Мнението ви за ползата/вредата от училищните лавки

• 38 486
  • 910
  •   1
Отговори
# 690
  • София - Рим и обратно

Пак да повдигна въпроса има ли училища с помещение - тип старите столове за хранене, където децата могат да се хранят.Сигурна съм,че в почти всички училища - тези помещения са превърнати в нещо с друго предназначение. Сега има фирми за кетъринг, които могат да осигуряват разнообразни менюта , а и домашната храна би могла да се изяде в много по нормална  естествена и приятна обстановка. Може да има и млекомати и фрешове. Не е най доброто решение просто да се махнат лавките и да се заключат децата. Naughty
Амбър, няма "тип старите столове", това което описваш си е точно столова за обяд, която задължително /би следвало/ да има във всяко едно училище и където се приготвя топла обедна храна за учащите на целодневен режим. И къде е мястото на толкова незаменимата лавка, при наличието на стол?
И стига с това "заключване" на децата бе, хора! След като са отишли на училище, къде се очаква, че трябва да се размотават? Това нали не е МОЛ или хан? По желание и според настроението ли е престоят в училище? Сега разбирам тълпите ученици развяващи се по улиците по всяко време на деня с цигарка и бира. Ами те голяма част си се размотават с благословията на собствените си родители, а другите копират, как да е иначе. Пък после дисциплината била проблем, нали, Андариел?

Надявам се да не се заключи тази тема и да стои "залепена като дъвка" докато не се направи поне опит да се премахнат търговците от там, където не им е мястото и училището не се превърне в училище, а не в кафене-хан.

# 691
Андариел, темата не е -да закрием Нашата лавка. Tired

Но, хубаво, нека и за това да е спора. Една лавка да закрият, пак ще съм доволна. Simple Smile Добре помня своята гимназия, добре помня тази, в която работи свекърва ми преди десет години, виждам я /гимназията/ и сега. От година на година заприличва все по-усилено на бира-скара.

Купува се, защото има от къде да се купи. Излиза се до близките търговски обекти, защото е разрешено да се излиза. Изобщо яде се където им падне на децата в училище, защото е разрешено да се прави. А ползата от това е?

# 692
А защо да не стане тази темата? нали се оказа, че вредите са неоспорими, наредбата не се спазва, защо в такъв случай не се размърдате малко като толкова ви пречат лавките и не ги закриете във вашето училище?

Ако искате друга тема- открийте друга тема.
Никой никого не е спрял.
Този е ползи и вреди от училищните лавки.
Аз, да речем, нямам правомощието да закривам лавки. Или може би статистически поне ще се окажа, че имам такова право, т.к. юридически, поне, нямам.

# 693
  • Русе
  Да де,ама цялата тема се превърна,не срещу лавките, а срещу Андариел. Обаче като гледам дори Андариел да се съгласи, лавките ще си останат.  Laughing

# 694
  • До хладилника, който обичам
дебелите деца не са дебели заради чипса в лавката, дето вече е забранен, те го  ядат този чипс и вкъщи, лично купен от родителите. Не може дебелеенето на децата да се прехвърля само и единствено на лавката, и да се изключат всички други фактори.

Да, права си. И понеже родителите пушат и у дома, мисля, че няма никакъв смисъл от наредбата за пушене на обществени места. Искате ли да се борим да я отменят?

# 695
Аз не смятам, че баничка и боза ще убият детето, или че трябва да ръпа само ябълки.  Но когато вместа това може да си купи хиляда боклука...

# 696
  • До хладилника, който обичам
Аз не смятам, че баничка и боза ще убият детето, или че трябва да ръпа само ябълки.  Но когато вместа това може да си купи хиляда боклука...
Мисля, че това е същината.
Не вярвам някой от пишещите тук да мисли, че хапка чипс или глътка кола ще повредят детето. И сигурно повечето от време на време дават на децата си (и на себе си) такива храни.

# 697
  • София
За неявяване в училище и мотаене из улиците, вместо да е в клас ученикът, си има начин - пишат се отсъствия. И като говорим за благословията на родителите, ей сега четох в една тема как една потребителка ходила всяка седмица да говори с класната, да лъже и да маже, че дъщеря й помагала в гледането на болни баба и дядо, само и само да й извини отсъствията. И така още от осми клас, та до края на гимназията. Какво да си говорим повече за заключване? ще ги заключиш до четвърти клас, максимум до седми, ама я ги заключи от осми нагоре! Или другата тема, в която хората си се развяват по екскурзии и всякакви семейни сбирки през учебно време, та и дните за отсъствие по домашни причини не им стигат! На мен  затова все по-смешно ми изглежда това  с лавките и околните магазини. Колкото и рехава да е преценката на децата, няма да бягат от училище, ако после ще си имат мноооого проблеми вкъщи и в училище, ключ няма да го промени. Ние защо не бягахме от училище като сегашните? Защото а сме избягали, а са ни набили канчетата вкъщи и в училище!

# 698
Ми аз, да речем, не бягах, защото имах и лавка и стол и когато се наям ставам кротка и хрисима.
Детето ми и то не бяга, по същата причина.

Бу, ти се занимаваш с кърменето май. Извинявай, отдавна минах през периодите на захранване, мисля, че не греша обаче.  Grinning Защо се занимаваш с тези маловажни неща, след като статистически не е доказана огромната полза от него, а само по- малки ползички и то спорни, а има толкоз по- важни въпроси, като например защо учениците бягат от училище, защо ходят по почивки и семейни сбирки, вместо да търкат чина чинно в клас и защо по места все още бият негрите?

# 699
Да бе....имаше си бягства от училище.Това, че аз и Джуди не сме/пък аз носих фалшива бележка, за д амога да се кача на ски, иначе-ски през крив макарон.../

# 700
  • София
Айдеее, отиде коня у ряката! Сега и кърменето се намеси! Така, така, накрая ще стигнем дотова как сме заченали и колко леко ни е минала бременността!  Laughing

# 701
Ба, аз с колко бележки се снабдявах, да не ти е работа.
Веднъж моя съученичка се яви вместо мен в един кабинет и каза моите имена, щото мен ме познаваха. Ама това в средното. Там лавка нямаше. Ако имаше щях да продължа да си бъда наядена и хрисима.

Кърменето е аналог на останалото разводняване, при което що да мислим по въпроса Х, кат имало и други въпроси. Убедена съм, че Бу разбра и не ми се сърди.

# 702
  • София
А, така, фалшиви бележки и прочие, а накрая децата ви да са светци!  Wink

# 703
А, не знам за светците, не аз писах за моите, че са такива. Пък и те са още малки, да се сетят.
Да видим негрите сега.

# 704
А, така, фалшиви бележки и прочие, а накрая децата ви да са светци!  Wink

Точно защото не са светци, искаме да ги ограничим някак си.  Твоите са светци и нямаш проблеми, но ние обикновените грешници?

Общи условия

Активация на акаунт