Деца с диабет - тема 9

• 56 780
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Остава неясен въпроса на какво се дължи болестта,защото няма такъв случай в семейството.
За всички ни е така. Всяка от нас може само да предполага каква е причината.
Допълнителни изследвания не сме правили. Поставиха ни диагнозата и продължихме живота си с инсулина, това е...

# 691
И на нас нищо не са ни правили. Опитаха се да вземат венозна кръв на Боби,  но след 20 мин се отказаха и Савова каза след 2-3 месеца. И при нас няма диабет поне до прабаби и дядовци.

# 692
Здравейте и от нас.
 Моята дъщеря и тя е с новоткрит диабет от месец Август.Беше на 2 год. и 3 месеца. Знаете как се чувствахме, всички вие сте го изпитали.
На Актрапид и Инсулатадр сме, скоро и правихме гл. хемогл. и излезе 6,2. Взеха ни кръв от пръста, защото неможаха да и намерят вени и казаха, че няма проблем.
В момента съм в болнични /издавани от ЛКК/, които изтичат Февруари месец.
Искам да попитам, ако има мами от Варна и децата им посещават детски градини, нека да споделят кое заведение посещават.
Много ми е притеснено с посещенението там, как ще става с инсулина и въобще как ще се следи за количеството приемана храна. Weary Много въпроси имам в главата си, и все ми е едно тъжно.

Приятна вечер на всички.

# 693
  • Пловдив
charliiz
4 хе това са:
хляб - --25 гр.
мляко -150 гр
нескуик- 26 гр
ябълка --80 гр.

# 694
Елена,тъкмо навреме! PeaceМалкия няма търпение да дойде утре сутрин,та да си хапне! Simple Smile
Пожелавам лека вечер на всички,нормални захари и мн. Hug от мен!

# 695
Весела, за съжаление, добре дошла в темата   bouquet

Дано се включат мами от Варна да отговорят на въпросите ти.

Гликираният ви е отличен  Simple Smile Дано винаги да сте такива отличници  Peace

А при минаването на ТЕЛК не те ли писаха придружител на детето? Защото четох назад в темата, че имаше детенце на около 3 годинки и майката беше със статут на придружител.

# 696
 Confused Весела13.
За ДГ не съм в час, но няма ли такава специализирана само в София  newsm78

Аз пак с моя проблем от последните дни и новия инсулин НР и Левимира...след като се съмнявах, че едва ли не тайно яде моята, че е болна, макар вече да е оздравяла, че се притеснява от нещо (а реално няма от какво) и какви ли не още мисли през главата...днес и се обадих след 10ч да се надигне от сън и да се премери, че все сутрин, обед и вечер взема проби...ми 3.7 беше, така че почвам да си правя сметка, че всичките тези ст-стти са от "откат" или от падане на КЗ сутрин(`10ч) и вероятно следобяда  newsm78
Сутринта при 3.7 и казах да хапне малко (макар и да не трябва  Confused междинна закуска)...час по-късно и беше 8.5 КЗ, а на обяд 15  Crazy
Сутрин освен да давам повече ядене? (днес беше филия, маргарин, парче луканка и кашкавал + 1 ябълка).

# 697
Сутрин освен да давам повече ядене? (днес беше филия, маргарин, парче луканка и кашкавал + 1 ябълка).
За 6 ХЕ това според мен е малко. Въглехидратите трябва да са 72, което прави около 140 гр. хляб със съдържание на въглех. 46/100 гр. (това е около 4-5 филийки) + ябълка 100 гр.

# 698
Ани, абе чудя се това ученичка ли е-като спи до 11 часа, кога учи  Laughing?!?

Ани, добре е първо да застопорите дозата на Лантуса, вече другото с бързия ще стане по-лесно  Peace Но Елена ще ти дава напътствията

Весела, сетих се за вас-моята щерка се разболя преди 2 годинки да навърши. 6 и 7 годишна я пусках на полудневна детска градина-подготвителна група. Много добре й се отразяваше контакта с деца.  Не ядеше там, защото отиваше след закуска и я вземахме преди обяда. Дали не можеш като за начало да помолиш за такъв вариант?

Анджали, това с филийките е много относителна работа. Кантарът определя всичко. Ти казваш 4-5 филийки, ама от какъв хляб? Например от моя ръжен домашен хляб половин филийка тежи толкова грамове  Peace

# 699
Аз затова писах - при съдържание на въглехидрати 46 на 100 гр. хляб.
Аз давам пълнозърнест, който има 44-45 въглех. на 100 гр.
Разбира се, че с кантар е най-добре, аз вчера писах за това.
Но това, което исках да кажа е, че в никакъв случай една филийка хляб не може да покрие 6 ХЕ.

# 700
Аджали, аз някак на око ги карам последно време, но днес си правих труда да меря филиите, този път наистина са по-дебелички и слагайки я на кантара си беше 100 гр почти, затова дадох и ябълката...мен ме е страх да не ги докарам повече, реших, че като е високо бива да дам малко по-малко от необходимото, което тр да приеме, ако вс е наред.

Или, не питай кога...вечер, като си прибере...ама то си ни е дете, метлано се е на нас ...  Blush как да има и двамата с баща и може да изкараме до обяд в сън  Whistling Whistling Whistling блаженни години, последно време не ми се е случвало повече от 1 път... добре поне малкото не е от онези, които ставали в 7 ч през почивните дни  Crazy Crazy

# 701
  • гр.Добрич
vesela13, всичко е въпрос на уговорки с Детската градина. Миналата година имахме големи проблеми в едната градина и след 2 месеца ходене, го спрях. Тази година сменихме градината. Ходи само до обяд. Водим го в 9ч. след като са закусили децата и го взимам в 12ч. преди да обяват. понякога го изчаквам да хапне там, но порциите са толкова малки, пък и всичко е на око, че избягвам хрната там. Сестрата го мери към 11ч, и после аз като го взема в 12ч. Това е с разрешението на Директорката. Госпожите са много любези, но не мислят как да реагират. Вчера в 11ч. е бил с 8,5 и сестрата казала на детето да хапне ябълка. Той обаче не ял, защото няма кой да му я обели. В 12ч. го хванах на 2,5. Днес в 11ч. бил с 17,9, а в 12ч. с 5,8. ooooh!

# 702
Здравейте отново на всички! Simple Smile
Иска ми се да се консултирам с вас,и да дадете съвет!Утре сме поканени на рожден ден,който ще е в 15 и 30ч.И сега незнам как да постъпя със слагането на инсулина,с разпределянето на храната и всичко останало.С две думи незнам как да действам в подобен случай.МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ!Със сигурност ще има торти и лакомства ина него ще му се иска да хапне.
Инсулина на обяд го слагаме в 13ч-Актрапид-5 еденици,а ХЕ са 4.Два часа след това-малка закуска-1,5ХЕ.Вечерния Актрапид в 19ч-също 5 еденици и ХЕ-пак 4.Как да разпределя инсулина,а и храната newsm78.Виждам тук че много от вас имат опит в подобни ситуации.Благодаря предварително за помоща!

# 703
Имам проблем.В понеделник съм на работа, а  не съм намерила кой да помага с гледането на детето.Живея в София,кв.Младост.Майка ми ще бъде с него,но се страхува да бие инсулина и не вижда добре и може да обърка дозата.Ако някой знае за медицинска сестра от района или просто човек с опит,нека ми пише.

# 704
Здаравейте и от мен!
От известно време синът ми е с ледени ръце. Тича, скача, облечен е и пак са студени. Имал ли е някой този проблем?

Общи условия

Активация на акаунт