Отговори
# 165
а какъв е този ред на въвеждане на глутеновите храни? какво значение има дали ще се въведе първо овес, или пшеница  newsm78

# 166
  • Дъблин
мише, редът е в зависимост от % глутен, който се съдържа. В овеса е най-нисък, затова се започва с него, после следват ръж, ечемик и накрая пшеница, която е с най-високо съдържание на глутен.

# 167
стига, бе, хора, ние да не даваме директно комат хляб, че да има значение % съдържание на глутен  Mr. Green нали глутенът се въвежда с някаква каша - ХИПП, ХУМАНА, ТЬОПФЕР или каквато там си изберете, където 'житното' съдържанието е някакъв малък процент. Като при месните пюрета - "съдържание на месо 8%", а не половинка пиле  Mr. Green

# 168
Аз не съм въвеждала в никакви редове. Просто от начало давам по малко и с времето увеличавам количеството. Тази нощ проби зъб. Обаче според мен тези дни ще пробият още и няма това да е  края на безсънните нощи. И тези дъвкалки за зъбите - бебето не ги иска. Замразено, незамразено, само я размахва във въздуха и очаква да дрънка. Изобщо при някой имат ли ефект?

# 169
Добро утро !
И при нас явно е пробил зъба ,защото вече снощи бебка беше по-спокойна ,но и при нас се очаква другия (6 тия подред горе ) така, че  квот съм спала снощи спала съм  Simple Smile
smileme и при нас тези гризалки са за игра ,но не и за гризане На моето момиче  добре и се отразява гумените играчки тях повече ги гризе а също и силиконовите накрайници биби и т.н. голямо гризане , но по-някога от много гризане може би я заболява и се разревава
Абе общо взето трудничко е с тези зъби ама трябва да ги изкарат няма как .
За глутена аз смятам да опитам да спазя тази последователност на въвеждане (това все пак са неща написани и препоръчани от специалисти ) ,но имам още време .
Лек ден на всички ние ще излизаме на разходка докато е хладно !

# 170
Здравейте! Днес бяхме на консултация - 8320 кг. и 74 см.  получихме обриви по кръста и докторката ми каза да я караме без памперси и ми изписа едно кремче за мазане. Като си помисля че всичко ще стане в пиши  и акита не ми се мисли. Запасих се с 4 бр. протектори за легло поне да спася матрака. Нещо много ме разтревожи - докторката ми каза,че има съмнение че едното краче и е криво, а после добави:
- Щом си я водила на ортопед на 45 дни и на 4 месеца и доктора ти е казал, че всичко е наред не би трябвало да има проблем!
 Но аз вече се притесних и мисля да я водя пак. Ходим при д-р Драганов във ВМА та щях да питам някой водил ли си е детето при него. 

# 171
ясмин аз съм водила малката при Драганов и останах доволна. А ти щом 2 пъти си ходила и е казал, че всичко е наред няма защо да се безпокоиш. И все пак ако много се тревожиш заведи я пак. А тая твойта докторка как прецени, че и е криво крачето. Тия доктори понякога само стресират хората.
Аз да се отчета набързо - мойта кукла още няма зъби, но това не и пречи да си хапва добре. Много ми е сладокуса милата, само да види, че някой яде и почва да мляска и да гледа жално. Оня ден братовчет и беше с Т и майка му му дава панадол. Той реве, че не иска панадола, а нашта гледа, че му дават нещо в устата и реве, че за нея няма  Mr. Green Голям цирк беше  Joy
Иначе вече се изправя сама и това и е любимото да стои права. Също така може от положение по корем да сяда, само с лазенето изостава, но скоро ще се научи. Айде стига толкова с отчета, че се събуди и ще я слагам на гърнето  Wink

# 172
Ясмин, ако ти попаднат и имаш желание, пробвай с пелените на Виона.

# 173
  • Пловдив
мойта мома стана много шавлива напоследък,все иска да се катери,да се изправя,да пълзи,на земята обаче не я оставям,защото още е нестабилна- вчера я сложих за малко на килима,и си думна челото и ревна.Проблема е че и в количката почна да се катери като се разхождаме,омръзва й седнала,и буквално се изправя в количката Grinning
ще й взимаме тези дни проходилка,че дано помиряса малко.

Исках да ви питам-имам една стара количка от баткото-Бертони,незнам какъв модел,комбинирана,много ми е удобна,но е старичка,иначе е здрава,тогава я бяхме взели 150 лв май.Една циганка на селото си търси количка,и си мислих колко пари мога да й взема???тя ми предлага 35лв,но те циганките винаги гледат да дадат възможно най-малко,аз й казах 45-50,но тя вика 35.
На друг надали ще я продам,стар модел е ,сега я ползвам,но много ми станаха количките,новата си я държа в Пловдив,имам и една лятна,и ще трябва да ги поразпраша след време.

# 174
Благодяря Ви Берушка и Смилеме . АЗ все пак си записах час за утре при Драганов дано всичко да е наред. Смилеме какви са тия пелени на Виона и  от къде мога да си ги купя?

# 175
Минавам да почерпя виртуално, че вчера малката стана на 8 месеца, а днес аз чукнах 26 години!

# 176
Честит рожден ден,bobito0785  !  smile3525
Бъди здрава, много обичана и нека изживееш много хубави моменти в живота! Весел празник!
Честита месечинка и на твоята бебка Hug
Аз много от давна не съм писала ,но при нас нещата не са по различни ,а и малката палавница почна да ми шета много в къщи от както почна да лази и гледам постоянно да не се удари някъде.Но в последно време най много ме притеснява че не иска да яде обедното пюре.Какво ли не опитах-смесвах няколко вида,слагах дори и сухари -но без успех.Иначе сутрин си яде попарата и след обяд кашата или и смесвам пасиран плод с бисквитка.Но педиатърката каза че било нормално по тия жеги да не иска да яде много,а и на последната консултация беше качила 400гр така че за сега ще изхварлям май доста от пюретата Joy

# 177
  • Пловдив
аз преди май бях питала-но какви бисквити давате на малките?
аз напоследък почнах да й давам да си гризе  бисквити Закуска,днес й дадох Еверест(такива имах под ръка),или хляб,защото като й дам нещо да си ближе стои по-кротка в количката.

# 178
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
аз преди май бях питала-но какви бисквити давате на малките?
аз напоследък почнах да й давам да си гризе  бисквити Закуска,днес й дадох Еверест(такива имах под ръка),или хляб,защото като й дам нещо да си ближе стои по-кротка в количката.

Досега, освен на Плазмон, други не съм давала...не съм се сещала  Embarassed

Да се оплача, че ни избива втори зъб и този път Мартински беше непоносимо кисел  Tired Направо едвам се изтраяхме с него днес. Спал е 1 час сутринта и 1 на обяд, и това му беше за целия ден...при положение, че спи 2 сутринта и 3-4 следобяд. Преди малко се сетих да му дам Нурофен, та май помогна и заспа. Дано избие скоро, че голяма мъка и за нас и за него. Пред тея зъби, коликите, дето имаше направо бяха цвете  Simple Smile

# 179
Благодяря Ви Берушка и Смилеме . АЗ все пак си записах час за утре при Драганов дано всичко да е наред. Смилеме какви са тия пелени на Виона и  от къде мога да си ги купя?
Цитирам от сайта на вносителя - Неделчев: "Грижа за детето и природата с Wiona био-пелени за еднократна употреба, произведени в Германия. Използването им намалява вероятността от кожни алергии в зоната на пелената. Абсорбентът, който попива влагата, съдържа екстракт от чай и действа срещу бактерии, гъбички и вируси. Кожата e по-добре защитена от инфекции. 2/3 от пелената е био разграждаща се, докато останалата част е неутрална към околната среда." Има ги във Вис Виталис и в Сладури. В София със сигурност и в други магазини ще ги има. И в български сайтове съм ги виждала. Аз използвам тях и пелените за многократна употреба. Понякога взимам и други марки за еднократна употреба, но бързо се обрива.

Общи условия

Активация на акаунт