Мнението ви за ползата/вредата от училищните лавки

• 38 457
  • 910
  •   1
Отговори
# 705
     Според мен трябва да се обърне по-сериозно внимание на културата на хранене. Възможности да си купиш нещо вредно винаги ще има... Дали ще е лавката или квартално магазинче, заведение за бързо хранене и пр... все едно и също. Ако детето е разбрало, че трябва да избягва консумацията на тези храни, няма да има проблем... Но се обръща много малко внимание. Оказва се, че е по-лесно да премахнем всички обекти, предлагащи вредната храна, вместо да научим децата как, какво и защо.

Прочетох коментар за книжарниците в училище и съм съгласна. Продават се много играчки и други ненужни дранкулки. Децата дават парички за всякакви щуротии...

# 706
  • София
разбира се, че не са светци моите! И точно затова не ми пречат лавките. пък и проблемите с лавките са при родителите на малките, ние успешно минахме начална степен.

# 707
Бягат от училище, щото могат! Като им хлопне кaтинара, няма да бягат и ще ядат каквото е разрешено в училище и каквото са донесли от дома.
Лошото е, че само шепа хора драпат за промяна, останалите, и родители и учители и директори, ги е обхванал вселенски мързел и безхаберие.
И да нямам проблеми с храната на децата си, пак ми пука как е разрешен въпросът в училище, най-малкото защото не искам на мен да ми увеличават данъците, за да лекуват затлъстяването или дибета и сърдечните заболявания на Ганиното чедо.

# 708
  • София
Да, хубаво нещо е катинарът! Сигурно така мислят, за доброто на работниците и тези, които ги заключват от началото до края на смяната! Изобщо, катанецът му е майката, да се науччат да си налягат парцалите!
Ние за училище ли говорим, наистина, или за затвор? Ти кога си стояла заключена в училище, че да знаеш колко е добре?

# 709
        Прочетох коментар за книжарниците в училище и съм съгласна. Продават се много играчки и други ненужни дранкулки. Децата дават парички за всякакви щуротии...

Нямам против дрънкулките. В рамките ва бюджета си, нека си купува.

# 710

Нямам против дрънкулките. В рамките ва бюджета си, нека си купува.

Така е, като им прави удоволствие- няма лошо...  Simple Smile

# 711
  • София
Андариел, много ми е интересно къде искаш да са децата ти по време на училище, честно.

# 712
Стояла сам Andariel, ама не в България. На никого не му е минавалa и през ум идеята, че може да напусне теритoрята на училището. Децата ми вече 8 години все заключени седят, до края на гимназията все така ще е. Защо да излизат, каква неотложна работа имат из улиците през учебно време?
Попитах те, как контролираш 1500 ученика, как гарантираш сигурността и безопасността им, ако напуснат територията на училището? Няма ли да ми отговориш?

# 713
  • До хладилника, който обичам
Бу, ти се занимаваш с кърменето май. Извинявай, отдавна минах през периодите на захранване, мисля, че не греша обаче.  Grinning Защо се занимаваш с тези маловажни неща, след като статистически не е доказана огромната полза от него, а само по- малки ползички и то спорни
Обратното  Laughing
Който иска, е добре дошъл да обоснове и докаже ползите бебетата да пият мляко от крава или соя, вместо от майка си  Mr. Green
За разводняването съм съгласна и се извинявам за моя принос.

# 714

И според мен не трябва да се превръща училището в ''затвор''.  Thinking
     Учениците излизат където и когато искат, защото няма добра дисциплина (а и контрол) както в училище, така и вкъщи. 
     Смятам, че децата са достатъчно умни и могат да бъдат достатъчно дисциплинирани, за да разберат сами защо не бива да излизат и защо въобще ходят на училище. Няма нужда от заключване.

# 715
  • София
Андариел, много ми е интересно къде искаш да са децата ти по време на училище, честно.

В училище, естествено! Но не и под ключ.

Не мога да я контролирам извън училище, но може да се контролира достъпът на външни лица в училището. Въпросът не е в излизането и имането на работа по улиците, а в усещането. Дори нас навремето не са ни държали заключени, какво остава за сега!

Все повече се изумявам колко много хора са готови сами да стоят под ключ, че и да го искат за децата си! като някаква черна фантастика ми звучи! А аз си мислех, че се среща само при затворниците - като преседят по-дълго време в затвора, после не знаят как да се адаптират извън него, когато няма как денонощно да бъдат контролирани кога да ядат и кога да пикаят.

# 716
Не, Бу, аз направих една лека аналогийка само, с цел да изтъкна, че не е задължително човек да се занимава само с въпросите на войната и мира, за да бъде и полезен.
Не е нужно да си говорим само за това кой кого убил в училище и всичко под това да се счита за маловажно, защото не е.
Твърдеше се тук, че имало "статистика", че била преувеличена вредата от многобройните лавкаджийски боклуци. Няма я още статистиката, обаче. Още по- малко статистика за ползата от лавките или поне мотиви.

# 717
  • София
Ама ти как точно си го представяш това под ключ? Каква е разликата между това вратата да е заключена и до нея да стои чичко-портиер, или да не е заключена и до нея да стои чичко-портиер?
Помня от едни стари теми размишления в свободен стил как училището изгаря и ключа се чупи - но не мисля, че са били от теб, ти си умна жена.
Хайде, да си стиснем ръцете на децата да са затворени в училище, без ключ и с човек на вратата Simple Smile

П.С. У дома също стоим заключени и не го отдавам на затворнически синдром, а на здрав разум  Laughing

# 718
  • София
Нали и аз това викам, къде я тази статистика, която показва причинно-следсвена връзка между училищните лавки и дебелината на децата? Защото аз, ей така, само на първа мисъл, се сещам за поне още две променливи, които могат да имат дори по-голяма тежест от лавките!

аз лично никак не си го представям, но тук достатъчно сериозни описания бяха направени за чужбина - огради, дувари и врата, която се заключва и веднъж като влезеш, няма как да излезеш.

# 719
Не между училищните лавки и..., а между артикулите в тях и...  Laughing
Лавките никой не е изследвал. Такива, оказва се, има основно у нас, а на нас изследвания що са ни?
Мен, например, ме ползват другите- за вредата от захаросаните изделия и газираните напитки, за пресолените артикули. Или няма такава вреда? И ще ни покажеш най- подир онази статистика, за която спомена?

Общи условия

Активация на акаунт