Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 88-ма тема

• 144 699
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ви момичета за рецептите, но в тези , които ядох имаше стафиди, орехи, ориз и странни подправки

# 691
Ето ме и мен след дълъг бойкот на кухнята  Laughing .
Angellove  с тази Шоколадова целувка ме разби, прати моля те едно парченце до Благоевград ако обичаш .
chrissy и ffr  да дадът рецептички ако може , че това което са представили е мноооого съблазнително.

Ей ме на и мен скромно какро винаги ( че днес ходихме до новата къща да видим как върви строежа. Само да знаете каква невероятна гледка имам от терасата . Планина със красиви борове. )
Ох отплеснах сеее. Та  ето и  менюто: панирани  вретенца от кайма пълнени с варено яйце и кисела краставичка , пържени картофи , селска салатка с белени розови доматки иииии нещо което прилича на пен кейк ама не е ( направих смес за гофрети а се оказа ,че гофретника е прецакан та  се получи туй вкусно нещо )

# 692
  • от точка К до точка С и обратно
pepelia6kata, chrissy, bliznacite2004, magi71, tutulina, labrex, Madla, благодаря, момичета!  bouquet
Аз само да отбележа безмилостния маниер на Мина, която ей така набързо минава, пуска по някоя слюноотделяща снимка и ни оставя да се оправяме сами. Не е човешко! ooooh!
То не че на сладкишите на Лабрекс,  chrissy, matze и bliznacite2004 и и на сладкото от сини сливи на пепеляшката се издържа, ама някак си по-подготвена се чувствам за тях!  bouquet
Тези патладжанени сърмички събудиха интерес и у мен! newsm78
У дома пак пица - този път с гъби и шунка, но никой не се оплаква Mr. Green

Слагам и рецептата за спаначените крокети

# 693
Галета в сместа и мокри ръце - ясно, много благодаря.
Отивам да преглъщам след този уникален шоколадов кекс с малини.

# 694
  • София /Абсурдистан
Записвам се и с връщам да ви чета  Peace

# 695
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Добро утро, момичета     bye

хайде закуската е сервирана

една баница със зеленийки

По-късно ще ви нагледам отново    Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

# 696
Добро утро на всички. При нас от изминалите 2-3 дни:

Чушки с яйце и сирене, тиквички с ориз, салатка и едно импровизирано хлебче с плънка, което много се хареса на мъжо.

Салатка, гриловани зеленчуци с пълнеж, патладжан с доматен сос (всичко е от градината вкъщи, браво на дядо, който се грижи за нея  Simple Smile), скумрия на скара и препечени филийки.

Сега отивам да разглеждам, че пак съм изтървала няколко страници с вкусотии. А за днес  ще мислим след кафенцето.
Лек и прохладен уикенд на всички.

# 697
Madla, tutulina, благодаря ви! Hug

tutulina, тиквичките не са по рецептата на Лабрекс, просто печени и овкусени Simple Smile

Angellove тортата ти е уникално изкушаваща....  bouquet

labrex, къпиновия крамбъл как го правиш, става ли и с праскови?

kukita83, идвам ти на гости Simple Smile

Гуинет, неустоими пици показваш! Peace

plamsy, твоята трапеза много ми хареса, всичко така красиво си подредила!!!  bouquet

# 698
  • München, Deutschland
Привет, привет!

Благодаря на всички за милите думи Simple Smile

За всички, които попитаха: тортичката е с готови блатове, че имаше едни за оползотворяване. Кремчето е готов крем за торта, но има добавка какао и е с половината от маслото, написано на опаковката, за да не е тежко. Долните два плата са намазани с конфитюр от вишна, много свеж плодов вкус придава  Peace Попринцип след всеки слой каза, че я чака малко да стегне, но понеже имаме изпити след 2 дни, този път си я подрежда директно цялата.

Много съществена подробност е да се подрежда в такъв (или подобен, де) ринг за торта:

В противен случай се килва на една страна и после няма начин да се докара формата. За заливката е ползвал бита сметана, течен шоколад, какао (готварско) и захар (защото течният шоколад е бил съвсем малко), както и "малко" желатин, разтвори една опаковка, която е за 1/2 л. течност, но е сложил част от нея. Това с цел текстурата отгоре да е по-гладка, но изобщо няма вкус на желатин и не се тресе, много е добре така  Heart Eyes .

А сега към вашите рецепти:

bliznacite2004, досега не бях чувала за гранита, но изглежда много освежаваща за летните горещини!
matze, чудесни предложения! Аз много се чудех ще станат ли сладкишите на Лабрекс с тукашните сливи, сега вече знам  bowuu
magi71, може ли малко пиленце... Със салатка, ако може  Blush
ИрПуц, тези, дето си щяла да ги хвърляш, я ги дай насам  Rolling Eyes А как, казваш, си направила пърленките? Ако не са на скара, аз съм правила на тиган и стават добре, но ми е много любопитно ти за какво си се сетила  Grinning
ffr, откога се каня да направя сладък салам, но ме е страх, че няма да ми се получи Thinking Твоят е много хубав!
labrex, всичко е стандартно вкусно, мисля, че е време в този форум да се въведе стандард "Лабрекс". Ще го регистрираме по БДС ако трябва Simple Smile
Angellove, ама ти искаш да ни изпаднат очите ли, докато гледаме тази торта #Shocked
Madla, много ми хареса кьопоолуто. Как го приготвяш Simple Smile
tutulina, колко голяма и сочна баничка  Oha!

Ох, за малко да си забравя снимките  Laughing Снощи хапвахме агнешко със зелена салатка, че най бързо става като гарнитура. Днес за обяд пак същото Wink

П.С. Сега видях поста на plamsy, рулцата от зеленчуци са невероятни. За пълнежа на хлебчето - от какво е плънката и как я завиваш така равномерно  Hug

# 699
П.С. Сега видях поста на plamsy, рулцата от зеленчуци са невероятни. За пълнежа на хлебчето - от какво е плънката и как я завиваш така равномерно  Hug

Разточвам тестото на правоъгълник, намазвам с разтопено масло. Това точно е със спанак и сиренце и малко подправки. Прегъвам двете страни към средата и после ги сгъвам една върху друга. Слагам в правоъгълна дълбока тавичка и намазвам с яйце. Това е. Незнам до колко добре го обясних как го сгъвам.

magi71, chrissy - благодаря, радвам се, че са ви харесали нещата ми.

# 700
Сериозно се готви тук,хич не си поплювате,момичета!     bouquet
От мен само един

Бадемов кейк с Марсала

# 701
Лелееее ще се удавя в собствената си слюнка. Вкусно и красиво както винаги.
magi71 идвай , няма проблем.
Момичета трябва ми  рецептичка за тесто за пица.Ако може  помагайте.

# 702
chrissy, заминаха тиквичките, в стомахчетата ни.  Mr. Green А пърленките на тиган ги правих и аз, по адаптирана рецепта според продуктите, които имах.

# 703
  • München, Deutschland
plamsy, разбрах те, вече ще знам как да ги пълня тези хлебчета   bouquet
ИрПуц, за тиквичките не се и съмнявам, пък сега ми напомни и пърленки да правя, оххххх, пак ще яде в огромни количества... Rolling Eyes
kukita83, аз правя пица с обикновено тесто - същото, което ползвам за хлебчета, питчици, погачи и т.н., като то винаги варира в конкретните съставки, но просто го разточвам по-тъничко, че да стане като в заведенията. Такова не ти ли върши работа? Simple Smile

# 704
  • Пазарджик/Лондон
Лелееее ще се удавя в собствената си слюнка. Вкусно и красиво както винаги.
magi71 идвай , няма проблем.
Момичета трябва ми  рецептичка за тесто за пица.Ако може  помагайте.

Ето това тесто е чудесно :Пица "Верди"

Общи условия

Активация на акаунт