Отговори
# 480
smileme като ходихме миналия месец на консултация педито видя че Валко се опитва да пълзи. Не беше тръгнал още. Имаше предвид да не му помогам да се изправя на четири крака, когато си вири дупето на горе, а главата я забие Simple Smile
И на мен ми много кеф да го гледкам когато щъпука, с всеки изминал ден научаваме по нещо ново. Както не можеше да пълзи до вчера, снощи така опраши че направо се изумих  Laughing
timide и на мен ми харесва Лумната. Имам приятелка с такава и много й завиждам Embarassed Самия дизайн ми харесва и е сравнително лека. Единствения недостатък е че има малък кош за багаж, е то май всички колички на Чиполино са такива

# 481
Тази количка http://detskikolichki.com/wp-content/uploads/2011/01/ultra_chipolino.jpg може да и се мести дръжката и така се сменя посоката на бебето, НО когато въртящите колела минат отпред е отвратителна за управление. Аз имам Cangaroo Victoria. Много съм доволна от нея, много е стабилна, единствено вече  малко ми натежава да я катеря по стълбите (когато съм наблъскала коша с покупки), но пък на детето му е толкова удобна, че ще си я бутам и зимата. Имам и лятна количка на Obaby, която пък на мен ми е много удобна - лека и супер маневрена, но Ивета за сега предпочита Викторията. Не че и в обейбито не се вози като пътуваме насам натам. Това за количките. Сега да кажа за лазенето - тая "докторка" дето е казала да не се стимулира детето да лази може да и кажете да си скъса дипломата. Аман от прости хора с лекарски дипломи. Лазенето си е естествен процес в двигателното развитие на  бебето. То (лазенето) му помага да заякнат мускулчетата и когато детето е готово ще проходи. като бяхме на ортопед това ни обясни и той и каза, че ако децата бъдат оставени да се развиват сами без проходилки и без да им се ограничава лазенето прохождат около 1г-1г и 3м. И самото прохождане става без да се налага майката да се дупи по площадки и градинки, защото детето е стабилно. Моето дете лази от около месец и половина вече, много е бърза, изправя се по всякакви мебели, стени, врати, изобщо по всичко, на което може да се подпре. Стой стабилно и се пуска с едната ръка, понякога пристъпва и настрани по дивана или леглото. Не съм си и помисляла да и ограничавам лазенето  Crazy Когато проходи - тогава, дали ще е след 2 или след 5 месеца, важно е детето да е готово.
Много дълго стана, ама да кажа и за другите неща - гърнето - много добре върви работата там, вече повече от 3 месеца го ползва и акането е само там, даже тая сутрин в 6 ме събуди, че и се акало. Пишкането не винаги го хващам, но не правя драми от това. За кърменето - кърмя я 4 пъти дневно - сутрин, след обяд, вечер за заспиване и нощем. От 2-3 дни се опитвам да махна следобедното кърмене, но тя пък към 8 вечерта вече става кисела и си го търси и май ще сменям тактиката и ще пробвам по плавно да го премахна, за да няма дневни кърмения когато се върна на работа. Айде стига съм писала, че мнооого се отплеснах, само да измрънкам, че след 1 г и 7 месеца безциклие днес цъфнах  Crazy

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 14:52 от beru6ka

# 482
Здравейте момичета   bouquet  bouquet
Не съм писала от цяла вечност,а и не съм чела също  Embarassed Не ми остава никакво време с 2те лудетини вкъщи.Каката вече подготвям за детска,а Дея става от ден на ден все по-палава.Е време и беше вече стига е кротувала.
Днес моята малка мишка става на цели 10мес.И това е от нас:

При нас промените са много-най-сетне и ние пълзим,но в повечето случаи като войник,прибрах проходилката и се получи желания ефект,изправя се прави опити за ходене като самичка се държи.И водим рекорда за беззъба муцунка все още си нямаме нито един зъб,но за сметка на това е толкова кисела милата.
за кърменетонямаме промяна кога пюре,кога цица както сме на кеф,а за нощното няма промени да не кажа че се влошаваме тъй като сега се и катери по моята глава и се гушка и се изправя по таблата.Не иска да си спи в леглото и това си е като се усети че е там се почва едно пищене все едно има бодли внего. #Cussing out
Ще ми се да пиша още много но да не се оливам за сега това е от нас.
P.S.вчера ми се стори че видях Kölsches в сердика мол в кафето ,но много бързахме с Неси и не можах да и се обадя  Embarassed

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 08:48 от didka banditka

# 483
  • В две мънички очи...
Беруш  Hug и аз мисля така за лазенето, когато е готов тогава да прохожда.
Лази бързо обикаля само в неговата част на стаята където е обезопасено, изправя се на всичко, катери се с помощта на палците на краката и е много смешен, прави крачки но само когато има опора. Пуска се за 1мин най-много но само ако е не мърда.

# 484
Привет и от нас с Нико  Hug

Чета ви, но не ми се пише  Blush

При нас няма нищо извънредно - пълзи си, не го кефи крокодилката (сестра ми така й вика  Joy), с гърнето си имаме проблеми - Нико не го ще, реве, дриска си насън напоследък  ooooh! нямам надежда за скорошен успех  Mr. Green
Относно храненето - отбих го преди месец, доволна съм честно казано, защото стана спонтанно и без драма от негова страна  Peace Храни се с голяма охота, но когато порцията му свърши реве със сълзи много жално  ooooh!
Количките -  имаме от около 2 месеца лятна - Иглезина Swift - страхотна е, 5 кила, сгъва се много лесно, много е маневрена и Нико се чувства добре в нея. Зимата също ще си я ползваме  Peace  Какво имате предвид под твърде открит летен кош  Thinking То нали скоро ще махаме и количките - малко по малко де, ама все пак  newsm78 Зимата мисля да си го обличам с космонавт и да си го возя в лятната количка. Преди бяхме с АБЦ Астро, ама то е голям танк, бицепсите ми заякнаха, няма да го ползвам повече  Stop  Laughing

Нямам търпение да ни дойде времето за куФнята, че Никола вече много напира за нашата храна, давам му, когато става и за него, но е изключително нахален и не ни оставя на мира докато ядем, а вече и доста често вечеряме след като го приспим  Joy

# 485
Дидке, ние сме били!  Mr. Green Жалко, че не си се обадила! Нищо, то София е малка! Wink
Мравке, ако знаеш, как ти завиждам за яденето, а и на всички, чиито деца ядат! Heart Eyes Голям зор е! Ние направихме досега една разходка до Симеоново, по-скоро софра в едно заведение де, но си починахме малко!
За количките: аз съм си с Куинито. Добра работа върши засега. За второто обаче твърдо съм решила да взема Макларън.  Peace Хем си е лятна количка, но си става и за новородено. Сега са още повече намалени в Мадъркеър, но ще се въздържа.http://www.mothercare.com/Maclaren-Techno-XT-Stroller-Black/dp/B … s=related-tab-3-5

# 486
  • София
        Привет, мамчета   Laughing,

За колички сте заговорили, имам 2 броя и все на "Чиполино". Първата ми е модел "Бевърли Вип", която е комбинирана, с чупеща дръжка и подвижен кош. Вярно, малко е тежичка, но маневрена. Ползвам я още от Алекс и съм доволна. Преди 2 месеца купихме лятна количка, този модел: http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=554. Лекичка е и също маневрена.

За гърнето - пробвах Валко да стои, но започна да реве и веднага се изправя. Все пак ще продължа с опитите и дано посвикне  Wink.

За приспиването - в количката е най-бързият начин  Laughing. Иначе, на леглото с водичка и завивката през глава.

За държавната кухня  - при нас искаха 6 бурканчета преди време и сега предполагам, че май е така. Започва след 1 г.

Дидка, честита месечинка на Дейчето   ura!

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 23:01 от Dori

# 487
За кърменето: искам лека полека да заместя кърменията, поне дневните, но ще е мноооооооооооого трудно! Rolling Eyes

Kölsches Mädel, браво за гърнето!  Peace, Ти колко дневни кърмения имаш?

Я споделете кой с каква количка е.

Нашата е Recaro Akuna. Много съм доволна.Струва към 460 лв. Може да се сменя посоката на движение. Много е маневрена и явно издръжлива - безброи пъти сгъвана и разгъвана. Недостатък е, че коша за багаж е доста неудобен.

Сега да кажа за лазенето - тая "докторка" дето е казала да не се стимулира детето да лази може да и кажете да си скъса дипломата. Аман от прости хора с лекари с дипломи. Лазенето си е естествен процес в двигателното развитие на  бебето. То (лазенето) му помага да заякнат мускулчетата и когато детето е готово ще проходи. като бяхме на ортопед това ни обясни и той и каза, че ако децата бъдат оставени да се развиват сами без проходилки и без да им се ограничава лазенето прохождат около 1г-1г и 3м. И самото прохождане става без да се налага майката да се дупи по площадки и градинки, защото детето е стабилно. Моето дете лази от около месец и половина вече, много е бърза, изправя се по всякакви мебели, стени, врати, изобщо по всичко, на което може да се подпре. Стой стабилно и се пуска с едната ръка, понякога пристъпва и настрани по дивана или леглото. Не съм си и помисляла да и ограничавам лазенето  Crazy Когато проходи - тогава, дали ще е след 2 или след 5 месеца, важно е детето да е готово.

newsm10 newsm10 newsm10

# 488
Аз се чудя на подобни колички с малки колеленца - как се преодоляват разбитите тротоари, високите бордюри и кратерите по улиците? Но щом толкова много народ е с такива колички, може и да не е такова неудобство, каквото си го представям.

