Адаптконсулт......

• 34 266
  • 249
  •   1
Отговори
# 150
  • София
.....

.... В края на краищата, този брокер е нает да пази интересите ми, да провери отвсякъде бъдещия наемател и да ми го предложи само ако е благонадежден.

Много ми е интересно как става това? По какъв начин и как, брокерът може да провери един бъдещ наемател? Поне тук в България според мен, няма как да стане това. Rolling Eyes

# 151
И е изключително некоректно от страна на наемател, който работи с брокер, да си даде координатите на наемодателя...
Значи вие хем се чудите как да бъдете некоректни, след като сте се обърнали към агенция да търси вместо вас жилище, хем се оплаквате...

Абсолютно си права. Ако някой потенциален наемател се опита да заобиколи брокера по този начин, това автоматично би ми светнало червена лампичка, че той потенциално може да бъде некоректен и към мен като наемодател. Не само че няма да му дам жилището си, а и вероятно ще уведомя и брокера си, а той ще го включи в някой "черен списък". В края на краищата, този брокер е нает да пази интересите ми, да провери отвсякъде бъдещия наемател и да ми го предложи само ако е благонадежден.

тук малко бъркате нещата. нали не си мислите, че търсим агенциите и брокерите, за да търсят вместо нас? търсим ги, понеже в София е почти невъзможна да се наеме апартамент без агенция- повярвайте ми, ако имах възможност да избегна брокерите и да комуникирам с наемодателите -бих го направила.
Виж сега! Аз също съм наемодател и като се освободи апартамента ми, потърсих брокери самата аз, защото имам и аз колкото и да не ти се вярва някакви изисквания към вида и количеството наематели, които ще обитават предлаганото от мен жилище. И да - не бих си показвала никакви  нотариални актове на първи огледи, където най-малкото има лични данни и т-н- на личност, която виждам за първи път, понеже измамените наемодатели са малко повечко от тези, които са наематели. И като те гледам как си се наострила обаче май трудничко ще си харесаш нещо като за теб от предлаганото в момента. А по мое мнение, тъй като ми се налага лично да следя пазара - в София в момента прелива от предлагане на хубави обзаведени жилища. Друг въпрос е колко хора могат да си позволят исканата цена. Моята обява е съвсем реална например, предложена е на няколко агенции, но пък имаше интерес от хора, които нас не ни устройват като наематели и се отказахме да отдаваме жилището точно на тях. Та монетата си има две страни, нещата не са черни и бели само. Подкрепям идеята за форумска агенция за недвижими имоти или нещо подобно.

# 152
  • Sofia
И е изключително некоректно от страна на наемател, който работи с брокер, да си даде координатите на наемодателя...
Значи вие хем се чудите как да бъдете некоректни, след като сте се обърнали към агенция да търси вместо вас жилище, хем се оплаквате...

Абсолютно си права. Ако някой потенциален наемател се опита да заобиколи брокера по този начин, това автоматично би ми светнало червена лампичка, че той потенциално може да бъде некоректен и към мен като наемодател. Не само че няма да му дам жилището си, а и вероятно ще уведомя и брокера си, а той ще го включи в някой "черен списък". В края на краищата, този брокер е нает да пази интересите ми, да провери отвсякъде бъдещия наемател и да ми го предложи само ако е благонадежден.

тук малко бъркате нещата. нали не си мислите, че търсим агенциите и брокерите, за да търсят вместо нас? търсим ги, понеже в София е почти невъзможна да се наеме апартамент без агенция- повярвайте ми, ако имах възможност да избегна брокерите и да комуникирам с наемодателите -бих го направила.
Виж сега! Аз също съм наемодател и като се освободи апартамента ми, потърсих брокери самата аз, защото имам и аз колкото и да не ти се вярва някакви изисквания към вида и количеството наематели, които ще обитават предлаганото от мен жилище. И да - не бих си показвала никакви  нотариални актове на първи огледи, където най-малкото има лични данни и т-н- на личност, която виждам за първи път, понеже измамените наемодатели са малко повечко от тези, които са наематели. И като те гледам как си се наострила обаче май трудничко ще си харесаш нещо като за теб от предлаганото в момента. А по мое мнение, тъй като ми се налага лично да следя пазара - в София в момента прелива от предлагане на хубави обзаведени жилища. Друг въпрос е колко хора могат да си позволят исканата цена. Моята обява е съвсем реална например, предложена е на няколко агенции, но пък имаше интерес от хора, които нас не ни устройват като наематели и се отказахме да отдаваме жилището точно на тях. Та монетата си има две страни, нещата не са черни и бели само. Подкрепям идеята за форумска агенция за недвижими имоти или нещо подобно.

За моя радост аз вече си намерих жилище и искрено се радвам, че не стигнахме до договор с Адаптконсулт, тъй като техните договори и лъжи са просто безумни и не отговарят на разбиранията ми за яснота и коректност в нито едно отношение. За проверката на собственост - мисля, че е редно, тъй като моя познатапострада точно от такъв "наемодател", който всъщност е наел апартамент за нощувки и е пуснал обява, че го дава под наем. Ако и вие станете жертва на подобна измама, не мисля, че бихте мислила по същия начин. Сега - относно наемателите - мога да ви уверя, че брокерите колкото и да ви лъжат, че проверяват наемателите, това просто няма как да стане, а и да искат да го направят - няма как да стане без личните ми данни. Дори и със тях обаче, няма начин да проверят дали ще си плащам наема или не.
Аз обаче, като рядко срещан коректен човек, отказвам да играя тази игра, която ми разиграват разни брокерчета и да им плащам за лъжите им и затова, че ми губят, вместо да ми пестят от времето. Бих плащала за услуга, която ми спестявавреме и нерви, уви при брокерите се плаща за проблеми.

# 153
Не бих показала нотариален акт на наемател. Ако толкова държи да му го покажа, ще трябва да си търси друга квартира.

# 154
     Всеки може да види интересуващ го нотариален акт в Службите по вписванията. И регистърът и книгите са публични. Въпрос на ровене по азбучници, ако актът е съставен преди повече от 12 години.
     Може да бъде затруднен само в случай, че в нотариалният акт фигурира починало лице, и неговите наследници се легитимират с удостоверението за наследници.

# 155
Не бих показала нотариален акт на наемател. Ако толкова държи да му го покажа, ще трябва да си търси друга квартира.

За наемателя ти си напълно непознат човек, който просто има ключ от жилището. Как да е сигурен, че е твое? По същата логика, трябва на доверие да приемаме, че това е дадено лице, без да показва документ за самоличност?

Хърмаяни вече го е написала - актовете са към публичната информация, всеки може да отиде и да го види.

# 156
За наемателя ти си напълно непознат човек, който просто има ключ от жилището. Как да е сигурен, че е твое? По същата логика, трябва на доверие да приемаме, че това е дадено лице, без да показва документ за самоличност?
Хърмаяни вече го е написала - актовете са към публичната информация, всеки може да отиде и да го види.

Oбратното също е вярно - за наемодателя, наемателят е съвършено чужд човек.
Малко ли недвижимости 'смениха' собствениците си, без да е съвсем ясно имало ли е действително изразена воля на собственика да се разпореди със собствеността си?
Хората са доста чувствителни на тази тема. Така, че нежеланието на наемодателката за представяне на нотариалния акт пред когото и да било, е напълно разбираемо.

# 157
  • София
ще си позволя да използвам темата, за да попитам: споменете, моля, хубави жилищни комплекси от затворен тип в Сф. Ако имате познати, които да живеят или вие самите живеете в такъв т.е. от опит  Praynig

# 158
  • където ми харесва
ще си позволя да използвам темата, за да попитам: споменете, моля, хубави жилищни комплекси от затворен тип в Сф. Ако имате познати, които да живеят или вие самите живеете в такъв т.е. от опит  Praynig
На примависта се сещам в момента единствено за Цариградски комплекс.

# 159
Oбратното също е вярно - за наемодателя, наемателят е съвършено чужд човек.
Малко ли недвижимости 'смениха' собствениците си, без да е съвсем ясно имало ли е действително изразена воля на собственика да се разпореди със собствеността си?
Хората са доста чувствителни на тази тема. Така, че нежеланието на наемодателката за представяне на нотариалния акт пред когото и да било, е напълно разбираемо.
   Никой не е твърдял, че наемодателят трябва да предостави копие, а само да го покаже.

Впрочем, ако наемам имот няма да искам да видя нотариалния акт, а удостоверение от АВ, че имотът е собственост на този, с когото сключвам договор (или упълномощителя му). Защото всеки, който вече е продал жилището си може да разполага с оригинал на стария нотариален акт.
    И ако договорът ми е сключен за повече от година, задължително ще го впиша като застраховка от преждевременна продажба на имота, респективно - изгонването ми преди изтичане на срока и в неудобно за мен време.  

# 160
ще си позволя да използвам темата, за да попитам: споменете, моля, хубави жилищни комплекси от затворен тип в Сф. Ако имате познати, които да живеят или вие самите живеете в такъв т.е. от опит  Praynig
"Макси Грийн" е хубав жилищен комплекс, отличаващ се със сравнително качествено строителство. "Sofia Garden" не е лош също, но като местонахождение не е много за предпочитане. Намира се в "Кръстова вада", прекрасен отвътре (басейн, фитнес зала и т.н.), околността извън комплекса обаче никак не е приветлива.

# 161
  • където ми харесва
ще си позволя да използвам темата, за да попитам: споменете, моля, хубави жилищни комплекси от затворен тип в Сф. Ако имате познати, които да живеят или вие самите живеете в такъв т.е. от опит  Praynig
"Макси Грийн" е хубав жилищен комплекс, отличаващ се със сравнително качествено строителство. "Sofia Garden" не е лош също, но като местонахождение не е много за предпочитане. Намира се в "Кръстова вада", прекрасен отвътре (басейн, фитнес зала и т.н.), околността извън комплекса обаче никак не е приветлива.

Да, а и комплекс Макси е баш до околовръстното...

# 162
  • в 1001-та нощ

Никми  Peace намира се близо до Билла на бул. България, по-навътре е; не е до булевард, тих е, уреден ....

# 163
И аз съм на мнение, че брокера няма как да гарантира на наемодателя, че дадено лице ще бъде коректен наемател. За тези, които не са наемали жилище, а отдават, ето как протича "Срещата":

Наемателят звъни на обява. Брокерът му обяснява какво е жилището, пита го с какво се занимава, отива се на оглед, където брокерът убеждава собственика колко е читав кандидат наемателя (само защото аз съм казала, че "имам постоянни доходи").

Къде е сигурността в този случай, която толкова се търси от наемодателите?

# 164
  • София и там където не се пуши
Даа кофти е това и с наематели и наемодатели - аз съм си страдала от наематели - до сега три пъти. Чакам да ми се доизплатят. Ще има да чакам. От такива добре че съм се отървала.  А има такива наематели, които и обзавеждането изнасят май за дрога - да пази господ.

Общи условия

Активация на акаунт