И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 389
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Да, за изгубен багаж само го обявяваш на Делта и си чакаш да го донесат  Peace Аз пък попаднах на друга схема за недошъл багаж но в БГ  Crazy Всички, ама всички мои познати прибрали се от къде ли не на летище София им е липсвала чанта и на другия ден им е докарвана у дома  Rolling Eyes
Март месец като се прибирах от САЩ за БГ мъжа ми се разговори с момчето което докара "недошлото" ни столче за кола и той каза, че това е "политика" на фирмата която е сключила договор с летището да разкарва закъснял багаж по адреси. И познайте, фирмите които се занимават с това са на "началници" по летището и така си докарват работа, като уж не е пристигнал багажа Crazy
А за България Ер просто нямам думи  ooooh! Пътувахме с тях до Лондон и в София ни вдигнаха кръвното като ни накараха да платим 82 лв за карситката на малката и това заради един "дебил" който сам казваше, че не е наясно дали трябва, но без да платим няма да го качи  #2gunfire Аз се сопнах а той като се амбицира и ни направи диви от мерене на багажа и туткане  #Cussing out Малката се изнерви и ревна, повърща а той съвсем дебилно си обработваше документите и багажа  ooooh! Е нема оправия и това е  Rolling Eyes

*Sunny.Day* пожелавам ти успех, дано всичко да се нареди добре  Peace Не мога да ти помогна за нещата които питаш сега, но тук има мами които см сигурна, че ще го сторят   bouquet

# 361
Мерси, за отговорите.  bouquet

Клейма още в четвъртък като пристигна е направен, казаха тогава от Делта, че най-вероятно ще дойде с полет на следващият ден, но не дойде. Обадихме се уикенда и тогава провериха, че БГ Еър не са предали/освободили куфара. Част от лекарствата на баща ми са там, ако не го намерят до ден-два трябва да намеря начин някак си да ги поръчаме от Б-я. Rolling Eyes Писах и на Бг Еър, но не залагам надежди.

Атти, мерси за идеята, ще звъня в Амстердам.

styllisima, просто нямам думи Crazy

# 362
Бенс, много неприятно. Стискам палци да се намери скоро. Ти кажи на всеки, на когото се обаждаш, колко е спешно да се намери куфарът.

# 363
  • USA
Бенс, според мен, най-добре е, ако може някой приятел или роднина да отиде на летището и да ги атакува "фронтално", защото с имейлите по това опускарско време е малко загубена кауза.

# 364
Бенс, преди 6 месеца ние имахме същия проблем с Делта. На всичко отгоре събота и неделя не работи тази им служба. Една служителка ме пращаше да си го търся и аз в Амстердам и ме увещаваше, че още е там - а те тъкмо го разтоварваха пред къщи.

# 365
Осигуряват се да но аз не искам общежитие защото с това малко дете ще  е много трудно в общежитие. Въпреки че най-вероятно докато си намеря жилище ще остана в общежитието

Съни, за Тексаски университет не знам нищо, но предполагам, че общежитията ви ще бъдат специални за graduate students щом ще настаняват там студенти по медицина и специализанти. Живяла съм в такова в друг университет, "общежитието" представляваше двуетажни сгради, в които имаше съвършено самостоятелни жилища - просто малки апартаменти със спалня, офис, кухненски бокс и баня. Идеално за теб и детето.

Предполагам, че от програмата за обмен са ти дали име на човека, който се занимава с вашето настаняване и прочие, или поне имейл на който да задаваш въпроси - аз бих им писала и бих поискала подробности за общежитието. Обикновено на сайта на университета можеш да видиш даже снимки от стаите, информация за паркинг и прочие. Питай, не ги щади, те хората това работят.

Също на сайта на университета можеш да потърсиш информация за off-campus housing. Много университети имат списъци с адреси на сгради, където се дават апартаменти под наем на студенти. Те обикновено са близо до кампуса или близо до автобусна линия.

Ако имаш възможност в България да си направиш кредитна карта - Виза или Мастъркард, бих те посъветвала да го направиш. Тук отнема време, а без нея много ежедневни неща стават по-сложни. Има някои транзакции, при които е в твой ущърб да ползваш дебитна карта - например да подпишеш договор за мобилен телефон, ако ще оставаш по-дълго време. Кола също не знам дали може да се наеме без кредитна карта.

Визата на бащата - не знам. Като пристигнеш тук, отиди в Office of International Programs/Students/Scholars или както там се казва това в твоя университет и поискай консултация по визов въпрос. Там работят специалисти, те ще ти кажат с какво можеш да помогнеш за издаването на визата. Понякога университетът пише гаранционни писма за твоя статут, с които можеш да го поканиш ти и така да получи туристическа виза, но те най-добре ще преценят ситуацията по твоите документи.

Успех, питай каквото те интересува, ще помагаме.  Grinning 

# 366
Бенс, страшно неприятно. Дано скоро да се задвижат. И аз давам глас за ходене на място и обясняване очи в очи колко е спешна ситуацията.

# 367
  • USA
Бенсън, ужас! Дано се намери по-скоро!
ЧРД с много закъснение на Лилия! Да е жива и здрава!
Агент, имаш си невероятен сладур Heart Eyes!
Добре дошли на новите мами  bouquet!
styllisima, много неприятна случка сте имали!
Sunny.Day, късмет ти пожелавам!

# 368
Бенс, моят личен опит със загубения багаж на майка преди няколко години с БГ еър и Делта само може да те обезсърчи...
Просто съвет от личен опит - не им вярвай на Делта като ти кажат, че всеки момент ще ти доставят багажа. Дай Боже да ти го доставят, но ти отсега търси лекарства, защото от четвъртък до сега не е малко време да намерят куфара, а те още не са го намерили и естествено другата авиокомпания е проблема(което всъщност може и така да е, но по закон последната авиокомпания, превозвала пътника има грижата да го компенсира при изгубен багаж). Аз също звънях на БГ еър, но те тук в САЩ нямат такъв отдел за жалби за изгубен багаж и си е направо загуба на време и нерви.
Ако се стигне до описване на съдържанието на куфара и подаване на друга жалба за компенсации, задължително си направи ксерокопия на всички документи, които им изпращаш.
Моята жалба така и не стигна до централния им офис на Делта и им поисках факс, на който изпратих копията. След около два-три месеца ходене "по мъките" майка ми получи чек-обезщетение, а дълго след това ми пратиха писмо да ми искат касови бележки на дрехи, подаръци и т.н., които са били в багажа. Това последното е илюстрация на това каква дезорганизираност и хаос се вихрят из офисите им.  Crazy
Бенс, сетих се и сега си добавям поста - може да вземеш обезщетение от летището като представиш касови бележки за закупени неща(може от покупки, които не са точно четки и пасти за зъби и пр.; ако служителите са свестни те самите ти казват, че приемат всякакви касови бележки от хранителен магазин например). Мисля, че е обезщетение от рода на 100-тина долара (просто да прецениш дали си струва разкарването до летището).
Успех и пиши как се развиват нещата! Hug

Ванх, моят син утре пак е на преглед при педиатъра професор в Стара Загора. От сега знае, че специалистът УНГ ще му прави местна упойка, за да проникне с някаква тръбичка надълбоко в нослето и да го гледа на някакъв апарат. И на него му е нервно, а на мен - още повече, да не говорим за майка, която вече направо се отчайва. Температурата му през последните дни е 38 градуса и я свалят я с лекарства, я със студени компреси и така.
Искам да се порадва малко на морето за няколко дни, а направо не знам как да отидат при това влошаващо се положение с температурата и постоянното главоболие.  Sad

Утре ще имам някакви новини пак от тях. До тогава - стискам палци и така.

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 21:57 от Etka

# 369
 Бенс, по принцип те трябва да виждат багажа къде е. Ако не го виждаха нямаше да  качат баща ти на самолета. Ако наистина е загубен, а не само закъсняващ се разправяй за обезщетението, което за цял куфар е до  $1500. Все пак дано дойде.

# 370
  • The QC to be!!!
Etka  Praynig малчо бързо оздравяване  Praynig

Бенс, файлвай клейм както so what? те посъветва, както и ако имаш застраховка към кредитната карта, ако с такава си взела билета. От там може и $ за лекарствата да се покрият. Но дано се намери. Аз за това важни неща като лекарства, винаги в ръчният багаж. Но имало да се пати.  Tired

# 371
Етка, дано всичко мине добре утре, стискам палци малкия да се оправя  Praynig

# 372
Етка, стиснати палци и от мен. Много странни оплаквания от детето... Предполагам, че вече са изключили синузит? Наш познат тук прави две операции за прочистване на носни кухини заради подобни странни симптоми - главоболие, температура, пък всичко наред. Дано утре да чуете най-накрая диагноза.  Hug

# 373
  • USA
Етка, стискам палци и аз  Praynig. Дано да открият причината за тази температура. Кръвна картина правили ли са? Много сили на теб  Hug.

# 374
 Етка, успех!

Общи условия

Активация на акаунт