И замирисва на море! Йе-Йе-Йееей!!! 133-та Американска лятна лудница!

• 26 388
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Етка имаш и моите стиснати палци. А на теб много кураж

# 376
Момичета, благодаря за всички съвети. Hug Ще пробвам, пък дано...

От Делта оплаквания нямаме, още първият път като говори мъжа ми с тях му казаха, че ще връщат пари за каквото се е наложило баща ми да си купи. Днес пак се обадихме, пак провериха, просто БГ Еър не им е предала куфара, по неясни причини.
Лекарства има за няколко седмици, но тъй като ще стои доста, другите ги е сложил в куфара да не му е пълен ръчният само с тях. Трябва от сега обаче да поръчаме нови, за да могат да стигнат на време.

so what?, полета от Б-я тръгнал с 2 часа закъснение, изпуснал следващият самолет, качили го на полет 7 часа по-късно до друго летище, не знам в такъв случай какво става с багажа...май и те не знаят. Laughing

Етка, мерси за инфото. Ох, представям си какво ти е. Дано всичко се оправи с детенце Hug

Мерси пак и се извинявам, че ви занимавам с моите глупости Blush

# 377
Нещо да уточня. Представители на авиолинията никъде не разтоварват багажа. Това се върши от служители на съответното летище или външна фирма, така че обяснение от рода че авиолиния Х не е предала багажа на авиолиния У е честно казано несериозно.

Багажа се чекира от летище напр. София до летище напр. Атланта - както е издаден самолетния билет

# 378
Bens,  обикновено точно така се губи багажа. Звъни на летище Амстердам (до там е бил полета от БГ, нали) и се опитай да говориш с Lost baggage или както там им се казва гишето. Трябва да имаш информацията за чекирания билет, това талонче което ти дават на летището като си дадеш куфара, както и описание на как изглежда куфара и какво има в него. Шансът е, че куфърът е там според мен.

# 379
  • Варна/Финикс
Привет на всички мами, извинете ме, че се намесвам в темата за загубения багаж, самата аз работя на летище, действително авиокомпаниите нямат пряк контакт с багажа, в момента в който багажа премине през чек-ин той се обработва от летищния оператор-летището, според дестинацията изписана на етикета на багажа-той се затоварва на съответния полет и на следващото летище, независимо дали е транзитно се претоварва отново от летищния оператор, недопустиво е да пътува багаж без съответното лице в самолета, освен ако той не е бил преди това изгубен-тогава на него се слага етикет RUSH-за всяко едно летище има служба "Загубени багажи", която отговаря точно за това, ако на лентата с багажите се има загубен багаж, то той се съхранява там, като служителите се свързват с авиокомпанията и съответно се осъществява контакт с лицето. Според мен, съвсем коректно е да отправите оплакване за загубен багаж към авиокомпанията, тъй като тя е продала билета за пътуване и носи съответните отговорности, но и задължително загубения багаж се обявява пред службата "Загубени багажи" на летището, където е кацнал пътника.

Надявам се скоро багажа да бъде при неговия собственик!
Ако мога да бъда в помощ за някаква друга консултация-пишете ми.
Поздрави от морето!

# 380
Бенс, ето какво научих аз след последния ми полет по подобна схема, но с Луфтханза

Според 'законите' на Варшавската конвенция (или каквато е там най-новата спогодба на авиолиниите) отговорност за куфара ти (т.е. обещетение за изплащане и тн) се поема от авиолинията с която си летял последно - т.е. тази, която те е докарала до последната ти дестинация, независимо от това дали куфарът ти е летял с нея или не.  

моят случай беше следният - летях с Луфтханза до Мюнхен, те закъсняха, аз изпуснах връзката с БГ, те ме рераутнаха през още едно немско летище с някакъв лоукост и като пристигнах в София нямаше багаж и никой не можеше да ми каже къде е.
В Мюнхен ми казаха, че багажът ми НЯМА да го качват с мен на лоукост-а, а ще дойде с някой от следващите полети на Луфтханза, т.е. аз знаех, че няма как да си търся багажа от лоукоста, тъй като те никога не са го докосвали даже.

Въпреки този факт, според Варшавската конвенция (или каквато е там регулацията), аз можех да търся обещетение само от лоукост авиолинията, просто защото те ме били докарали дотам. Може да е абсурдно, но това била регулацията. По този повод, понеже лоукост авиолиниите не плащат за разнасяне на късно-доставен багаж, трябваше да ходя да си го вземам сама от летището, когато най-после го докараха. Нищо, че билетът ми струваше майка и баща и багажът беше летял само с Луфтханза

Така, че аз научих, че
1) да, можеш да бъдеш качен на самолет без багаж (нашият пристигна след 4-5 дни с таговете си на Луфтханза)
2) отговорност за багажа носи авиолинията, с която е пристигнато на крайната точка.

Бенс, търсете си багажа от Делта, както и обещетение за него. Поне вие сте в САЩ и там има смол клеймс корт; аз прегракнах от викане по офисите в БГ, но никого не трогнах.

ПС - Сетих се, ако сте купували билета на баща ти в УСА с някоя по хай-енд кредитна карта, може да имате вкл застраховка загубен/закъснял багаж към кр картата.

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 10:57 от Лeни

# 381
Eтка, чакам да кажеш как е детенце?  Praynig Hug

Бенс, мисля за татко ти. Как е без лекарства, можеш ли да го заведеш да му дадат с рецепта..., то не е така лесно знам, но... Ох, дано се намери час по- скоро  Hug Praynig

# 382
  • Boston, MA
Etka, стиснати палци и от мен!

Бенс, дано се намери куфара!

По повод на убийците в бели престилки, майка ми в момента е в болница в България (става въпрос за ВМИ - Пловдив), и е очарована от отношението и професионализма на целия персонал, лекари и сестри. Без познати, без никой от семейството ни да е от професията . Много се зарадвах да го чуя.

...Между другото науката е същата тази, която е измислила приложението на ДДТ, пестицидите, ГМО и ред други не съвсем приятни неща, та когато става въпрос за алчност, а то винаги в крайна сметка опира само и единствено до алчност-граници няма. Не си мислиете, че някой ще пожали детето ви. Знаете ли колко струва една ваксина, налагаше ми да си ги плащам заради зелената карта-около 100$ на парче, а знаете ли колко струва изследване за (тук може малко да се пооплета) наличието на антитела за хепатит Б-55$. Ама защо пък да не набодем едно бебе 3 пъти ей така за всеки случай.
...

Terminator, това са пълни глупости, без извинение. Ако става въпрос за алчност, лекарствата, които биха се продали, за да се лекува бебето, ако хване хепатит Б, ще струват мнооого повече пари от глупавата ваксина. За децата ваксините са безплатни, за родителя поне, плаща ги щата на ваксинопроизводителя на смешни цени. Науката и пестицидите няма да коментирам.

# 383
Благодаря отново на всички ви.  bouquet

Ние говорим със специален отдел на Делта за загубен багаж, два пъти едно и също ни казват, различни служители.  Днес ще ходим до летището, на място аз да видя какво става. Laughing Хубавото е, че Бг Еър ми отговориха Simple Smile. Дадох им допълнителна информация, чакам...

Лени, Делта сами си казаха, че ще си плащат, без да питаме. Simple Smile От тук е купуван билета, ще погледна дали кк имат такава застраховка. Мерси.

Ван, той има лекарства за 2-3 седмици, за след това няма. Има застраховка, в краен случай ще я ползваме от тук да му дадат заместител, ако е възможно, де.

apricot, благодаря за предложението за помощ, надявам се всичко да се оправи преди това. Поздрави на хубава Варна. Simple Smile

# 384
Бубка  Hug Peace, а на майка ти пожелавам бързо оздравяване, радвам се да чуя за Пловдивската болница, а братовчед ми работи в Кардиологията там Simple Smile

Бенс, успех и да не се налага да ползвате застаховка  Hug

# 385
Бенсън ако има бг рецепта в него има саитове, от които може да си купи лекарствата. На мен ми ги доставиха за седмица.

Бубка, бързо оздравяване на майка ти.    bouquetЗнам през какво минах като разбрах, че майка ми е в реанимация, но тя също беше безкрайно доволна от отновението и грижите, но в терапията във Варна

# 386
  • Чикаго / София
Etka, как е детенцето, намерили ли са причината за тази постоянна Т?

Бенсон, надявам се да се намери куфара бързо и да не се налага да се чудите как да осигурите лекарствата.

М/у другото аз останах много доволна от Бг еар. на отиване летяхме с ЛОТ, но заради вулкана който беше изригнал имаше голямо закъснение на полета и още от Чикаго тръгнахме с 3часа закъснение, така че на всички ни беше ясно още от началото, че ще изпуснем връзката.  От Варшава ни качиха на полет до Виена с някаква виенска авиолиния и от Виена до София летяхме с БГ еар. Ами от трите самолета, учудващо, но българския беше най-свестен и приятен за летене. Стюардесите бяха супер любезни, в самолета беше комфортно и чисто. Нямаше нищо общо с първия ми полет с БГ еар преди почти 4 години. Тогава самолета ми се беше сторил ужасен, вътре тясно и неприятно, стюардесите - намусени и все се караха. Така че положителните ми впечатления почнаха още от самолета.  На летището в Бг естествено се оказа, че багажа ни е загубен, то след толкова прекачвания и търчане по летищата, щях да се учудя ако беше там. Още един път останах очарована от доброто отношение на служителката, която се занимаваше със загубения багаж на летището. На следващия ден колкото и пъти да звъннех да попитам за багажа, учтиво ми отговаряха след направена справка, до къде е стигнал.  Накрая ми го докараха до нас. Ами честно си признавам на такова отношение от Бг служители не бях свикнала. Simple Smile

Бубка, дано майка ти да се оправи бързо. Факт е, че на много места вече е така. Баща ми на два пъти имаше близки, и то сериозни, срщи с хората в бели пртестилки в Бг, и двата пъти бяха останали много доволни без да плащат нищо и без познати.  На моя близка приятелка Фонда за лечение на деца в чужбина им отпуснаха средства за лечение на детенцето. Поемат цялото лечение. Те вече са в Мюнхен и са в болницата. Така че има много примери за положителна промяна в тази сфера. Е естествено има и много примери в обратната посока за съжаление. Аз лично съм се ужилила лошо от Здравната система в Бг, но близките и познатите ми последните години са имали само положителен опит. Дано така да вървят нещата и повече хвалебствия да чуваме, отколкото оплаквания.

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 16:56 от irka

# 387
Етка, какво стана с детенцето? Надявам се да са ви поставили диагноза и да се лекувате вече!

Бубка, бързо оздравяване на майка ти пожелавам!

Използвам момента докато са ме отпуснали параноите да съобщя, че чакаме Бебе #2 догодина. Пол засега неизвестен. Таткото се надява на син, но аз много зорко гледах днес на УЗ-то и никакви признаци не видях, че ще му се сбъдне мечтата.  Laughing

# 388
  • USA
Честито Янажар! Лека и успешна бременност!  Laughing

# 389
Честито, Янажар! Лека бременност ти желая! Кога ти е терминът?

Общи условия

Активация на акаунт