"Какво си търсите? С нещо да помогна?"

• 22 182
  • 469
  •   1
Отговори
# 405
  • София
На мен ми е неприятно да чувам няколко специфични изречения от сорта "ама на вас всичко ви отива" ми е най-ненавистното, заедно с неговите вариации.

Няма жена, на която всичко да и отива, ако ще и да изглежда като Нефертити.

Вчера отивам да си купя една рокля за едно събитие, харесвам си един модел, премервам го и независимо, че роклята е чудесна на закачалката, облечена не дава тази линия, която трябва, за да се нарече подходяща.
И се започва едно ахкане и охкане от страна на продавачката, която настоятелно ми обяснява  колко умопомрачително изглеждам в роклята, което на секундата ме вбесява, защото аз не съм сляпа и виждам идеално, че линията е нарушена.

# 406
На мен ми е неприятно да чувам няколко специфични изречения от сорта "ама на вас всичко ви отива" ми е най-ненавистното, заедно с неговите вариации.

Няма жена, на която всичко да и отива, ако ще и да изглежда като Нефертити.

Вчера отивам да си купя една рокля за едно събитие, харесвам си един модел, премервам го и независимо, че роклята е чудесна на закачалката, облечена не дава тази линия, която трябва, за да се нарече подходяща.
И се започва едно ахкане и охкане от страна на продавачката, която настоятелно ми обяснява  колко умопомрачително изглеждам в роклята, което на секундата ме вбесява, защото аз не съм сляпа и виждам идеално, че линията е нарушена.

Ей, много сте нахални перфектните.  Какво да кажат по-пищните.  Но и на мен ми се е случвало.
Прекъсвам ги с моето - Благдаря ви, много. Без обяснения.

# 407
  • София
В студентските си години работех като продавачка, поради което трудно се впечатлявам.
Единственият случай, който съм запомнила, беше в магазин за кожени облекла. Уикенд, обикаляме с приятелка, търсеща кожена връхна дреха. Харесваме манто на витрината, питаме за цена. За мое най-голямо изумление получихме в отговор "Скъпо е."
Предполагам, че недоразуменията се дължат на преобладаващо младия персонал. Рядко има обучения и се разчита на интуицията на продаващия.
Преди няколко месеца останах приятно очарована. Петък, по-лежерно облечена, но изневиделица изникна среща, изискваща елегантен вид. Нямах време да се прибирам и разполагах с 1/2 час да измисля ново облекло. Влезнах буквално в първия магазин, обясних целта на занятието. Изрових подходящ панталон, а докато го мерех, момичето вече беше подбрало и горната част. Имаше усет, вкус, подход. Разбира се, че се върнах като клиент.  

# 408
Другото ми любимо. Обичам да купувам подаръци за децата на приятелите ми. Има една сладурана, която е с ръст на манекенка /нищо чудно, понеже и двамата й родители са с ръст над 185см/.
Та влизам в магазин да детски дрешки и се оглеждам за момичешката секция. Веднага дотичват любезни момичета с въпроса: "За колко годишно дете". Казвам, че е за ръст -125см. "Не, не, на колко години?" Отговарям: "На 5". Аааааа, не можело така. И влизам в един безумен спор, докато не издържа и не кажа: " А Вие дрехите си според възрастта ли ги избирате или все пак се ръководите от размера на тялото си?"
Още не мога да проумея кому е нужно цялото това доказване, че АЗ не знам какво ми трябва.

Е, това ми е и на мен любимо.Синът ми е много дребен, особено като беше по-малък носеше размер за деца, по-малки от него с година, година и половина.Казвам за какъв ръст ми трябва дреха, казвам-слабичко, кльощаво.Не, на колко е години.Отговарям, че годините не са му съответни на ръста, дребен е, пак казвам за колко високо дете.Ама годините, годините кажете.
Затова и детските магазини съм свела до два.

# 409
  • София
Не съм нахална, но настоявам да си купувам дрехи, които ме правят още по-перфектна.
Естествено, че не всичко ми отива.
По-пищните могат да си позволят определени дрехи, които аз не мога, колкото и да харесвам.
Не съм казала, че не мога да се справям с продавачките, а че не ми е приятно да ми повтарят тази реплика, особено ако са пищни и смятат, че по дефолт трябва да ахна при всичко, което облека, защото си мечтаят за фигура като моята.

Но за щастие съм срещала хора с много точно око и усет, споделяла съм го в подобни теми.
Имам прелестни попадения, които сама не бих отразила, но настоятелно препоръчани от продавача и съм оставала очарована.
Аз предпочитам човек, който не би се поколебал да ми каже, че нещо не ми стои добре.
И също така не би се поколебал да ми предложи нещо, което би ми било интересно.

# 410
Подсетихте ме за една случка с майката на бившо гадже. Излизаме с нея по магазините - аз си търся каквото си намеря (обичайната ми практика), тя си търси яке. Жената беше много пълна и нямаше особена надежда да намери каквото и да било, ама поне за придружител беше дошла. В никакъв случай не е свръхчувствителна на тема кг. Да, ама поне в три магазина на въпроса дали имат някакъв модел като за нея й казаха със смях, че палатки не продават. Ми не попита повече жената...

