"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 261
  • 469
  •   1
Отговори
# 45
На въпроса "Какво си търсите?", много често отговарям с усмивка: "Нещо, което да ми хареса достатъчно, че да го купя!".
И драмата приключва. Разбира се, къде с усмивки, къде с нацупени устнички, но мен хич и не ме интересува...
Онова, което ме дразни, обаче, е в онези случаи, когато пипнеш нещо в магазина и продавачката веднага гръмко прави извода: "Тези се връзват с чантата/панталона/полата/палтото/якето/червилото и т.н. Ви!"
Уж висчки сме жени, пък как така акълът им не ражда мисълта, че това не ми единствената чанта/панталон/пола/червило и че никак не е задължително да търся нещо, което да вържа с настоящия ми тоалет, т.е. може да търся определен цвят, модел, артикул за нещо, което не нося със себе си...

# 46
Мен ме вбеси една служителка в банката, която уж се опитваше да се държи любезно, но се получи доста нахално. Това преди 5-6 месеца и още ми държи влага:

Аз: Добър ден, бих искала да изтегля Х сума от сметката си.
Служителката: Ауу, колко много пари. Какво ще ги правиш толкова много?
Аз: Нищо особено, трябват ми.
Служителката: Ай де де, кажи за какво ще ги харчиш.
Аз: за нищо конкретно, просто ще си ги харача - мои са си.
Служителката: Ееее, няма да ни кажеш и ние да разберем значи.
....
И така през цялото време, докато не ми даде сумата. Просто беше кошмар за мен, но не съм човек който да се заяжда. Иначе с две думи и щеше да млъкне.

# 47
По принцип продавачките са големи тъпачки. Ония с най-ниското IQ ги вземат да продават. А пък тия в Макдоналдс- аз си купувам кафе, а тоя ми вика "А Биг Мак не щете ли?". Айде ща, а той после пак: "А сос? Кетчуп? Майонеза?". Не вижда ли, че съм на диета?!

# 48
Дейв,когато ми се случи това,БГ МАМА все още не съществуваше,ако не се лъжа.Така или иначе,ако толкова ме е интересувало,сигурно съм щяла да попитам.
Наистина ли не те интересува? Ами че това е голям позор! Все едно си някаква циганка. Съди ги, мила! И кураж. Цунки: Шанел

# 49
А аз категорично избягвам един магазин в града, който има хубава стока. )
Проблема е, че е малък, вътре редовно стоят собственичката и поне още една продавачка.
Буквално от вратата те нападат, за да им кажеш какво търсиш. А след това започват да те засипват със стока и да те карат да мериш.
Е, отвратително е това и обикновено след 2мин. си излизам, просто защото не мога да ги изтърпя.

# 50
  • Бургас
Дръжте се нормално, правете за другите това,
което искате да правят за вас. ... И заживели щастливо  Hug
Абсолютно подкрепям. Понеже по цял ден работя с клиенти и ми е направило впечатление, че на добронамерените и позитивни хора им се получават по-добре нещата и получават съответното по-добронамерено и адекватно обслужване, въпреки че се старая да се отнасям към всички клиенти еднакво добре и да получат компетентно обслужване.
Абсолютно и аз подкрепям  Peace И съм добронамерена, и съм позитивна, и явно прагът ми на търпимост е много висок.. ooooh!  По принцип не обръщам внимание на дреболии, но все повече и повече се натъквам на подобни продавачи. Не че ми олекна, като споделих, просто съм изумена от типа отношение в БГ магазините. В някои дори не влизам, колкото и да ми се иска...  Confused

# 51
Преди 10 дни влизам в Колинс или нещо такова в Сердика-мол, бях с племенницата ми и понеже си търсих дънки, почнахме да разглеждаме обстойно щандовете с въпросните!От вратата като се лепна един младеж-продавач за нас, ама диша ни в гърба буквално, ние си говорим и обсъждаме модели, той след нас и се спира и ни слуша, направо ни изнерви на макс.Племенницата е на 18 и живее в Испания от дете, каза, че такова чудо не и се било слувало и се чувствала като престъпник, че коментираме кой модел ще ми стои добре.После влязох да меря и му казвам на въпросният да ми донесе най малкото номерче, защото съм доста слаба, той го носи и едва не се навря в съблекалнята да ми види и дупарата ooooh! Twisted EvilЗастана пред съблекалнята и не мърда, показах се за да ме види племенницата, но ми бяха широки пак в кръста и ги подавам на нея, този младеж ги грабва преди нея и направо щеше да ме види по бельо и веднага казва ,че може да ми предложи други за по-слаби момичета Shocked.Повече няма да стъпя там, що за отношение, много мразя продавачи да ми вървят след мен и да ми предлагат и подлсушват какво си говоря или ми дишат отзад.

# 52
.... А пък тия в Макдоналдс- аз си купувам кафе, а тоя ми вика "А Биг Мак не щете ли?". Айде ща, а той после пак: "А сос? Кетчуп? Майонеза?". Не вижда ли, че съм на диета?!

Тва не го разбрах...или е тромав опит за хумореска, или...

Айде ща - това какво е на български? Ако е "Хайде, от мен да мине, ще взема един", то онзи тип е бил блестящ - пробутал ти е хамбургер, защо да не пробва и със сос, като вижда че поддаваш?

# 53
.... А пък тия в Макдоналдс- аз си купувам кафе, а тоя ми вика "А Биг Мак не щете ли?". Айде ща, а той после пак: "А сос? Кетчуп? Майонеза?". Не вижда ли, че съм на диета?!

Тва не го разбрах...или е тромав опит за хумореска, или...

Айде ща - това какво е на български? Ако е "Хайде, от мен да мине, ще взема един", то онзи тип е бил блестящ - пробутал ти е хамбургер, защо да не пробва и със сос, като вижда че поддаваш?

Сори, батка. Да си чел, преди да тропаш по клавиатурата. Написала съм си сериозната част доста преди ти да се включиш.

# 54
Е, чак па сори.
Озадачих се просто от двата реда малоумие, та трябваше да питам.
Не е като да ме интересува Simple Smile

# 55
Е, моите са два реда, а твоите на всеки ред, във всеки пост.

# 56
Касита, и аз не разбрах - "ща", "не ща", от Марс ли падаш. И какво значи "твоите са на всеки ред" - много грубо за една дама

# 57
  • Stuck in a moment
Темата е продиктувана от надигащото се в мен недоумение, как и защо продавачките в магазините не знаят какво да кажат, как да го кажат на клиента, така че да имат и те оборот, и клиентът да е доволен. Редовният въпрос е "Какво си търсите?
Ааа, забравих най-дразнещото нещо е да ми говорят продавачките на "Ти"  newsm78 ...а аз им говоря на "Вие"  bowuu И не става въпрос за продавачки от гаражни магазинчета, а такива в реномирани големи магазини  Peace ooooh! ooooh!

Малко пресилена реакция, все пак нормално е да попитат какво търсиш. Когато ме попитат така , опциите са две : "Благодаря, засега само разгледа, нищо конкретно и т.н." и другата "Да, търся червена блуза" (например)...Защото на мен ми е още по тъпо да вляза в един магазин и продавача да мълчи, аз да се лутам, да поразровя и после тя изнервено да си оправи закачалките...
За говоренето на "Ти"...какво да коментираме, "Вие" явно за мнозинството е някаква непозната дума, но и мен ме дразни, обаче какво ще кажете  за "Абе момиче, сега е края на сезона, почти няма бански". #Crazy

# 58
Е, моите са два реда, а твоите на всеки ред, във всеки пост.

О, тя е унищожителна  hahaha
 Joy
Така да бъде.  ooooh!

# 59
  • Бургас
Аз пък въобще не разбрах проблема на авторката. Да й обръщат внимание продавачките, ама да не й досаждат, пък да не се интересуват какво пробва, ама пък да й предложат каквото трябва....
......А за останалото - продавачките да са психолози...ами колко да са психолози с 300-400 лв заплата.
И да ви кажа - каквито са клиентите, такива са и продавачките.
Нямам проблем, ама никакъв  Peace  Wink
Психоложки не са наеобходими, достатъчно е такт и подход към клиента, а в случая съм клиент,  който почти винаги купува, не само "зяпа в обедната почивка".  И говоря за магазини, където, повярвай, 1000 лв. на месец не им харесват  Peace
Асса, вписано е в протола   bouquet  Hug
Дейв, къде щеше да чешиш език, ако нямаше такива теми, като тази, където може да хапиш наволя Heart Eyes  Flutter
На всички желая усмихнат и слънчев ден! Party  Дано темата е била полезна поне на тези, които се занимават с търговия, и продавачки, и собственици на магазини!  Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт