Деца с диабет - тема 9

• 56 885
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
след всяко по-сериозно боледуване стойностите на инсулина се повишват с по една единица
диабетът откриха миналия септември, стойностите са били 4-3-3-4, а днес са 9-6-6-10 като мисля да ги вдигна на 9-7-7-10

Бубанка, когато сме боледували, наистина се е налагала корекция, но само за периода на боледуване, после са си оставали старите дози инсулин.
   Ако при вас сега се налага корекция, то явно тя е продиктувана не само от заболяването ви.

# 16
Момичета, благодаря за отговорите! Ще давам повечко плод, особено сега Hug

Gligi От кога сте в ремисия и на какви единици инсулин сте?! Моят син е на 10 г. и от 3 м сме с диабета.
Сутрин слагаме 1 Е , на обяд 2Е , в 19 ч. - 2Е.
 Понякога измествам часовете , че играе навън и понякога закъснява , незнам дали е грешка , но за сега сме така !
Преди 6 месеца откриха диабета на сина ми. ние в момента сме: 07:00 - 2.5Е, обяд - 1,5Е, вечер - 1.5Е, а Инсулатардът ни е 0.5Е. Но дозите са строго индивидуални. Имаме увеличение спрямо първите месеци. Всяко боледуване се отразява в повишаване на дозите за постоянно... болестите наистина бавно и сигурно убиват ремисията.
Лошото е, че спряхме Никотинамида точно по време на едното боледуване и не знам дали болестта или спирането на приема му повишиха нуждите. Идеята е обаче, че каквото и да е, е някакъв неестествен начин за поддържане на секрецията

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 09:39 от Gligi

# 17
Е, наистина при ремисията нещата стоят по друг начин  Peace
   Там може след всяка боледуване трайно да се налага корекция на дозите.
   Глиги, за никотинамида, хич не мисля, че е повлияло спирането му. Както и не мисля, че е повлияло по някакъв начин благотворно и приема му, де  Simple Smile Общо взето, все тая с него и без него /лично мнение/

# 18
Е, наистина при ремисията нещата стоят по друг начин  Peace
   Там може след всяка боледуване трайно да се налага корекция на дозите.

за това написах инсулиновите дози - според мен на всяко боледуване ударно измират големи количества клетки - поне с това си обяснявам увеличенията  Rolling Eyes

# 19
Докато има какво да умира ... понеже настъпва момент, в който вече няма.
  А и да не забравяме, че когато е налице повишена кръвна захар, това означава, че около 80 % от бета-клетките вече са мъртви.

# 20
  • София
Относно дискутираното в предишната тема за картофите

Аз проверявам в този сайт въглехидратите http://www.carbohydrate-counter.org
Досега не ми е правило впечатление от картофите да вдигаме КЗ - винаги съм ги смятала 75 гр картофи = 12 гр въглехидрати, но в този сайт ги дават 60 гр картофи = 12 грама въглехидрати.   newsm78

Ще наблюдавам и ще проверя при нас как се държат.

# 21
  • София
Имам питане за въздуха в тръбичките на помпата.
Пълня резервоара и сета по инструкциите, вадя инсулина от хладилника за няколко часа преди пълнене - и въпреки това в тръбичката редовно има петна въздух. Днешното е около 2 см. (обикновено са доста по-малки), а смених сета вчера сутринта. Вие как процедирате? Какво може да се направи, за да се избегне навлизането на въздух? Откъде идва тоя въздух всъщност? newsm78
Пробвах предишния път с болус 5 ед - прокапа, а въздухът си остана.

# 22
Имам питане за въздуха в тръбичките на помпата.
Пълня резервоара и сета по инструкциите, вадя инсулина от хладилника за няколко часа преди пълнене - и въпреки това в тръбичката редовно има петна въздух. Днешното е около 2 см. (обикновено са доста по-малки), а смених сета вчера сутринта. Вие как процедирате? Какво може да се направи, за да се избегне навлизането на въздух? Откъде идва тоя въздух всъщност? newsm78
Пробвах предишния път с болус 5 ед - прокапа, а въздухът си остана.
Льоня това според мен не е въздух. Това според мен са леко наранени участъци на кабела, затова на места побелява и изглежда сякаш има въздух. Получава се при огъване, затискане и тн на сета. Поне при нас е това, нямаме въздух в сета.

# 23
  • София
mimes, и аз така смятах, но Владо твърди, че е въздух Thinking

# 24
Ами тогава не зная. Аз при нас съм убедена, че няма въздух, защото нямаме изненадващо покачване на КЗ.
Дано пък да бърка. Или поне да я прати на проверка. newsm78

# 25
  • Пловдив
Льоня, ако това е въздух, то при пускане на болус във въздух мехур ще се движи и ще се приближава към канулата. Ако това нещо, приличащо на въздух, стои на едно место, то това не е въздух, а от притискане на тръбичката. Нашата тръбичка винаги на много места такава. Опитай с нокът да стиснеш лекичко тръбичката и веднага става по-бяла на това место.

# 26
  • гр.Добрич
При нас се е случвало да има въздух на здрав маркуч. Как става, представа нямам. Ако се скъса маркуча, тогава е сигурно, защото и инсулина изтича.
Някой ползва ли Уизарда на помпата?

# 27
Спинки, аз включих уизърда преди месец. Дари беше с доста стабилни захари и ми беше лесно да изчисля ВХ/Е и сега уизърда работи добре. Преди това никога не съм успявала да го нагодя, но след срещата с представитела на Медтроник доста неща ми се изясниха и успях да го настроя правилно.

# 28
  • гр.Добрич
Миме, да разбирам, че някой ти е помогнал за Уизарда? Към кого да се обърна? Май ще трябва да организирам едно ходене до София, но тези 3 деца ми е толкова трудно.

# 29
  • София
Ние ползваме уизарда, но сравнително често променяме настройките. Лошото е, че един от коефициентите да не е точен, и крайната доза не върши работа.
Ползваме го по-скоро като ориентир, т.е. леко променяме крайната доза, която слагаме. Иначе това ми се струва едно от най-големите преимущества на помпата.
Иначе за петната по маркучите - не мърдат. Приемам, че е наранено външно маркучето.

Общи условия

Активация на акаунт