"Днес не ми е до гости, хайде да се видим някой друг път"

• 30 067
  • 368
  •   1
Отговори
# 75
azaf, хахаха, за тази случка с танците на мацката върху масата май беше пусната тема даже...)
Или просто сходна ситуация от някой друг...

Беше, беше. Не бъркаш. Толкова бях шокирана, защото никога преди не ми се е случвало, нито след това съм срещала такива нахални хора.

# 76
Да си призная, първо ти съчуствах, но като прочетох, че детето ти е заспало гладно, защото вие с баща му не можете да се справите с някакви натрапници, направо ви се ядосах!
Първо, защо не можеш да отказваш нещо, което се случва ежедневно против волята ти? Страх те е, че ще се разсърдят ли? Или 'какво ще кажат хората'?
Второ, защо мъжът ти си измива ръцете с теб? Това е недопустимо! Докато знаят, че вие не сте на едно мнение пак ще дойдат. Защото ти като ги скастриш, те на него ще се обадят и пак ще пристигнат.
Кажи на мъжа си, че след като не работи и не носи финанси, най-малкото не бива да посреща гости всяка вечер!
Заключвай си врата и отваряй САМО, когато си поканила гости!
П.С.
Не мога и да си помисля, че ще отида на гости без да съм поканена! Ние се срещаме навън с приятели.
П.С.2
Как така друг ще определя правилата в моята къща???

# 77
Не можеш ли да минеш с някакъв номер - Извинете ме, аз ще трябва да ви изоставя, стана късно, аз ще трябва да къпя детето и ще се приготвяме за лягане...

Мога, ама това как ще ги накара да си тръгнат, аз мога да си легна в 10 ч. примерно, но ще трябва да слушам говоренето от другата стая, телевизора, смях, знаеш, не съм успявала да заспя така.
А така ни е разположението, че за спалнята се влиза от дневната, където са те.
Айде когато сме навън в двора е по - лесно, поне не е така шумно.

Поли, и какво, чакат си да се върне мъжът ми и си продължават. Обикновено аз къпя, той гласи за сън и там си казват лека нощ с малкия, после аз оставам да приспивам, ами гостите си чакат необезпокоявани някой от домакините да се върне, ама и без нас могат  Crazy

Мирама, сакън, точно това е опасно, ако кажа, че мъжът ми трябва нещо да свърши онзи юнак се хвърля да помага и отиде тя. Дори мъжът ми като се хване да прави нещо - примерно шпаклова онзи ден в спалнята и вижда, че оня идва, бързо затваря вратата и не споменава какво е почнал да прави, понеже получава непоискана помощ, по - скоро акъл, а той хич не обича.
Като се хване да си прави нещо, иска само да си го прави и да не му се пречкат, ама нашия човек се завира и почва веднага акъл да дава. И мъжът ми спира да прави каквото и да е в негово присъствие  Crazy.
Абе страшна е тя нашата, и всичкото от мекушавостта на милото.

Хърмаяни, май няма да ми се наложи като роля да го играя, аз наистина съм му набрала на моя мъж, хем знам що за човек е, той просто е добър, деликатен човек и не знае как да се оправя с подобно нахалство, затова просто се парализира и не знае какво да прави.
Аз знам, обаче тоя мъж е съпруг на моя близка роднина, ако нагрубя него, все едно нагрубявам нея, а аз с нея искам да съм си в добри отношения.
Кой по - напред каза, че тя ако е жена на място, ще го сръве и ще му каже, че е нахално да се натрапват на гости, и аз мисля така, но не ми е работа да се меся в техните отношения, тя ако иска ще го скастри, ако не - нейна си работа. Както казах и на нея не й е леко с тия гостувания от по 2-3 дни на зълвите й. Те явно приличат на брат си  Crazy

30god страх ме е да не се разсърдят. Мъжът ми не си измива ръцете с мен, а просто нищо не прави, надява се аз да направя нещо. Както се е получило при Азаф и съпругът й, но с разменени роли. Мъжът ми не знае как да реагира и се усмихва любезно,  а вътрешно беснее, аз знам как да реагирам, но при Азаф са слабо познати хора, при мен са близки роднини, просто не може грубо.

# 78
rosy_bosy, е те като не разбират от любезности, ще разберат с грубост.
А за помощта на мъжа ти, става въпрос за неща, които онзи не може да се намеси.

# 79
Поли, и какво, чакат си да се върне мъжът ми и си продължават. Обикновено аз къпя, той гласи за сън и там си казват лека нощ с малкия, после аз оставам да приспивам, ами гостите си чакат необезпокоявани някой от домакините да се върне, ама и без нас могат  Crazy

Ами не, по-скоро идеята ми като повикаш мъжа си за помощ е да покажеш явно, че детето има проблем със заспиването когато има други хора толкова късно. Просто казва "Вече Н поредни пъти детето заспива трудно, знаеш как е когато има други хора в къщи. Аз не мога да се справя сама, ела и ми помогни, защото ми е много неприятно вече"

# 80
  • Бургас
Виж сега, аз предлагам нещо, което съм правила несъзнателно, но пък дава ефект - да вдигнеш скандал на мъжа ти пред гостите, да го вбесиш един вид само с приказки от рода на това колко е несъобразителен и как въпреки, че няма с какво да ги нахраниш, то той ги кани.Казваш му:"не стига, че едва свързваме двата края, а ти и гости каниш всеки ден, какво да им предлагам като едва за нас има", изкарваш го него виновен /ама му го казваш, карайки се, не със спокоен тон/, за да им стане неудобно на тях и така да знаят следващия път дали ще дойдат толкова скоро.
Мъжа ти може да помрънка след това на твоята глава, че заради теб няма да идват гости и т.н., ама поне ще ти се успокои главата малко. Simple Smile

# 81
Не мога и да си помисля, че ще отида на гости без да съм поканена!
П.С.2
Как така друг ще определя правилата в моята къща???
Peace Много вярно!

rosy_bosy, е те като не разбират от любезности, ще разберат с грубост.

Също много вярно! Peace

Как така някой друг ще нарушава личното ви пространство и живот, ще идва когато си поиска, при това неканен, а ти ще се притесняваш да не се разсърдят?
Я, бъдете малко по-лоши и защитите интересите на семейсвото си!

# 82
Роси, Роси, много си търпелива  Peace Не четох всички постове по темата, но от това, което прочетох и особено липсата на каквото и да било съобразяване с това, че детето ще спи и високия тон  Stop Какви хора има, Боже!

# 83
  • София
Когато идва приятелят на мъжа ми у нас, за да гледат мач, ако случайно увеличат малко децибелите, влизам в хола и ги срязвам: "Тишина, че детето не може да заспи". Компромис със съня и спокойствието на детето не правя!

# 84
Защо те е страх, че ще се разсърдят?! Защото ще спрат да идват всяка вечер и ще ти е спокойно в собствения ти дом????
Честно казано не те разбирам! Хем не искаш да киснат у вас нон стоп, хем не искаш да ги поставиш на място, защото щели да се сърдят....
А детето ти да заспива гладно и неизкъпано.....

# 85
     Роси, имах предвид да "вдигнеш скандал" на мъжа си по друг повод, но пред гостите. Ако продължава да ти е трудно да им кажеш директно.
     Скандалът може да е за къпането, или приспиването на детето, за неприбраните обувки или там каквото намериш. Никой не обича да стои на гости в къща, в която домакините се карат.  Mr. Green
     Но смятам, че малко повече самочувствие и малко по-директен подход няма да ти навреди. Аз го отчитам като грешка на младостта моето тогавашно поведение.     

# 86
Роси - идеята ми е с тънък намек да се оттеглиш  Peace

Иначе на пълно те разбирам! То на думи лесно, всеки е господар. Ама иначе...Не бих вдигала скандал на мъжа си, не бих ги гонила директно. Не само за да не се разсърдят - а защото не мисля, че грубостта нарочно  е добър вариант, аз самата не бих се чувствала комфортно. Те според мен не го правят нарочно също.