# 411
Отношението към пълнотата по родните магазини е в повечето случаи отвратително.
Аз също не съм слаба, но не съм и драстичо извън нормата и по разните му там индекси (даже в горния край на нормалното тегло съм). Е, като тръгна по родните магазини на моменти се отчайвам. Освен за слаботелесни, дрехи за други хора имам чувството, че едва се намират.

А като отворихте дума за детските магазини, вече второ лято оставам с много добро впечатление от магазините за детски обувки в града.
Дъщеря ми е с много тясно краче и лятото намирането на подходящи сандали е трудна работа.
Минахме през 3магазина, в които се задържахме средно около 40-50мин, премери към 10-12чифта сандали, някой и по 2пъти. )
Продавачките най-любезно ми даваха каквото поискам, гледахме, сравнявахме, тя се разхожда из магазина. Накрая купихме сандали. )

# 412
И аз имам лек стрес от пазаруване в магазини Grinning Като се започне от прекрачване на прага на магазина и отсреща те "блъсва" въпроса: "Нещо конкретно ли си търсите?", до изумлението ми от заключението на около 20 годишна продавачка в магазин за дънки(понеже от предложените ми 3 модела нищо не ми бе по мярка): "Вие г-жо не сте за панталон" , а в същото време личното ми облекло (а и повечето ми дрехи са панталони) е дънки и тениска Joy

# 413
Преди години работех в магазин за черна и бяла техника.Беше на три нива, а стълбите водещи към тях, забутани в двата края на магазина.Редовно посрещахме клиентите с думите:"Добър ден, нещо конкретно ли търсите?"Доста пъти получавахме сърдит отговор:"Амиии, хладилник, но виждам, че нямате".Имаме, но са на долния етаж и ги водиш с усмивка натам.Да не говорим, че шефовете пращаха тайни агенти, които докладваха после как са посрещнати и обслужени от персонала.На заплата се разбираше кой си е изтървал нервите и кой се е овладял, защото редовно режеха от нея, ако не си казал дежурното "Добър ден!С какво да Ви бъдем полезни?"
А колко щури клиенти сме имали Shocked

По принцип не се впечатлявам от продавачки и трудно могат да ме обидят или ядосат.Единствената такава случка, която изплува в съзнанието ми е когато търсех каучуков биберон за бебето си.Само такива искаше малкия разбойник и то конкретна форма.Питам в една аптека дали имат и в отговор чувам:"Аааа, няма вече такива биберони.Само силиконови.Те прасенцата ги хранят с каучукови!"Еми, явно моето прасенце е своенравно! WhistlingСлед няколко месеца намерих случайно такива биберони в Кърджали и се запасих като за години наред.

# 414
  • София
Аз за това от години вече не пазарувам в реални магазини. Само онлайн. Дрехи и обувки, за мен и за децата, чат-пат за мъжа. Но понеже е много капризен на обувки и панталони/джински се налага да влизам 2-3 пъти годишно в реален магазин с него. Ужас и безумие. Много мразя някой да ми виси на главата, за да ми 'помага'.  Crossing Arms

# 415
И аз пазарувам основно онлайн, но за мъжо ми е трудно да му купувам дънки. )
Та за това се доверяваме на 1-2магазина, в които съм оставала доволна. За там определено се нуждаем от консултация, защото не мога да преценявам кое ще му стои добре и кое не. А и той естествено има претенции колко да са му стегнати дънките, колко да са широки и т.н. )

Последният път ходих с баща ми да му купим тънък панталон за лятото. Останах с много добро впечатление от продавачката.
Докато той мереше един чифт, тя извади още няколко различни модела, за да види кой ще му стои най-добре, също цветове и т.н.
На дъщеря ми и доскуча в един момент, тя и предложи солети, настани я на едно столче.
Определено приятна жена и със сигурност бих повторила да вляза в магазина и.

# 416
Румито, това с тайните клиенти е много широко застъпено. И аз миналото лято като имах много свободно време бях таен клиент.
Светкавица, към твоя списък с доброто отношение във Варна добавям Батибалено, Хери, Сара Пен, Масимо Дюти, бебешкия Сладури и Рени за бременни, обаче само този, който е до Мак Доналдс.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 15:27 от smileme

# 417
  • най-шареното място
Още към белия списък: Блага Благоева - и двата магазина. На Валадислав, може малко да ви попохвалят, но не излизат от добрия тон.

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 17:36 от арт мама

# 418
Още към белия списък: Блага Благоева - и двата магазина, на Валадислав, може малко да ви попохвалят, но не излизат от добрия тон.

Подкрепям похвалата за ББ във Варна, въпреки, че не знаех за втори техен магазин на Владислав. Но в София поне преди години беше коренно различно, особено в магазинчето на Пиротска.

# 419
  • I want it all and I want it now.
Нямам проблеми в магазините. Винаги поздравявам. Като ме попитат :"Добър ден, нещо конкретно ли търсите?"Отговарям: "Благодаря. Ако, имам нужда  ще ви кажа" С това се приключва. Лошото е , че някой се стряскат и после не мога да ги намеря в магазина.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт