Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - четвърта част

• 20 966
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Мимикаплан, дано скоро размине гаденето и повръщането  Hug Аз не повръщах, обаче много ми се гадеше от всичко. Даже имах един период, в който живеех само на варени картофи и сирене, нищо друго не можех да погледна  Sick

Хари, твоята поне се интересува дали се следиш на друго място, а пък на моята изобщо не й пука  Whistling И на всичкото отгоре, въпреки, че не изражда, се поразсърди като й казах (и то след като ме попита), че вече съм си избрала лекар за раждането и ходя при него  ooooh!

Ники, стискам палци всичко да е в норма  Praynig Аз последния път също питах доктора дали не ми е много магнезия и евентуално да си пусна изследване, той каза, че ми е идеална тази доза и да си го пия докато не каже друго. Съдейки от този отговор, едва ли може да се предозира, но знам ли  newsm78 Палци и за утрешния преглед  Praynig

Керал, странно е това със снимките  newsm78 Приятно изкарване на срещата  Hug

Мила,  Laughing и аз имам такива усещания за себе си и раждането. Имам чувството, че ще се роди през август и ще е лъвче. Досега няколко особено силни усещания, свързани с бременността се потвърдиха, да видим дали и с това ще е така. Само да ми е жив и здрав милия  Heart Eyes

Нещо Дидка се губи днес цял ден - нито тук е писала, нито в отчетната, нито във ФБ и започвам леко да се притеснявам за нея.

П.П. Палчета за Светлето и Q-T  Hug

# 31
  • Бургас
Дианка и на мен ми се губи.Къде си ,приятелко?

Утре съм на ЖК,не че има някакво файда,само за болничен.Хари,така е тук.Плащаме два .пъти.Първият път солидни осигуровки,а после прегледите,които важат от джоба.На всичко отгоре лекарите от ЖК получават пари от ЗК за това "наблюдение".

Мими,гадно е това повръщане.Сега при третата си бременност бях най-зле,може би затова не качих много.Голям срам беше като повърнах на обществено място.Защо всички решиха,че съм върла алкохоличка? Само една бабичка ме попита дали ми е лошо.Всички се смееха.

Керал,приятно изкарване довечера по женски.Малко лъхна вън.Привечер ще става за тумбаци.

Аз пак ви оставям за малко.Даже ТВ не гледам,не мога да се съсредоточа.

# 32
Здравейте мамчета,
днес цял ден немога да се добера до компътъра,че съпрута ми си е във нас и има работа на него,а никой от нас не сяда на стационарния,всеки чака за преносимия.

Хари,браво миличка,че така бързо си реагирала за новата темичка.Гледам бързо се пълни.

Кералче,понеже съм ви казвала ,че предния път си изпатих от необърнато внимание на бабалюги,сега ме следят по изкъсо и при най малкото нещо съм на АБ.Сега,както и по време на серклажа съм на Зинат за седем дни.Така и аз съм по спокойна ,и ме даде рецепта за глобули,които се правят.Днес ги взехме и от довечера ги започвам и тях.

Мото,не е присъщо на най-големия оптимист във нашата тема да се изказва така.Та тук
никой от нас не е в разово положение.То ако беше ,нямаше да е в тази тема на лежащите.Горе главата и ще драпаме до край.Сега ,най необходимо ни е позитивното мислене.

Q-T,svetl@ ,и аз съм в голяма чуденка,към кого да се ориентирам живот и здраве за раждането.При Алексавдров си правих инвитрото,при Петинка Цветкова ходя на ЖК,при Яков бях на серклажа и всички израждат....

И аз се каня да гледам филма ,но да видим кога ще стане

ПП.Забравих да ви пиша,че вчера докторката ми каза ,че и ние ще слагаме кортикостероидите в 27 и 30 г.с

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 16:59 от aleks2011

# 33
Привет хиенииии  LaughingЕй сега се връщам ,таправо съм гроги Mr. GreenИзлязох в 10.30 да ходя по лаборатории,после ги чаках,после при Хранов да ги види ,и ето сега се връщам.Вие много сте писали сладури  HugЩе се връщам да чета и пак ще пиша.
От тази сутрин ми слагат кортикостероиди и съм доволна,че сестрата ми ги прави без да ме боли Peace
Връщам се да чета,че подозирам Слави пак е вършала из апартамента hahaha

# 34
  • Варна
Oооо Дидее драстииии  Heart Eyes

Алекс, аз като жена раждала в МД имам малко по-специално отношение към това заведение. Не искам по никакъв начин да ти предавам негативното си настроение към тази болница. Само ще кажа, че понеже ми беше за първи път - реших да избера уютна обстановка, но за бебето не помислих  Cry В АГ знаеш, че има мн специалисти. Аз лично избирах м/у Танев и Георгиев. Имам някои приятелки, на които Петинка им е правила секцио в АГ. Може и така да направиш, защото предполагам знаеш че тя изражда и в МД. Успех, решението е твое с каквото можем ще помагаме  Hug

# 35
Светли,понеже са близнета и сигурно ще се родят по-раничко и затова клоня към АГ,защото неонатологията там е най-добра в града,а пренасянето на новородени е излишно принципно само заради моя комфорт.Първия път раждах по спешност в АГ.В коя седмица трябва да се ориентираш при кой доктор ще раждаш?Принципно,най ми се иска при Александров,защото и без това благодариние на него си имам двете пишленца

# 36
Само за малко се включвам, после пак Wink
Не съм отчаяна даже някак се успокоих, аз мисля че правя всичко което зависи от мен, смятам, че съм направила и правилният избор на лекар и щом доки смята, че ще успеем, и ме вика при него чак след две седмици, значи сме стабилни, а то какво повече да очаквам WinkНадявам се това с другия доки да е превантивно, но все пак така ще се чувствам по спокойна, като погледна от страни малко време остава до по надеждните седмици, макар за мен да минават бавно, все пак вървим на пред , моля се и така ден след ден да минават и да започвам и аз да избирам количка за моя пишльо Praynig Wink

# 37
Диде, да беше казала, че ще скиториш, да не те мисля толкова  Naughty
Как са изследванията? Надявам се всичко е наред.

Честити ти кортикостероиди  Laughing А къде ти ги слагат - в дупето ли  Mr. Green

Алекс, принципно казват, че в началото на седмия месец се прави първата консултация при лекаря, избран за раждането. Но това е за нормално протичаща бременност. Виж за рискова и с близнета не знам - може би и по - рано е добре, нали при тях така или иначе раждането преди термин си е общо взето нормално  newsm78

Мото, миличка, всичко ще е наред. Бавно, но славно всички вървим към финала  Hug

Да ви кажа и аз в началото повече мислех за своя комфорт при престоя в болницата, не съм и предполагала, че в повечето частни болници и по - хубави държавни, нямат капацитета да се справят с по - проблемни случаи. А в крайна сметка никой не знае как ще протече раждането и какво може, недай боже, да се обърка. В последствие започнах да си давам сметка за тези неща и че мога да изкарам три, четири и колкото дни, е необходимо, без елементарни битови условия, но да знам, че бебето и аз сме на място, на което има съответните специалисти и апаратура.

Дано покрай проблемната бременност да имаме безпроблемно раждане  Praynig

И накрая да ви се оплача - мозъкът ми е станал на пихтия. Опитвам се цял ден да свърша елементарни неща и не мога, и не мога. Даже по едно време ми идеше да звънна в офиса и да им кажа, че се предавам  Laughing После пък се ядосах, защото вчера е имало оперативка и са ме натоварили само с контролни функции и реално имам малко неща за вършене  Crossing Arms Мъжът ми каза, че не съм в ред - хем не мога да се съсредоточа да работя, хем се сърдя, че не ми дават работа и накрая естествено той си го отнесе, горкия.
Уф, отивам да му се извиня  Mr. Green

# 38
  • Варна
Алекс, аз лично държах по-рано да се срещна с доктора - защото всички са много заети и поне да ме има в предвид. Инъче към 7 месец знам. Аз към 6-ти почнах при Георгиев и на 2 седмици ще съм при него. За Александров, какво да ти кажа, чувала съм, че му е адски натоварен графика инъче си прави операцийки. Но е най-добър в инвитрото - да е жив и здрав. Който и от АГ да избереш няма да сгрешиш  Hug

# 39
  • Варна
Здарвейте, муцки!
Напоследък сме много активни в темичката.  Много ми е хубаво да ви чета  Hug Hug Hug Hug Hug На мен днес ми се наложи да изляза и да свърша нещо в банката, а после обядвах с татко. Много тежко време е навън, дано да завали и разхлади. Ходих и до една аптека и се снабдих с билкови капки за нос та да мога да реагирам и да няма вече безсънни нощи.  Crazy Намерих и тези тампончета за микробиология дето каза Алекс. Алекс да те бяхме питали по-раничко. Hug

Почвам ви по ред на номерата и дано не изпусна някой Simple Smile

Алексче, и аз мисля, че в нашия случай със сериозен риск а по-ранно раждане е добре да се ражда в болница с неонатология.  Peace Транспортирането на бебчета в кувьози също крие рискове. А за д-р Александров съм чувала само суперлативи. Сигурна съм, че ще избереш най-доброто за теб и малките мишлета - пишлета.  Hug
Дид, браво, че си намерила сестра да слага инжекции без да боли.  HugЧе има някои копаят дупки като с дрелка.  ooooh!
Керал, хуабва вечер на женското парти! Да се забвлаяваш добре!   bouquet
Ники, Светлето вече ти е писала за д-р Георгиев. И на мен ми направи много добро впечатление. Досега съм ходила само в частния му кабинет, но утре ни извика в АГ-то, а там няма часове и май се чака доста, ама ще видим утре как е. Ако имаш конкретни въпроси, питай.  Hug
Мото, розовото е твоя цвят, така че без отчаяние! Hug Още няколко седмички да избуташ и ще се успокоиш и бебко ще си стои мирен. Hug
Дюн, и аз мислех, че имаш предчувствие или нещо такова за раждането. А иначе и аз съм чела, че може да си изкараш и месец с някакво разкритие. Дано всичко при теб се случи така, като искате двете с беба.  Ти да си свършиш твоите задачки, а тя да е готова за излизане. Hug
Мила, защо не каза по-рано - трябваше да почнем с облозите кой кога ще роди. Щеше да ни е още по=забавно. Hug А сериалът е наистина за Сюлейман и Роксолана е главна интригантка в харема - направо му вади душицата на султана с памук.  hahaha Не съм чела книгата, но съм чувала, че е много интересна, но давала различен прочит на отношенията им от филма.
Хари, Слави, и моето мнение за ЖК е същото. На практика се получава точно , че плащаме 2 пъти - един път осигуровки, и втори път всички частни прегледи и изследвания. В едната лаборатория, където ходя трябва да ме направят почетен акционер.  Mr. Green
Кокетче, мина ли ти ревливото настроение, мило?  Hug
Светлинка, до утре, мило! Ще се видим със шкембаците, може и снимки да си направим да отбележим срещата.  Hug
За всички, които съм пропуснала -  Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора. Нямате спиране, ей Simple Smile

# 40
Светле,Q-T благодаря за бързите отговори.Въпроси имам много,чак не знам от къде да започна, че това раждане и уговаряне с доктор ми е пълна мъгла.На първо време се чудя в коя седмица да отида на преглед.Сега съм в началото на 7 м. и не знам дали не е още рано, а началото на август да не е много късно.Вие колко време по-рано си записвате час за кабинета, че моето пътуване от Шумен е малко по-сложно.

# 41
  • Варна
Ники, началото на 7ми месец вече е съвсем добре се видиш с лекаря, при който искаш да раждаш. А д-р Георгиев е доста зает, така че ако си решила, не отлагай дълго първата среща с него. Обади му се по телефона ( ако го нямаш, кажи и ще ти го пратя на лични) и му кажи, че си от Шумен и че искаш да те прегелда и той ще ти каже кога и къде да отидеш. Мисля, че най-удобно е да му се обадиш около обяд. Ако не ти вдигне и е зает, обикновено връща обаждането и ще се уговорите. В частния си кабинет преглежда само следобед обикновено след 14 или 14.30 часа.

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 18:41 от Q-T

# 42
Мами аз съм бясна сега си говорих със Светлето,за тия тъпи изследвания и се оказа ,че тъпия виросолог не е написал нищо като хората #2gunfire #2gunfireИмам положителен резултат за херпеса къде излиза на устата,то кой няма херпеси по устата.Ама така го написа ,че утре ще ходя да си правя пак за вагиналния херпес.Яд ме е ,че се обади и на Хранов да пита какво точно иска да пуска и пак нищо не се разбира. #Cussing outКато видях резултата и само за херпеси на устата ми говори ама и аз съм си за ебане не го питах за вагиналния как е! ? Утре ще отида до Цибалаб и ще си пускам пак.И съм бясна за тъпата токсоплазмоза ми взеха 32 лв #CrazyВцибалаб ми взеха преди 3 месеца 17 лв.Гадни мръсни простаци.И разговора с виросолога знаете ли как завърши ами ако искате ги пуснете и в др. лаборатория smile3514 smile3514 Тия ни взеха направо за прости и глупави #Cussing out
Ако не друго Хранов ме вкара в родилната зала да я видя Mr. Green,че беше на дежурство и накрая на изпроводяк ми казва"Ох ,че съм и аз то теб ще те израждам след 27 юлитогава откриват новата   ,много е модерна, няма да съжаляваш като частна клиника е " Mr. GreenЕ това е хубавото от цялата мизерия днес.Направо ми иде да псувам всичко живо що мърда #2gunfire

# 43
Здравейте!!!!
Ох при нас поваля малко,абе доста дъжд си се изипа и си помислих че ще се разхлади ама уви...пак жега...
Диди аз почти през цялата бременност бях с херпес на устата,но никои не ми е казвал да е проблем...все ми казваха че е от хормоните и не било нищо необичаино за бременноста...Никои не ми е споменал за вагинален херпес...
Момичета защо е така при вас ЖК? Аз си ходих само при един лекар които ми беше по ЖК и си плащах останалите прегледи на ехограф...Дори и тои ме оперира...Жив и здрав да е човека...Дори пари не ми поиска да ме изроди,а аз държах да е тои опериращия....
Q-Tкакви са тези тампончета за микробиология?Аз маи нещо съм пропуснала?
Алекс добре си се ориентирала за неонатологията....В твоя случаи с близнаци е по добре да мислиш за тях къде е наи-добре...
Керал весело изкарване... Hug
Кокетка аз съм за държавните болниции ThinkingМисля че имат по добре обучени специалисти и наи-вече апаратура...Тук в Пловдив има 2 часни болници-Торакс и Селена...Вярно е че гинеколозите им са добри,но недаи си боже има някакъв проблем с маиката или детето пак пращат в държаните болници... А и условието им е че израждат след 36 седмица,те сами си казват че не са подготвени а пък имат страшни цени1000-1300 лв....
Някъде бях чела че в различните болници маи се заплаща???Нищо че си в държавна болница,но може и да бъркам или да не съм прочела както трябва..
Мото  разбира се че така ще вървиш напред Hug
Мими напълно ти съчуствам с това повръщане... HugАз повръщах докато не влезнах в 8 месец...Мале като си спомня какво ми беше,как подбирах храните и нищо неядях...Мислих си че никога няма да ми се оправят вкусовите рецептори,ама ела да видиш сега какъв апетит имам...Аз маи сега ще напълнея... LaughingСпоко мила,още малко и това ще мине... Praynig
Мила,Кокетка и аз имах някакви такива усещания за раждането,дори бях сигурна че ще родя много по рано,но ако ме бяха оставили да раждам нормално сигурно щях да пренося...

# 44
  • Бургас
Боже,Диди,наистина си бясна.Откъде му е дошла идеята на този "спрелия",че искаш да си изследваш херпес на устата.Него наистина всеки човек си го носи.Явно си  има разлика в пробите ,защото твойто АГ се е опитало да му обясни за какво иде реч.Ама дали е вдянал този малоумник?
Аз се убеждавам,че има някаква сдруга между лекари,лаборатории и аптеки, а ние сме дойните крави.Много примери имам предвид и като Дидка ми иде да ругая наред.Мойта от ЖК все ме праща в една лаборатория,а аз отивам в друга,дето ми е по-близо.Последно даже фасон ми направи,че и казах да си гледа работата.
Успокой се сега,че Гошко ще се вбеси и той и ти ще го отнесеш.За токсоплазмозата също много са ти взели.Правила съм си и двете изследваниа за стара и нова инфекция и струва 17 лв.Тъкмо днес с другите майки го коментираме това как два пъти си плащаме.Трябва да направим нещо.Ако се напише жалба вдо ЗК трябва май да е по конкретен повод,а нашия повод е че системата им е грабителска и ши....на.След малко пак ще се включа,че имим работа.

Общи условия

Активация на акаунт