# 87
     Но смятам, че малко повече самочувствие и малко по-директен подход няма да ти навреди. Аз го отчитам като грешка на младостта моето тогавашно поведение.     

И аз преди 15-на години бях невероятна добрячка, все се съобрязавах да не засегна някого/па макар и да си е го заслужил/. Confused Но човек се учи от грешките си, "днес" определено нещата стоят по друг начин. Peace Wink

# 88
Не мисля, че скандала е добра идея,
Все пак Роси каза, че този човек винаги им помага, и при най-малкият проблем се отзовава.
Според мен viliko е права, те не го правят нарочно, просто са не много тактични и досетливи.
Аз мисля че трябва много леко и деликатно да говориш със жената.
Защото скандали, криене, лъгане....не ми звучи много ок, тогава пък няма да си в хармония със себе си, ще се криеш, всеки път ще се чудиш какво да измислиш, и накрая ще се оплетеш.
Аз съм директна, макар че не обичам да обиждам, но не мога да си представя на роднина или на приятел да не кажа какво си мисля. Като се замисля, ти каза че тази мацка е свястна и ти е удоволствие да се виждаш с нея. Говори открито, ако наистина е точна, ще те разбере. Просто кажи, че детето трудно заспива, плаче и така нататък, затова ги молиш, да се обаждат предварително, за да го подготвиш,  да го изкъпеш, преди те да дойдат...знам ли.
Няма нищо по-добро и лесно от истината  Hug

# 89
Поли, аз съм казвала на тях директно: "Отива да приспивам Мартин, говорете малко по - тихо". Няколко минути се съобразяват, после пак продължават да си говорят, да се смеят високо, а мъжът ми не смее да им направи забележка, щот нали са гости.
Аз по 30-40 минути гушкам, кърмя, люлея хлапето и го залисвам за да не ходи при гостите, щото то иска да е там с нас, а пък вече му се спи.
Накрая като изляза от стаята съм казвала: "Абе нали ви помолих да говорите тихо  #Cussing out" Отговарят: "Ама то у вас много се чува явно, у дома като затворим и нищо не се чува." или ми разказват как техния син като бил бебе и заспивал докато помиришел възглавницата и никакви проблеми нямали.
Аз моя съм го свикнала на тихо и затова било проблемно заспиването.
Знам как звучи горното изречение, няма нужда да ми казвате  Crazy давам си сметка, но те просто не реагират както би реагирал обикновено човек като му намекнеш нищо, просто не зацепват или се правят на ударени  Thinking
Разбираш ли, те не допускат, че проблемът с трудното заспиване на малкия може да е присъствието им, казват: "Да, нормално е да не иска да спи, като има гости, той иска да е тук, интересно му е при нас, затова, и нашия беше така", но изобщо не им идва наум да не идват, а смятат че трудното заспиване е неизбежно неудобство, с което трябва да се примирим  Wink за да имаме гости, не се смятат за нежелани по този повод  Peace

Шоколадово бонбонче, май само това ми остана. Театър да играем.

viliko добре ме разбираш, и аз също не мисля, че нарочно го правят, просто са малко дебелокожи. Той повече, тя се "води" по него и със сигурност го гледа с малко розови очила и доста от недостатъците му не ги вижда. Но това както казах си е тяхна работа.

Тонка бонка, директност ми липсва, наистина, ако бях малко по - безцеремонна, животът ми щеше да е по - лек  Wink Но това се учи предполагам.

30god представи си, че става въпрос за твоя много добра приятелка и нейният груб и невъзпитан мъж, значи ако прекъснеш всякакви взаимоотношения - губиш приятелка, затова си склонна да изтърпиш съпруга, заради нея и вашето приятелство. Но това изисква усилие и ако е прекалено - зпочва да тежи, така се получи при мен.
Ако беше просто приятел на мъжа ми с жена си, щеше друго да е, но тя ми е важна и искам да не се караме.

Общи условия

Активация на акаунт