Отговори
# 675
Здравейте отново,
аз обещах да се включа пак, но ще е на кратко, че тези дни ми се заредиха късни лягания и сутрин съм като парцал.
Прочетох по диагонал последните постигни, за което се извинявам, но не ми остана време, утре дано намеря повече.
Giada - само да кажа, че преди време направих една алергия, която изглеждаше точно като възпаление на очите. Беше от една спирала. Разбира се твоето детенце няма как да си е сложило спирала, но дали не е попаднало пък друго нещо, което да дразни и да предизвиква точно алергия. Може би е хубаво да се консултираш с други лекари, очите са много нежен орган. Стискам палци и от сърце се надявам да ви мине бързо!!!!
Сега да кажа от къде дойдоха моите притеснения за неизправянето на Давид. На кратко имах колежка, която загуби двама сина, защото боледуваха от една болест наречена мускулна дистрофия. Тя се предава само от лоши гени на майката и от нея боледуват само момчетата (при момичетата няма силно изразени симптоми) и най-общо казано се изразява в постепенна атрофия на мускулите и води до най-лошото. И тъй като аз винаги (не много често за съжаление, а винаги) се вкарвам в такива лоши филми, изпаднах в ужас, че може и моето момче да е болно от нея. Дано не е. Не я пожелавам и на никой друг. Както и да е. Много благодаря за отговорите. Между другото като писах, че Давид не може да се изправя нямах предвид като напряга коремните си мускули - той не можеше и по другите, описани от вас начини за изправяне. Снощи буквално ме изненада и мн се зарадвах. Дано скоро да почне да се изправя и да ми се успокои душицата (докато не си намеря нов филм и да се вкарам в него - такава съм уви.)
Лека нощ!

# 676
Flash Dance, благодаря за отговора. Ако това може да те успокои, моят мъж е седнал чак на 10м, преди това отказвал категорично. А сега е хиперактивен човек, който трудно може да се заседи един следобед без работа.
На морето може да е хванала всичко моята душица - и алергия да е, и нещо бактериално....Там колкото и да се опитвах да пазя чистота, все не успявах, а тя непрекъснато пипаше пясък, камъчета, тревички.....

# 677
Flash Dance , и Дани започна да сяда сам сравнително по-късно. Аз също се притеснявах, после разбрах, че при нас и анемията е имала участие да е по-вял и отпуснат. Сега откакто е зачервил бузките е много по-подвижен и пъргав, постоянно пълзи, изправя се, играе с нещо, говори. В този смисъл исках да ти напомня непременно да му пуснете на Давид една кръвна картина, ако не сте му правили скоро.  Peace

Иначе щом е седнал сега веднъж, вече постоянно ще го прави Simple Smile

Вижте ми подписа, свалих вече цели 4 кг  newsm44 с диетата и направо не мога да се нарадвам на това пак да съм си слаба.

# 678
FlashDance, и моят малчо не се изправя сам от легнало в седнало положение! Виж, ако му подам ръка бързо и чевръсто се изправя директно на крака, даже започва да върви. Отдадох го на това, че е мързеливичък в усилията. Той и не пълзи, а се придвижва седнал суркайки дупето си. От седнало положение  до прав е ставал само няколко пъти досега! И аз смятах да споделя с доки на консултацията, но не съм притеснена особено - децата са различни и индивидуални. Има такива, които прохождат на 9 месеца и такива, които не могат до 1г.3м.
Дана, ние правихме кръвна картина на 6 месеца, кога се повторят, т.е. трябва ли да чакам доки да ми даде направление? Иначе изследванията си му бяха ок.

# 679
Здравейте,
само на бързо да кажа и аз за сядането

Дари изобщо не може да седне тип "коремна преса" (ако съм разбрала правилно това се има предвид). тя се обръща по корем и си вдига дупето,завърта се и така сяда. нямам представа на каква възраст какво трябва да прави ,както физически,така и интелектуално,и може би за това не се и притеснявам.
тя сега започна да се качва на спалнята (но само на нея,не се сеща ,че и на дивана става по същия начин),но не иска да се научи да слиза с дупето назад и се мята (буквално) с главата на долу и кога ли ще я изпусна Joy
иначе казва мама,тати,бау-бау,баба ,като смислени думички . а постоянно крещи разни несвързани срички. друго неще- дори и за чао неиска да маха. незнам дали да се притеснявам или не. според мен не го прави ,защото не го разбира,а защото не иска. прави само когато си пожелае нещо,тоя под команда грам не ме отразява  hahaha

# 680
  • на североизток
Вторите изследвания на кръв и урина са на годинката. Така ми каза мойта педиатърка онзи ден.

# 681
Гале ние сме същите откъм умения, когато той иска  си показва цялата програма, но кажа ли му направи това или онова изобщо не ме отразява.
 Laughing
ама и аз не съм седнала да го занимавам с това честно казано, покажи това покажи онова.. хич даже като в цирка  Laughing
сега съм вложила всички усилия за опазване на главата му  Mr. Green чудя се дали да не му купя каска  Blush не че пада кой знае колко, но няколко пъти разминахме на косъм разни ръбове   Whistling

вече не искаме в количката, реве да слиза и да върви, ходи из хората пердаши и хич не му пука, даже си ги реди едни ,добре че всички му се радват и съответно му правят път и аз след него клечешком  Crazy

ние ще пускаме изследвания на 1г т.е след 15-ти имаме и реимунизация синфлурикс този месец

поздрави  Hug Hug Hug

# 682
gala. , и при нас е същото. Нищо не иска да показва. Гледа те тъпо и се хили. Брат й на тази възраст доста неща правеше. Ама аз не се и притеснявам. Все ще се научи да ги прави, едно "боц" или "чао" да ни е проблемът. Mr. Green

# 683
  • София
Daffne, добре дошли с Александър-Борис! Heart Eyes
Flash Dance, добре завърнала се! Да знаеш, че честичко се сещах за твоята особа Simple Smile Радвам се, че притесненията ти са се оказали напразни. Но така сме майките, все ще се намери за какво да мислим и да се притесняваме.  Hug
nat003, Victoria. честити ви първи стъпчици!
dessynik1  Hug
Люляче, за елдата, защо не пробваш така както го описа и ще разбереш става или не. Аз никога не съм правила домашни каши и затова не мога да се включа с мнение. Мерси за рецептата! Скоро ще правя овесени бисквити с моркови за каката и ще пробвам да изпека няколко от тези с елда за Никола. Той много обича да се храни сам, но пада голяма мацаница. Обикновено му давам да гризе сам плодове и зеленчуци и после дирекно свалям всички дрехи и на мивката. Столчето и пода в радиус от 1 метър също е за миене. Особено след диня или домати картинката е страшна. Отскоро има мерак да си боцка сам с виличката, но засега му помагам, като го направлявам.
desunique, за яслата мнението ми изцяло съвпада с това на Ивчи и Веси. До 3 години най-доброто за детето е да се отглежда в домашна среда. То има нужда от индивидуално внимание и грижа. Нещо, което никоя институция не може да му даде.
Giada има ли подобрение на оченцето днес? Гушки от нас!!!  Hug

Никола все още е с разстройство. За щастие без други симптоми. Лекуваме се с хомеопатия.
Във вторник бяхме и на мерки и теглилки - според кантара на педи е 9500 и е дълъг 74 см.
Вече и навън върви смело сам и другата неделя ще правим прощъпулник.
Първия РД ще празнуваме на датата с най-близките роднини, а следващата събота ще направим общ голям РД на двамата с мама. Дано времето е хубаво, защото искам партито да е на открито на Витоша, за да мога да поканя повече хора. Ще си спретнем барбекю, децата ще има къде да лудуват на воля, само още не съм измислила каква да е тая торта, дето да издържи без хладилник няколко часа. Освен да започнем сутринта със свещодухане и тортоядене. 
Весел и усмихнат уикенд на всички!!!

# 684
ивчи, мерси за отговора Hug

Нашия двигателно хич го няма, но интелектуално е доста напред. Не съм го учила на боц - моц и тем подобни, но той сам си ги прави. Даже сам си измисля игри - крие се с одеалото, изведнъж се открива и започва да се смее.. разни такива. Иначе и той под команда нищо не прави, даже демонстративно отклонява поглед и се занимава с нещо друго. Съзнателни думи казва доста - мама, тати, баба, дядо, кака, леля, ела, ето, дай, айде...Отделно имитира страшно много - от мелодиите на песничките, които му пея, до по-сложни думички (но несъзнателно). Откак му избиха долните два зъба бръщолеви непрекъснато и ги "опипва" с езика си:)

# 685
Бързо включване от мен. Оченцата вече са добре, откакто спряхме Тобрекса. Тая ужасия повече няма да я капя никога, не знам защо се подведох. Моята педиатърка знае две лекарства - Тобрекс за УНГ, и осцилококцинум за всичко останало. Детето днес беше в чудесно настроение, и следователно цялата рода, която се върти около нея - също. Правеше всякакви маймунджулъци и радваше прабабите и прадядовците на вилата.

Като чета вашите деца какво правят, малко се комплексирам  Blush Но въпреки че Ники не прави кой знае какви "номера", виждам, че все повече разбира какво й говоря, и аз все повече я разбирам, въпреки че тя не говори  Simple Smile.

Сега съм се амбицирала да свиквам хлапето с гърнето, че ми писна. Аз дето съм голям почитател на ЕБХ и ранното сваляне на памперса, всеки ден поне веднъж мия омазано дупе. Как да увелича успеваемостта, щом детето още не говори и не дава сигнал като прави някоя работа? Щом разбира как се яде с вилица и толкова други неща, сигурна съм че и гърнето може да разбере. Мъниче и Мирка, давайте идеи.

# 686
  • София

тя сега започна да се качва на спалнята (но само на нея,не се сеща ,че и на дивана става по същия начин),но не иска да се научи да слиза с дупето назад и се мята (буквално) с главата на долу и кога ли ще я изпусна Joy
иначе казва мама,тати,бау-бау,баба ,като смислени думички . а постоянно крещи разни несвързани срички. друго неще- дори и за чао неиска да маха. незнам дали да се притеснявам или не. според мен не го прави ,защото не го разбира,а защото не иска. прави само когато си пожелае нещо,тоя под команда грам не ме отразява  hahaha
hahaha Това все едно аз съм го писала за Йоана  hahaha .Същия шемет е !

Гледа те тъпо и се хили. Брат й на тази възраст доста неща правеше.
Ааааааааааааааа тукл няма дса се съглася с теб , според мен си гледа хитро!

Купихме на Йоана Зебрата на Фишър Прайс.Интереса е голям ,но се оказа ,че тя е ниска за да може да я ползва по предназначение и за сега се ползва като уолкък ,т.е. хваща я за "рогата" и я бута из апартамента  hahaha .

# 687
Сега съм се амбицирала да свиквам хлапето с гърнето, че ми писна. Аз дето съм голям почитател на ЕБХ и ранното сваляне на памперса, всеки ден поне веднъж мия омазано дупе. Как да увелича успеваемостта, щом детето още не говори и не дава сигнал като прави някоя работа? Щом разбира как се яде с вилица и толкова други неща, сигурна съм че и гърнето може да разбере. Мъниче и Мирка, давайте идеи.

Не съм Мирка и Мъничето, но да се включа: Пробвай веднага след сън, ако се кротне докато си играе. Моята често дава сигнал... с пръцкане - и тичаме към тоалетната  Laughing

# 688
Честит рожден ден на Ясин и Арзу!

Да са живи и здрави, много щастливи и обичани!

# 689
Честит 1-ви рожден ден на Арзу и Ясин!

Никога няма да забравя как преди 1 годинка на този ден получих смс,че са се родили първите близначета септемврийчета.Мили деца пожелавам ви безгрижно детство пълно само с положителни емоции,много игри и радости,а на този ден да получите наи хубавите подаръци!Поздрави на мама   bouquet!
п.с.Със закаснение,честити ходещи крачета на Катрин и Яна  Hug!
Усмихнат ден!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт