Дюкан ще помогне на всички навред как да погледнат смело напред - 253

• 40 729
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Плевен
Добро утро, дами! Къде изчезнахте? Дъждът ли ви приспа? И кафе няма за разсънване...Мимс си почива...
В отговор на Бебс, която ни хвърли за кой ли път в размисли и страсти за разумното слабеене и за това, че има хора, които не четат за същността на режима или пък четат, но не разбират какво е казано, вчера попаднах на още нещичко за отслабването:
“За да постигнем оптималното тегло, не е достатъчно да спазваме диета, трябва да променим своя начин на живот изцяло. И то не за седмица, месец, два както с повечето диети, а за цял живот. Това не е никак лесен процес и изисква неимоверно много усилия и най-вече познание!” – цитат от следната статия:
Защо трябва да отслабнем?
http://zdravbadi.com/%D0%97%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%82%D1%80%D1%8F … %D0%B5%D0%BC.html

А от нея се достига и до “Основни принципи и основни грешки при отслабване” – може и на тях да се обърне внимание!

Защото, който си мисли, че това е краткотрайна диета, винаги се проваля! Не може човек цял живот да се хвърля от една в друга диета! От статийките си извлечете това, което ви харесва! Мисля, че не са в разрез с нашия режим, а допълват познанията ни за процеса на разумното отслабване!
Аааа, ето го кафето и Мимсчето!!! Урааа! Ама той денят при нас не е слънчев - вали от часове, обаче важното е да ни е слънчево в душите!
Приятно пътуване за Русе и хубава срещичка да си спретнете!

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 10:32 от ArhMih

# 616
Благодаря и аз за кафенцето:hug:  Най-после и при нас във Варна се разхлади малко Simple Smile Но пък не обичам да е толкова мрачно Sad
 isache ,наистина ли какаото чак в трета фаза ? Аз вчера си забърках по една  дюкянска рецепта кремче с желатин, кафе,стевия  и обезмаслено мляко и бях много горда от себе си- успях да залъжа чудовището в мен дето крещеше за сладко Embarassed, а сега се хвърлих в тревоги дали не наруших ударния с този крем ?
и още няколко въпросчета имам - какво представлява тази маисена ,която е във почти всички рецепти и може ли да се замести с нещо ? А овесените трици-пише че се приемат до 3 л на ден- това означава ли че ако сутрин закусвам с мляко и трици- през деня не мога да ям хлебче или сладкиш с тях ? И последно Wink-дюкянските хлябове стават ли за ударната фаза-вчера пробвах една рецепта - стана страхотен,мисля че мога да ям само него  Grinning
Започвам малко по -малко да навлизам в материята, но май ще има доста още да подосаждам с въпроси Embarassed
Иначе за протокола- за три дни съм свалила 1.5кг- много съм доволна  Sunglasses
Хубав и отслабващ ден от мен  bouquet

# 617
Maizena(Финно царевично брашно)  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug.
Щ0м хлябът е от овесени трици и съдържа режимни продукти няма проблем да се яде в ударната фаза,за кремчето важи същото.

# 618
  • Пловдив
isache,учителката ми по биология беше 6 месеца в клиника за анорексия точно заради тази диета,беше цялата посиняла и се хранеше с глюкоза от системи.Уморяваше се от най-малкото.
Другия човек е,на една моя съученичка баща й я спазваше и по средата на диетата почна да ходи по лекари-увреди си бъбреците.

mimensita,майка ми е против диетата,но аз вече съм се отчаяла и затова търся начин да отслабна,но това че ви питам не значи че ще я започна,просто се интерисувам от някои неща.
И моля сега без нападки!!!

# 619
  • Испания
Здравейте!  Hug

Благодаря на всички момичета, които последните дни ме засипват с ЛС и молба да продължа да пиша в темата, защото предпочитат да получат информация от човек, който успешно прилага режима. Много сте мили, момичета, и затова реших да го направя. Благодаря ви!  Hug

наистина ли какаото чак в трета фаза ?
и още няколко въпросчета имам - какво представлява тази маисена ,която е във почти всички рецепти и може ли да се замести с нещо ? А овесените трици-пише че се приемат до 3 л на ден- това означава ли че ако сутрин закусвам с мляко и трици- през деня не мога да ям хлебче или сладкиш с тях ? И последно Wink-дюкянските хлябове стават ли за ударната фаза-вчера пробвах една рецепта - стана страхотен,мисля че мога да ям само него  Grinning

1. За какаото - за първа фаза не е разрешено. Във Втора е сред толерираните продукти, виж ТУК

2. Количеството трици е 3 с. л. за целия ден. Ако си ги изяла сутринта на закуска /Дюкан препоръчва да се ядат до обяд/, след това не можеш да ги консумираш под каквато и да било форма, защото по-голямото количество трици извлича полезни вещества от организма. И не само затова.

3. Маисената можеш да замениш с обезмаслено сухо мляко на прах, но ползата не е голяма, защото КАЛОРИЙНАТА ИМ СТОЙНОСТ е почти една и съща. Не надвишавай толерираното количество нито от Маисената, нито от млякото на прах.

bebs_, това, че някой е имал проблеми, вината не е на Дюкан, а на самият човек, който си е правил интерпретации на режима и после обвинява доктора. Не той му е слагал или не храната в устата. Както Златка, която получила преплитане на червата от режима, защото яла много зеленчуци.  Whistling Дюкан никъде не казва 10/10 схема, ама хората си я правят. Имаше една "дюканка", която месец беше яла само протеини  ooooh! Че някой няма акъл в главата си, никой друг не му е виновен.

# 620
  • Варна
Смайлсчееееее... Hug,как се радвам да те видя отново!

# 621
  • Пловдив
Смайлис newsm51 newsm51 newsm51

# 622
isache,учителката ми по биология беше 6 месеца в клиника за анорексия точно заради тази диета,беше цялата посиняла и се хранеше с глюкоза от системи.Уморяваше се от най-малкото.
Как се развива анорексия от Дюкан,при условие че се казва какво може да се яде,а не колко и кога???
Аз когато започнах  хладилника ми отесня newsm78,да не говорим че мъжо все по-трудно разтоварва багажника...

# 623
Привет!  Hug

Смайлсчее ! Hug

Сега, към bebs_,  Peaceда се изкажа като психолог /бакалавърска и магистърска степен - по образование, а и с практика, макар че вече съм в друга сфера/  - АНОРЕКСИЯ не може да бъде причинена от даден режим !  Peace  Като прочета някоя такава изцепка, се чудя да изнеса лекция за хранителните разстройства ли или да се смея Peace

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 14:08 от alis_1

# 624
             Здравейте дами! Отдавна не съм влизала във форума, но имам новина.

Да ни е честито дюканското бебче. Шуши роди днес - мъж Даниел, 53см, над 4кг. Мама и бебчо са добре. Да са живи и здрави.

# 625
  • USA
Смайлис newsm51 newsm10 smile3525 smile3501Много се радвам!
Ако искате да успеете с режима-прочетете всичко,което е писала Смайлис!

Честито на мама Шуши

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 14:19 от tumbi999

# 626
Шушинко,честита мъжка рожба ,миличка! Да расте здрав и силен,за радост на мама и тати! И всичките сълзи ,които ще изплачете за него,да бъдат от щастие и гордост!    bouquet

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 14:17 от Сисссс

# 627
Супер новина !!!!! Да ни е живо и здраво поредното дюканско бебче !  ylinfant newsm59  bigdance2
Честито Шуши!  Hug

# 628
  • Пловдив
Шуши честито newsm51

Голям мъж-4 кг....браво Hug

# 629
Шушонкееее  Heart Eyes Heart Eyes stork-boy кацна ли вече щъркелчето, а???
Най-добри пожелания за малкия Дани! Нека Ви расте здраво и щастливо,да бъде отличник в училище и да има много успехи в живота!

Скорошно и безпроблемнно възстановяване на теб и много, много да нацелуваш и нащипеш малкия Дюканец  Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт