"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 866
  • 469
  •   1
Отговори
# 225
Вече съм спокойна, че ако по някаква причина в Света се случи така , че всички ние да сме продавачки ще имаме завидно обслужване.Толкова перфектни хора сме се събрали на едно място-идилия.Сигурно пък ще ме убедите, че при нас само това ни куца- неадекватното отношение на продавачките.Дали ви обслужиха адекватно в някоя банка, поща, община, библиотека, бар и т.н.?

# 226
Изобщо не ми дреме дали ме харесва някои продавач или не,щом иска да ми вземе парите ще се потруди. Всички работим за пари. И в моята работа никой не ме пита -днес наспах ли се, имам ли настроение ...просто трябва да си свърша работата.Всичко друго са оправдания. И избори.

Аха. Ама по  друг начин си  върша работата, ако клиентът ме попита добре ли  си, наспа ли се. И с продавачките е същото.

# 227
Разбирам раздразнението на всички, когато става въпрос за грубо отношение към тях. Но да се оплаквате, че някой попитал "мога ли да Ви помогна", "търсите ли си нещо" и др. подобни....наистина не разбирам Shocked
Изрази от клиенти /всекидневни/ - "Мога ли да вляза" Rolling Eyes, "Няма да купувам, само ще гледам" - това в отговор на поздрав 'добър ден", "Вие съвест нямате ли, с тези цени", "Виж, сега мойто момиче"......
50% от клиентите говорят на "ТИ", а поне 10 души на ден решават да споделят семейните си и лични  драми.
Да пусна отделна тема ли?

# 228
Дали ви обслужиха адекватно в някоя банка, поща, община, библиотека, бар и т.н.?
Да! И пак ще се върна там, и то при точно тези продавачки и служителки, и взаимно си се усмихваме, помним се вече и се предпочитаме.

vili__66, ей това за усмивката много ми хареса и е много вярно!  bouquet

# 229
А не ви ли се е случвало да разглеждате и продавачката да донесе нещо с два-три пъти по-голям размер от този, който носите, с думите "това ще ви стои идеално/ това е като за Вас/ това е точно Вашето размерче" и т.н. Или пък да питате за малък номер обувки (в моя случай 34-35) и тя да каже "Аз мисля, че и 37 ще Ви стане, елате да Ви покажа от кои имаме 37". Такива изказвания много ме дразнят - сякаш аз не знам кой размер нося и не мога да преценя кое ще ми стане.

# 230
Задължение е на продавачките да са възпитани,усмихнати,адекватни и така нататък.Което в никакъв случай не значи,че на клиентът му е позволено да я унижава и обижда с поведението си.

# 231
Някак много велики се чувстват някои само защото са  прекрачили нечии праг  Grinning.Повярвайте има сърдити клиенти,на които не искам да им вземам парите,предпочитам да ме прескочат,да не ме видят,да не печеля от тях.Защото губя много повече безценни неща Mr. Green
Май проблема идва от посоката господар-прислуга.Когато се забрави,че и от двете страни всъщност стоят преди всичко хора-със странностите си,проблемите и радостите си.

# 232
Разбирам раздразнението на всички, когато става въпрос за грубо отношение към тях. Но да се оплаквате, че някой попитал "мога ли да Ви помогна", "търсите ли си нещо" и др. подобни....наистина не разбирам Shocked

Това е, защото след тези въпроси обикновено следват твърде неадекватни съвети или полицейски разпит.Не във  всички случаи,  но е често срещано явление.

# 233
"Любимото" ми е да си купувам сутиени  ooooh!

Преди да забременея бях чашка C или D... като пололех за такива от сутиен, който съм си избрала следваше оглеждане и после критичен поглед към прелестите ми и... "Ама моля ви се, вие сте чашка Б, не повече"  Shocked и редовно ми даваха Б, вместо помоления от мен разбер... Избеснявах! Доста често съм казвала, че искам да си слагам чорапи в сутиена и затова искам чашка Д... И после ако благоволят да ми дадат желания размер почват да надничат "как ви е, голям ви е нали" и после  #Crazy Като видят, че даже ми и малее...  ooooh!

По същия начин и когато последния път си купувах от Триумф... след като родих само те ми стават, без да са бабешки сутиени... Та помолих аз за Е, и продавачката по познатата схема ми обясни, че прекалявам. Даде ми Д, гърдите ми преливаха и тя ме помоли да погледне. Видя ме и ми се извини, че не е взела под внимание моето желание и се извини, че бюста ми изглеждал по-малък и затова се е подвела  ooooh!

Та затова мразя да си купувам бельо... Едно че мразя да ми надничат в пробната, а повече продавачки на бельо умират да го правят  ooooh! и второ въобще не могат да преценят размерите на клиента. И за дрехи е така... "Пробвайте го, ще ви стане", а аз го виждам, че едва ще ми стане на гръдния кош, пък какво остава да побере и бюста  Mr. Green

# 234
Някак много велики се чувстват някои само защото са  прекрачили нечии праг  Grinning.Повярвайте има сърдити клиенти,на които не искам да им вземам парите,предпочитам да ме прескочат,да не ме видят,да не печеля от тях.Защото губя много повече безценни неща Mr. Green

Успя да напишеш това, което аз мисля! Искренни поздрави! Hug

# 235
КоАл , точно поради тези причини и аз мразя да пробвам бельо. Ми нямат работа продавачките в пробната  ooooh!
Знам си моя размер, като купувам пооглеждам добре и преценявам на око дали ще ми стане.
До сега не съм бъркала.

# 236
  • In The Middle Of Nowhere
"Любимото" ми е да си купувам сутиени  ooooh!

А на мен бикини  ooooh! Ей, по едно време бях останала без гащи  Mr. Green
По същата схема явно изглеждам по-слаба и искат да ми продават все по-малки размери. Аз им казвам, че искам да ми е по-свободно, че не обичам да ме стяга бельо и аз си се познавам най-добре. Но докато оглеждам моделите за нещо мой тип словесната атака как това не е или е за мен ми пречи да се съсредоточа и в крайна сметка все се обзавеждах с бикини, които не стават за употреба. Че се пъхам в тях - пъхам се, но не обичам да ги усещам и да ме стискат. И така до един момент, в който с е отпушиха нещата и чак не можех д а повярвам, когато една продавачка прие да ми продаде искания от мен размер без нищо да каже:)

# 237
angeles   имала съм такива случаи. Казвам, че е за подарък  Grinning

# 238
Изобщо не ми дреме дали ме харесва някои продавач или не,щом иска да ми вземе парите ще се потруди. Всички работим за пари. И в моята работа никой не ме пита -днес наспах ли се, имам ли настроение ...просто трябва да си свърша работата.Всичко друго са оправдания. И избори.

Аха. Ама по  друг начин си  върша работата, ако клиентът ме попита добре ли  си, наспа ли се. И с продавачките е същото.

Трещи, и кафе ще ми предложат и френска кифла  Laughing

# 239
  • София
Май проблема идва от посоката господар-прислуга.Когато се забрави,че и от двете страни всъщност стоят преди всичко хора-със странностите си,проблемите и радостите си.
Вили__66, ама не си си позволявала на клиента да му казваш, че е дебел заобиколно нали? Или, че не може да си плати стоката в твоя магазин (демек изглежда мизерен)?
Аз пак казвам - не ме дразни нито начина на поздрав, преживявам и говоренето на "ти", стремя се да не ровя или ако пипна нещо си го сгъвам, не разигравам продавачки, ама защо, ммк му, трябва в магазините за дрехи всяка да се чувства длъжна да ми намекне, че съм дебела, едра, че то при ТАЗ фигура и т.н. Срещу ей това роптая. Самата аз съм работила като продавачка, ясно ми е, че има клиенти дето са дошли на теб да си го изкарат, ама не съм си позволявала да посочвам недостатъците на някого... и заекващите съм изслушвала търпеливо (какво са виновни милите, че Господ ги е наказал така), и към капризните съм се опитвала да намеря път, но пак казвам, никога не съм си позволявала да коментирам външен вид, финансови възможности, че и откровено да си обиждам клиента. А на мен често ми се случва... сега съзнавам, че не изглеждам като Клаудия Шифър или Ел Макферсон, ама чак пък такова охкане и ахкане... айде нЕма нужда!

Общи условия

Активация на акаунт