Деца с диабет - тема 9

• 56 830
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
mamaan, благодаря, ако не стане в близките 10на дни да има хабер от ЗК сигурно ще търся координати  Peace

Или, мина на Новорапид и Левемир.

# 526
Ами тогава защо ти е Актрапид?

Ако вече сте минали на Новорапид и Левемир, тогава да търсим количества от тях, докато излезе решението на НЗОК. Сигурна съм, че ще намерим  Peace

# 527
Или, не, не е минала, такъв инсулин не сме взели още, докторката ни даде Актрапид, че имаше такъв наличен, докато излезе решението на ЗК, а мен честно казано ме е страх да търся другите предварително, че не знаех колко ще ме мотаят от касата, казаха месец, ама дали  newsm78 и си мисля, че ако намеря 1-2-3 пенфила в даден момент да не се окаже без никакъв, та затова предпочетох да продължи със старите  Tired

Аз да кажа и още нещо, което онзи ден научих.
на децата ни им се полага безплатна винетка от социалните, дори колата да не се води на тяхно име, а на името на родителите!!!
може и да е старо инфо, но аз не го знаех, мислих, че само ако колата е на тяхно име може да се вземе винетка, но не! ако детето има над 51% ТЕЛК, няма навършени 18 г или 20 и учи има право на винетка.
Документите, които са необходими са:
Копие от Решението на ТЕЛК
Копие от застрахователната полица Гражданска отговорност
Копие от Акт за раждане
Копие на талона на колата
Формуляр за попълване от социалните и 2 бр декларации, ако колата е на името на двамата родители
 newsm78 в един вестник пишеше, че срокът е до 10.01, но като че ли не е така, та само тази част със срока ми се губи  Embarassed

# 528
Да, това за винетката е така. Май срок няма, но не съм сигурна.

Ани, понеже повечето предварително вече са ги минали и аз затова така те попитах  Simple Smile

# 529
  • Пловдив
Инсулин има, затова ако решите се обадете.

# 530
  • София
Момичета, когато взимате инсулина от аптеката, искат ли ви личната карта, за да впишат номера и на рецептата? За ЕГН- то ми някак се примирих, въпреки че и това не ми се вижда много правилно, но за личната карта... вече ми се струва прекалено. Днес взех януарския инсулин и отново ми дадоха по една игличка на флакон, а не по кутийка за вид инсулин. Аман! Според вас дали може да се оплачем някъде?

# 531
  • София
Теди, винаги ми искат лична карта и й пишат номера, както и моето ЕГН.
Доколкото четох, безплатните иглички бяха до края на миналата година. http://www.novonordisk.bg/documents/article_page/document/ImportInfo.asp

# 532
  • Пловдив
В Пловдив не искат лична карта или поне в тези 2 аптеки, в които взимам инсулин.

# 533
игли не са ми давали отдавна, а днес искаха само ЕГН при получаването на инсулина в аптеката

# 534
И при мен никога не са искали лична карта, само ЕГН. Аз данни от ЛК не бих дала-те трябва да са попълнили декларация, че работят с лични данни и тогава би следвало да имат достъп до тях.

За игличките да напомня, че излизаха пъти по-евтино от e-bay  Peace

Вчера ми се обадиха от здравна каса Пловдив, че наистина имало проблем с доставката на Хумалог, понеже дистрибуторът не бил планирал за 2011 такива количества и затова сега известно време нямало да има  #Crazy
  Питах ги няма ли да предприемат някакви мерки срещу този дистрибутор, те ми отговориха, че само софийската ЗК имала право да го съди и прочие. С две думи-никой не го е еня защо няма инсулин и пак очаквайте да се повтори този сценарий  ooooh!

# 535
вчера на обяд в аптеката, от която взимам Хумалога, нямаха достатъчно бройки, поръчаха ги и вечерта ги взех; казаха, че проблемът по складовете е с Хумолин, а не с Хумалог

# 536
Бубанка, а моята аптека ми обясни, че по складовете в Пловдив няма Хумалог. Кой знае каква е истината?

Аз доколкото разбрах,става въпрос за неправилно планиране на количествата инсулин, потребни за бг пазара за 2011 от Ели Лили. И се питам как така винаги поръчват по-малко, а не повече? Явно за да не търпят загуби ли?!?  newsm78

Но гадното в случая е, че освен с нас си правят гавра и с много епилептици и други тежко болни, които са на животоподдържащи лекарства  Sad И всяка година е едно и също, няма никаква промяна, колкото и шум да се вдига по медии и прочие.

# 537
Ани, аз също имам Актрапид, ако ти потрябва.А относно игличките вече няма да има безплатни кутийки към пенфилите, дори обмисляли да отпадне и тази една игличка, която е безплатна  и да си ги плащаме напълно.Това ми казаха в моята аптека.

# 538
  • София
Мдааааааааааа, това е положението. Игличките да си плащаме, данните да ни вписват в някакви хвърчащи рецепти... лоша работа. Звъннах в ЗК и оттам ми обясниха, че това било регламентирано в рамковите договори от миналата година и няма на кого да се оплача. Иначе напълно ме разбират, че не искам да ми взимат данните от ЛК, но...би трябвало да няма проблем  newsm78 Дано догодина не измислят и някоя друга простотия, че вече не знам  #2gunfire

# 539
Когато подавах документите към социалните за ТЕЛК ми поискаха декларация за частично доплащане на лекарства от личен лекар.След като попитах личната за такава- тя ми каза ,че не можело да ми предостави такава з-то инсулина не го доплащам.Малееее - как накипях!Ами казах- дето иглички си купувам,ами тест ленти дето до никъде не стигат и тя -"ами добре тогава  ще напиша"!-можело значи.

Общи условия

Активация на акаунт