# 489
Корали,кърмим се така:
1.сутрин рано преди да стане, като това кърмене може и да си остане като тръгна на работа.
2.3 има още две кърмения като го приспивам за предиобедния и следобедния сън
4. кърмене преди нощния сън
През нощта е много различно: може да цокне само  1, 2 пъти, но може и да е през час, ако го мъчат зъби. Слава Богу, последната ситуация се е случвала много рядко.
Общо взето, ако махна двете кърмения за предиобедния и следобедния сън,ще е много добър резултат, но ще е много трудно.  ooooh!

smileme, и аз това съм се чудила, но майките с такива колички, всички казват, че не им е проблем! newsm78

# 490
Колше, ние сме със същия режим, обаче тия дни нощните кърмения са почти постоянно Crazy Чакаме 2-3 зъбчета Tired И аз мисля да си оставя сутрешното като тръгна на работа, но се чудя дали да оставям кърма за тези две следобедни Thinking Той иначе друга харана яде слабо Tired
     Гърнето не му е хич интересно, но при нас е проблем, че съм го научила да го държа и отдавна не го прави в памперса, но сега не иска да седи на гърнето Whistling
    Берушка, подкрепям пълзенето е важна част от развитието Peace

# 491
  • Дъблин
Привет и от мен! Не съм писала отдавна, но ви чета постоянно и съм в час Simple Smile

Прибрахме се и от второто море, този път имахме страхотно време и най-после натопихме Ива във водата. Не й хареса отначало, но после й стана приятно, с всяко ново нещо е така при нея.

За хапването - заместила съм всички кърмения през деня, за да мога да се върна на работа спокойно. Исках да я отбия преди няколко седмици, защото кърменето беше станало кошмар. Захапваше и после се отбутваше от мен с ръце и крака, но не се пуска, което си е болезнено  Sad Не успях с АМ де, реве и пищи и не го иска, та засега се отказах.
През деня си яде попари, каши, пюрета, плодове, не отказва.

Пълзи много бързо, изправя се по мебелите и пристъпва като се подпира. Проходилка не ползваме, подкрепям мнението на beru6ka за етапа на пълзенето.

Увлякох се, но последно за кажа за отделянето от мама - Ива хич не обича, досега 2-3 пъти се е налагало и си е поплаквала доста. Май харесахме детегледачка за нея и ще започне да идва месец преди да се върна на работа. Дано да е достатъчен период за адаптация Simple Smile

# 492
Влизам да ви надникна само за секунда и да се похваля за новото зъбче Simple Smile Вече станаха 3 официално.Изби на цяло и сега Алекс е като щърба баба Simple Smile На четвъртото зъбче му е пробило само едното ръбче , но го очаквам до няколко дни да се покаже цялото.Петото зъбче вече на път.Белее се горе в ляво и се надявам да изникне по-лесно от останалите.
Сега да се оплача и да бягам , че ме чака много работа Sad Баткото пипна някакъв гаден рота вирус и от 2 дни в на легло.Пъшка , мрънка , сърди се....ужас! Все едно имам 2 бебета в момента.Не ми стига това , ами и таткото днес се оплаква от стомах....дано само и той не е пипнал нещо , чееееее  ooooh!

# 493
Леле, Капри, супер гадно с тези вируси! Sad Дано поне Алексче се опази от тази гадория! Честити му нови зъбета!
Смърфи, много се надявам да няма проблеми с адаптацията!  Praynig Много го мисля това...Тормозя се... Rolling Eyes Днес го заведох в офиса. Колегите супер много му се радваха, а и той не остана по-назад. Бърникаше кабели и пълзеше от колега на колега като цветарка! Laughing
Викам си,ще си го взимам на работа, няма да пречи! Mr. Green Между другото да ви се похваля под сурдинка: има вероятност да направят детска градина във фирмата! Praynig Правеха проучване дали има интерес! А като гледам,колко колежки са бременни и родиха напоследък, интерес ще има, зависи и колко ще струва де!

Малкият от няколко дена много ни забавлява с мъжа ми. НАучихме го да показва, колко е голям. Като го попитаме, колко е голям Йоги и си вдига двете ръчички.  Blush Пляска от доста отдавна като му кажем браво. Почна и да маха за чао. Изобщо, гений ви казвам! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 494
Eхе, моето не иска още да пляска с ръце. Не съм се сещала да показва колко е голяма. Любимата й игра е да се покрива с пелена и като я попитам къде е да я сваля. В детската съм налепила на стената животни и като я попитам къде е някое животно, вече повечето ги разпознава и отива да гали стикера. Сега й се струва много интересно да натиска копчето да спира компютъра и като я връщам при играчките се сърди  Laughing. Бях взела едно барабанче и понякога вдигам дандания с него и днес я гледам взела пръчките и удря по барабана. Вчера пък да извади един шал, който понякога й вързвам на главата и се опитва да си го сложи Laughing. С всеки ден става все по-интересно.

Общи условия

Активация на акаунт