"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 866
  • 469
  •   1
Отговори
# 180
  • Linz
РЕНИ, ти как определяш дали някой е потенциален клиент, или не??? Че ми стана много интересно. )

beba2, да, случката е напълно показателна за наш магазин и отношението към клиентите.
Ако ще и с парцалите да е влязъл, нито го знаеш колко пари има, нито дали ще купи нещо, или не.

И какво ще рече "ровене" в магазина.
И защо дрехите ще стоят сгънати по рафтовете, а не на съответна закачалка, за да могат да се виждат и разглеждат лесно?
Не им стигат закачалки ли, или са много скъпи? Или продавачките и това ги мързи да направят, да ги подредят на закачалка и окачат.
Определянето става по усет, който се добива с времето. Не по това как е облечен или на какъв език говори клиента. Скъпите дрехи, изисканите маниери и западния език въобще не са обещаващи в това отношение- на такива клиенти все им е скъпо, искат намаления и отстъпки.
Под "ровене" вече написах какво разбирам.
Има си дрехи и за закачалки, и такива за рафтове. Ризите например не висят по закачалки, а сгънати и подредени по определен начин.

Асса, е какъв ще е този магазин, който предлага дрехи, а няма пробна???
Магазинът на Рени (простете, не се сдържах)  Mr. Green
Joy Joy Joy
Това беше много свежа смешка rotfImao

# 181
Онзи ден се подразних от нещо подобно само, че в Хепи в Младост. Първо сервитьорът десет пъти мина, да попита дали сме си избрали, въпреки, че бяхме забили носове в менюто и явно не бяхме. После си поръчахме, казахме " благодаря" и върнехме менютата, което очевидно значи, че това е поръчката, а сервитьорът попита " А салата не желаете ли?". След това мина да пита дали  не искаме по още една бира. Накрая поискахме сметката, а той ни пита " А десерт?".

А знаеш ли колко е глобата, ако не ти задава тези въпроси? Същото е и с Макдоналдс.
Точно Хепи е едно от онези заведения, в което държаха преди време /около 9 години/ да се спазват желязни правила. По 10 часа не съм ходила до тоалетна, защото не ми стигаше 10-минутната почивка.

Има ли мъже-сервитьори в Хепи?

# 182
  • Linz
Опс, това го пропуснах...
И не е вярно, че не влиза кой да е- влизат всякакви, включително и такива, за които е очевидно, че не са потенциални клиенти. Обаче искат да пипнат и да пробват всичко. Което няма как да стане, нали.

Защо да не стане?   newsm78
Или има закон ,който забранява на хора с ниски възможности да влизат в скъпи магазини и да пробват дрехите?
Ок, зависи от политиката на фирмата, някъде може и да стане.
Защото например един потен и мръсен мангал (извинете за определението) може да направи костюм за 500 лв. непродаваем.

Други въпроси към Рени?

# 183
 #Crazy Shocked ooooh! ooooh! ooooh!
По принцип продавачките са големи тъпачки. Ония с най-ниското IQ ги вземат да продават. А пък тия в Макдоналдс- аз си купувам кафе, а тоя ми вика "А Биг Мак не щете ли?". Айде ща, а той после пак: "А сос? Кетчуп? Майонеза?". Не вижда ли, че съм на диета?!

# 184
а Рени, мръсният и потен мангал не може ли да иска да си купи костюм за 500лв? Или първо трябва да ти покаже извлечение от банковата си сметка?
Точно този тип продавачки, които си мислят, че имат усет за покупателната способност, ми се мазнят най-много като ни чуят да говорим на немски.
И естествено, че ще искам отстъпка - аз не само искам, но и винаги получавам  Mr. Green

# 185
  • Linz
а Рени, мръсният и потен мангал не може ли да иска да си купи костюм за 500лв? Или първо трябва да ти покаже извлечение от банковата си сметка?
Точно този тип продавачки, които си мислят, че имат усет за покупателната способност, ми се мазнят най-много като ни чуят да говорим на немски.
И естествено, че ще искам отстъпка - аз не само искам, но и винаги получавам  Mr. Green
Но е много по-вероятно само да съсипе костюма, нали? Работа на продавачката е да прецени конкретната ситуация. Примерно, може деликатно да го ориентира към магазин, където се предлагат много шикозни костюми с бродерия.
Отстъпката- зависи, обикновено се дава при по-стари и застояли модели или при покупка на повече стоки. Но на един артикул, нов модел, трудно ще получиш отстъпка (но пък и винаги могат да те заблудят, че ти продават на половин цена- така всички са доволни).

# 186
aniese, отивайки в подобна верига за хранене, трябва да сте наясно, че там персонала е обучен специално да задава такива въпроси и да предлага всичко де що го има в менюто. )
Това им влиза в задълженията и се следи дали се спазва.

Никога в живота си не съм попадала в т. нар. верига за хранене и никога повече няма да попадна. Беше случайност. Laughing Падам си само и единствено по места, в които основно се порка и нищо друго! Е, и други екстри, ма те не са за ядене.

# 187
Как получавате отстъпка?
Не се заяждам, съвсем сериозна съм.
Досега отстъпка от вече обявена цена на етикет/табела специално  за мен съм получавала на рибния пазар, на пазар тип битак ( където няма написани цени всъщност) и в дюнерджийница. Или съм прекалено грозна, или не ходя по верните места явно.

# 188
Рокси, остави другото, каже тази дюнерджийница с отстъпките къде е Wink

# 189
Мен ме вбеси една служителка в банката, която уж се опитваше да се държи любезно, но се получи доста нахално. Това преди 5-6 месеца и още ми държи влага:

Аз: Добър ден, бих искала да изтегля Х сума от сметката си.
Служителката: Ауу, колко много пари. Какво ще ги правиш толкова много?
Аз: Нищо особено, трябват ми.
Служителката: Ай де де, кажи за какво ще ги харчиш.
Аз: за нищо конкретно, просто ще си ги харача - мои са си.
Служителката: Ееее, няма да ни кажеш и ние да разберем значи.
....
И така през цялото време, докато не ми даде сумата. Просто беше кошмар за мен, но не съм човек който да се заяжда. Иначе с две думи и щеше да млъкне.

Коя банка това?!  Shocked Най-малкото е безумно да говори на ти, а с тези въпроси..  ooooh!

# 190
То, да си призная, не беше баш отстъпка, ами си купих най големия дюнер- ХХЛ. Продавачът рече- ако ТИ го изядеш тоя, аз ще те ти дам още един. И аз какво да правя, нали съм с добра душа, изядох си го  Blush
В София иначе се развива действието.

# 191
Е, София е близо до Младост 4, ще се дотътря и ще го открия този! Wink

# 192
Е, София е близо до Младост 4, ще се дотътря и ще го открия този! Wink
Чак сега схванах въпроса;)В Надежда беше, но затвори, сигурно е фалирал. Има един арабин в пресечката на Графа  точно след тази с колоните, с потенциал  е според мен и имаш шанс за бонус:)

# 193
  • Linz
Пазарлък с продавач е трудна работа, обикновено само собствениците правят отстъпки.

# 194
  • Бургас
  ......        Иначе... не знам къде намирате толкова ужасен персонал... .
Викито, заповядай в Бургас  Hug Ама наистина си добре дошла  Peace Поне 3-4 магазина ще ти покажа и ще се убедиш, че има подобен род отношение към клиента.  Peace

Сега се сещам и за друго - Крайно неприятно е, като вляза в магазин, продавачките да коментират и недоволстват от предишен клиент. Всеки има право на мнение, но поне  коментарите и да са след като останат сами и няма хора, които да ги чуят.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт