"Днес не ми е до гости, хайде да се видим някой друг път"

• 30 074
  • 368
  •   1
Отговори
# 255
Вчера М. е звънял на телефона ми. Не съм чула, щото телефона ми е бил в спалнята, аз навън на двора с детето бях.
После е звънял на мъжа ми, той страхливо просто не е вдигнал  Joy Слушал си телефона как звъни и да не го дразни, го натикал под една възглавница  Crazy И не ми каза, чак тази сутрин като си погледнах неприетото обаждане, мъжът ми сподели  неговите неволи ...
Тази сутрин се обадих на мацката, казах й, че сега съм видяла, че са ме търсили, тя каза че нищо особено няма, просто да ни чуят и довечера ни покани на гости у тях.
Ще отидем, нямам нищо против  Wink

# 256
Ааа,значи можело да става първо с обаждане....   Mr. Green
Дръж фронта здраво !    Grinning

# 257
  • София
Роси, да не се засилите сега вие да им ходите по 4 пъти в седмицата  Joy
Хубаво са ви поканили, но нали знаеш после какво ще очакват - да им върнете жеста! И то в съкратени срокове предполагам...

# 258
Е, аз не искам да прекъсваме отношения с тях, както казах, не са чак толкоз лоши хората, само дето прекаляват. Просто искам в нормални граници да бъде гостуването  Laughing
Та едно тяхно гостуване няма да ми е проблем, но повече няма да допусна такива 4 дневни гостита  Wink
За да затвърдя позициите си, така да се каже, в сутрешния разговор с мацката, й казах нещо такова: "То и да си бях чула телефона, все тая, много уморено ми беше, голяма жега, а малкия не ме остави на мира цяла вечер. Миро и той беше скапан, щом е заспал и не си е чул телефона, смятай колко е бил уморен"  Joy
Това последното си беше чиста лъжа, ама .. нали трябва и  него да оправдая някак ..

# 259
Браво-браво.....ето така се действа.
А довечера ,като си тръгвате,може да затвърдиш позиции като кажеш:
"Благодарско за гостито.....айде,ще се реваншираме към края на седмицата....!"
за да пресечеш предварително варианта да ти се изтърсят още довечера....
А и така задаваш система да си гостувате регулярно през дни,не всеки ден....    Laughing

# 260
Относно телевизора и програмата, която не гледам...
Ако моите гости поискат да гледат нещо, бих им позволила да си гледат, колкото си искат.
И няма да го считам за неуважение и подобни драми.
В крайна сметка всеки си има интереси, хоби, слабости и никъде не е казано, че трябва да ги захвърли, щом е дошъл да се видим.
Не пречи на фона на филма/предаването да си говори с хората на масата.
Пък и какво толкова ще ми стане, ако коментира интересите си и това, което гледа?
Същото горе-долу е, когато отидеш на гости със семесйтвото си, децата отидат да си играят и да си показват играчките, мъжете да си говорят за техника, а жените да си показват новите придобивки или снимки от последната ексурзия.

# 261
......Тази сутрин се обадих на мацката, казах й, че сега съм видяла, че са ме търсили, тя каза че нищо особено няма, просто да ни чуят и довечера ни покани на гости у тях.
Ще отидем, нямам нищо против  Wink
Да знаеш, че е прочела темата в бгмама и се е засрамила Joy Joy

# 262
  • варна
Някой по горе беше споменал връщане на жеста - какво мислите за това ,длъжни ли се чуствате всеки път да поканите някой ,на когото скоро сте били на гости.
Имахме едни приятели ,беше ни приятно с тях и всеки път когато ги поканя аз ,мацката след 2-3 дни ми звани ние да ходим в тях все едно по задължение ни канят .Всеки път така ми се струваше.

# 263
Връщането на покана за гостуване се поразми във времето.
Спомням си при моите родители гостите винаги казваха -
"Хайде,слеващият път у нас!". Но това "у нас"се случваше много рядко - същите след
два,три дни хоп - троп пак у дома.Нямаше възможност да върнат визитата.
Не употребявам подобна реплика и не се смятам за длъжна да върна визита
или да отправя такава.

# 264
Да, и аз не държа някой на всяка цена да ни кани на гости след като е бил в нас. Не бих го сметнала и за обидно дори. Защо да се засягам?

# 265
Някой по горе беше споменал връщане на жеста - какво мислите за това ,длъжни ли се чуствате всеки път да поканите някой ,на когото скоро сте били на гости.
...

Да, разбира се. Това е най-нормалното нещо след като си се възползвал от нечие гостоприемство.

# 266
Не мисля,че приятелското гостуване е възползване,както и ангажирането с
конкретна покана ,прекалено е динамичен животът ни и по-добре без отправена покана
за визита,вместо отклоняване впоследствие.

# 267
Ако хората са истиснки приятели и наистина си допадат,тези връщания на жестове ще си идват съвсем естествено всъщност

# 268
  • София
Ако хората са истиснки приятели и наистина си допадат,тези връщания на жестове ще си идват съвсем естествено всъщност
Да де, нали за това е темата. Роси им е връщала жеста 4 пъти седмично! При това съвсем естествено  Mr. Green

# 269
Случаят на Роси е извън класацията !

Общи условия

Активация на акаунт