"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 866
  • 469
  •   1
Отговори
# 150
И защо дрехите ще стоят сгънати по рафтовете, а не на съответна закачалка, за да могат да се виждат и разглеждат лесно?

Бях в един огромен магазин за бельо в чужбина. В него абсолютно всичко беше в панери по цвят и размер, но по 1 бройка от вид. Разглеждаш, харесваш, носиш на щанда и ти дават неотваряно. А мострата я връщат в панера.

# 151
В стремежа си да помогнат и да бъдат полезни, продавачите често са досадни. Поне на мен ми е по-спокойно и приятно да си купя дреха(и не само дрехи)  от магазин, където персонала е само на касите или подрежда и намира номера. Така наречените консултанти ме дразнят, като започнат да дават оценка и препоръка без да съм ги искала. Обичам да си разгледам, пробвам и ако искам да купя без да ме гледат накриво, че "ровя". Naughty

# 152

Не им стигат закачалки ли, или са много скъпи? Или продавачките и това ги мързи да направят, да ги подредят на закачалка и окачат.

Не,закачалки има в изобилие, и е по лесно с тях,но всяка марка било H&M,TerraNova,Zara има някакви наложени стандарти за това как да изглеждат магазините им и няма как всичко да е по закачалки.

# 153
*Tinkerbell*, и това го има понякога, но като видиш едно нещо на закачалка, видиш че не е твоят номер, просто можеш да поискаш съответният такъв. А не да сваляш сам от рафтовете.

# 154
  • София
Да разчиташ на външния вид за "познаването" на клиент е меко казано аматьорско и крайно самоуверено в не дотам добрия смисъл! Wink Що за самочувствие трябва да има една продавачка, че да се опитва да анализира финансовия ми потенциал на база дрескода ми за деня?! смЕх!

# 155
В магазин за обувки, тъкмо влизам и чувам клиентка високо да казва на продавачката: "Да, моя номер е! И без много приказки, моля!"  Laughing
Явно я е питала за "номерчето й".

Личната ми класация е въпрос на продавачка на обувки към мъжа ми: "Нещо калпазанско ли си търсиш?"  Mr. Green
Още се бъзикаме с това като влизаме в магазините за обувки, отделно обръщането на ти към напълно непознат.

# 156
За мен култовата продаваческа фраза е: "Ако желаете, може да пробвате"  Joy

И за мен! Винаги отговарям- "по-интересно би било, ако не може да пробвам",  при което продавачките се чудят какво да ми  отговорят.

# 157
За мен култовата продаваческа фраза е: "Ако желаете, може да пробвате"  Joy

И за мен! Винаги отговарям- "по-интересно би било, ако не може да пробвам",  при което продавачките се чудят какво да ми  отговорят.

Интересно, много интересно. А вие сигурни ли сте, че това е израз на
разрешение, а не на възможности за проба, защото не всеки магазин
разполага с пробни. Винаги така съм възприемала фразата - като по-
кана, а не като позволение.

# 158
Асса, е какъв ще е този магазин, който предлага дрехи, а няма пробна???

# 159

Магазинът на Рени (простете, не се сдържах)  Mr. Green

# 160

Магазинът на Рени (простете, не се сдържах)  Mr. Green
Joy Joy Joy

# 161
  • Бургас
Много далече сме, може би на светлинни години от Европа в обслужването като цяло.
Имала съм възможност да посещавам магазини извън БГ... Какво да ви кажа.. Отношение, предразполагане, усмивка /и то не лицемерна/ , и не ги мързи нито да нареждат след това, нито те гледат лошо ако не си купил...
Във Венеция /а и в Гърция/ в магазин за обувки. Харесах си модел, попитах за номер. Не само, че ми донесоха 3-4 подобни модели, на този когото исках, но и ме помолиха да седна, а продавач-консултантът коленичи да ми обува обувкита  ooooh! Хем неудобно ми стана, хем някак притеснено, но за тях това е масова практика, още повече в реномираните им магазини. Къде ти тук такова нещо ... newsm78  Tired ooooh!
Друг случай, в БГ обаче. Искам да пробвам риза, която е на манекен, на витрината. Продавачката троснато ми отговаря: " Ще Ви я дам да я пробвате, само ако я купите!"  newsm09
"Ами, то днес цял ден я пробват... никой не я купува...само я слагам и я свалям от манекена"  hahaha

# 162

Джъмбо, например. Но тук никой не пазарува от него, нали?  Mr. Green

# 163
То и в плод-зеленчука няма пробна  Laughing

# 164
В Джъмбо няма ли само бебешки дрехи?    newsm78

Общи условия

Активация на акаунт