм.

# 542
Ехееее 11 ст си е без пари направо, аз сега като ги погледнах, но търсих основно 6мм до Англия идват на 10п, което го смятам грубо 24лв, от там до нас, че посредник тр да се полза още поне 4лв, пак дори и така идва под 30лв една кутия, т.е. по 0.30 лв, къде ми 45  ooooh!

значи и аз ще дебна, ако видя нещо изгодно ще свиркам Wink

има и писалки новопен 4  Blush

# 543
най-евтините игли, на които съм попадала в аптека, са 30 ст.
купувала съм и по 50 ст. когато е имало нужда  Crazy

# 544
Ани, сега ти видях подписа, я кажи какво си им насъбрала на Ив-Роше?!?

# 545
Когато подавах документите към социалните за ТЕЛК ми поискаха декларация за частично доплащане на лекарства от личен лекар.След като попитах личната за такава- тя ми каза ,че не можело да ми предостави такава з-то инсулина не го доплащам.
На мен социалните също ми искаха да представя задължително бележка от ЛК с молбата за добавките по социална оценка, че детето е на инсулин. ЛК ми даде без проблем, само ни поиска такса 2 лв.  
За другото ми дете също поискаха такава бележка, въпреки че лекарството е напълно заплатено от ЗК, но и за нея ЛК ни даде без проблем.

# 546
Здравейте! Дано новата година е щастлива за дечицата ни и най-после да ни зарадват  с дългоочаквано лекарство!
Момичета, вярно ли е, че в първите месеци след откриване на диабет тип 1( ние сме на 7 години - не става дума за гестационен ), е възможно да бъде съхранена жлезата и с години да се удължи т.н. "ремисия"? В клиники в Лондон и САЩ имало голям напредък. Ние както знаете сме с диабет от месец. Има ли нещо вярно в това или просто съм чела добри пожелания? Ориентирайте ме някак, че сън не ме лови като си мисля, че бих могла да помогна на детето си, а седя и губя време.

# 547
Абсолютно вярно. В момента синът ми е в ремисия. Започна около 1-2 седмици след началото на лечението с инсулин.
Ремисията може да продължи месеци или години, но инжектирането на инсулин не спира. Просто дозите са по-малки.
Ремисията може да се удължи при добър контрол на стойностите на КЗ.

# 548
  • София
Относно ремисията да кажа, че при дъщеря ми нямаше такава. Предполагам, че е до организъм и до това в какъв етап е диагностициран  диабета. Дано при вас да е дълга  Praynig

Сега прочетох, че е починала Теодора Захариева. Тя беше една от жените, които се бориха и с болестта си, и с бюрокрацията.

# 549
Според мен ремисията изключително много зависи от момента, в който е хванат диабета. Колкото по-късно, толкова по-малка вероятността е тя да бъде дълга. Втори фактор след това е добър контрол, за да не се изтощава жлезата допълнително, докато се бори с високи стойности напр. и третият фактор е ... нещо, което не разбираме...антитела и т.н....Да добавя и четвърти фактор - болести, вируси и др. подобни. Всяка една настинка вдигаше дозите ни за постоянно. Една стомашно-чревна инфекция обаче уби ремисията изцяло. После Константинова каза, че подобни вируси много влияят на функциите на панкреаса.

Това разбира се са само мои лични наблюдения и изводи. Не знам дали някой има отговор на 100% относно ремисията.

тедивас, аз също чух новината за Т. Захариева. Възхищавам се на такива хора.  

Но...Честит Рожден ден на Йоан!  Simple Smile

# 550
  • София
Gligi, благодаря ти! Днес имахме троен празник у дома- рожден и имен ден на Йоан и имен ден на тате Иван. Изкарахме супер!

Да са живи и здрави всички именници от вчера и днес!

# 551
  • София
Теди, да са живи и здрави любимите ти мъже! Hug

# 552
Теди, поздрави за мъжете и от мен! Hug

# 553
Май никой не е писал в темата- Константинова е с нов адрес за прием, някъде в квартал Борово  Sad Много неудобно май ще бъде за пътуване. И другото, което ме притеснява- тъкмо бях намислила да премерим гликиран точно преди прегледа  Confused Всичките ми планове отиват на кино.

Ако някой е ходил на новия адрес, нека обясни, моля   bouquet

# 554
Май никой не е писал в темата- Константинова е с нов адрес за прием, някъде в квартал Борово  Sad Много неудобно май ще бъде за пътуване. И другото, което ме притеснява- тъкмо бях намислила да премерим гликиран точно преди прегледа  Confused Всичките ми планове отиват на кино.

Ако някой е ходил на новия адрес, нека обясни, моля   bouquet
Ние ще ходим в края на месеца. Новия адрес е Бодимед, ул. Буздлуджа 29
пресечка на бул. Прага:
http://www.bgmaps.com/map/search

Общи условия

Активация на акаунт