Изгубени в превода 3

• 157 696
  • 1 053
  •   1
Отговори
# 255
# 256
Като живеех в Испания, дълго време се чудех кои са принц Карлос и неговите синове Енрике и Гилермо. Оказаха се принц Чарлс и децата му Уилям и Хенри, само че преведени на испански Joy

Синът ми беше на 6 когато ми каза, че смята да изпее песента за "Леля Цуци" на Дядо Коледа. Аз се втрещих , накарах го да ми я запее и той започна:"Леля Цуци който не яде, той голям не ще да порасте...." Joy

# 257
  • София
Като живеех в Испания, дълго време се чудех кои са принц Карлос и неговите синове Енрике и Гилермо. Оказаха се принц Чарлс и децата му Уилям и Хенри, само че преведени на испански Joy

Синът ми беше на 6 когато ми каза, че смята да изпее песента за "Леля Цуци" на Дядо Коледа. Аз се втрещих , накарах го да ми я запее и той започна:"Леля Цуци който не яде, той голям не ще да порасте...." Joy

Много яко!!! Joy Joy Joy

# 258
ха хаааа леля Цуци ...  Joy

# 259
  • в пералнята
Много е готина темичката. Да взема и аз да ви споделя нещичко. Живеех цяла година в Германия. Съквартирантките ми бяха българка и еквадорка, а под нас живееше една китайка. Рутерът за интернета беше при китайката, а тя съответно много пътуваше. И един ден ни спря интернета... Аз реших да се обадя на нашата китайка, но и нямах номера. Тя се казваше Hu (Ху) и не говореше немски, а само много лош английски. Та обаждам се аз, и казвам"Hi, is Hu on the phone?" И съотвенто ми се отговаря "Who "who"? No,his is wrong(Което в последствие се оказа Ронг, която е приятелка на Ху). След няколко набирания и затваряния аз зацепих за какво става въпрос и я попитах къде е Ху. А тя съвсем спокойно ми отговори, че всъщност "Ху ис хевинг а бас ин дъ тойлет" Simple Smile

# 260
Приятелката Ронг е на телефона ли? Joy Joy Joy

# 261
  • в пералнята
Точно  Wink

# 262
  • София
Много яко!!! Joy Joy Joy
А който пръв изяде леля Цуци, ще стане най-голям и най-силен.  Joy
Сладур!  Heart Eyes

# 263
  • София
леля Цуци е моят фаворит  Joy

# 264
  • София
А Ху-то според Ронг се къпе в тоалетната ли?  newsm78 Joy

# 265
  • София
И от мен една история отпреди няколко години. Имаме съсед, който не може да казва "Л", а вместо това "Уъ". Та... срещнал той майка ми, оплакал се, че му се е развалил телефонът и я помолил тя да се обади в училището на децата му да каже, че утре няма да присъстват на някои часове, защото "имат гУистки". Добре, че човекът бързал и отминал, преди тя да успее да го попита изследвания ли са им правили и как са разбрали за глистите. Още по-хубавото е, че малко след това съседът се върнал да каже, че му работи телефонът и е успял да се свърже с учителката. И тогава се разговорили, той започнал да се хвали как децата ходят вече на курс почти всеки ден, колко било важно да научат език и т.н. Тогава майка ми зацепила, че "гУистки" означава  английски  Laughing
След това много пъти сме си представяли конфузната ситуация, ако се беше обадила да каже, че малките имат глисти  Embarassed  Crazy

# 266
  • в рока
Много разтоварваща тема Simple SmileАз един ден ,не знам защо,но реших да почета книга на английски.Та чета си аз няколко часа и отивам до магазина да си купя хляб.Има един пълнозърнест ,казва се ВИТА.Само че и-то е малко като u написано.Та без да се замисля,аз казвам на продавачката:"Дай ми един хляб БУТА" Shocked CrazyАз си го чета на латиница Mr. Green                                                                             

В едното заведение,където работих като сервитьорка,преди време предлагахме мозък.Та свършва ,и аз казвам на шефа си да се обади в кланицата да запази.Нашия се обажда и казва на собственичката:"ДОНКЕ ,ДОНЕСИ МИ МАЛКО МОЗЪК ,ЧЕ ГРАМ НЯМАМ" ooooh! Laughing     

В друг ресторант работя.Първата ми работа бе6е да науча менюто,защото имаше голям асортимент.Така...Ама имах една много завеяна колежка,която все си мислеше ,че клиентите се подиграват с нея.Работим ние втора смяна ,ресторанта пълен и по едно време идва тя бясна и казва на мен и на шефа ,че една маса я прави на луда и се подиграва с нея,затва ще ги изгони или няма да ги обслужва.Ние питаме какво е станало.И тя:"Ми поръчват ми тея глупаци КАПИТАН НА ТИГАН."И ние с шефа :"Е какъв е проблема :shock Виж дали е има в наличност в кухнята"А колежката ми мисли,че и ние я бъзикаме .1 час не може да я убедя,че просто не си знае менюто и има риба Капитан,която се предлага на Тиган Laughing LaughingПредставяте ли си клиентите ,които  са си поръчали този вид риба ,а колежката едва не ги е набила ooooh! ooooh!

# 267
Снощи у нас изпопадаха от смях с Леля Цуци  Joy

# 268
Леля Цуци става всеобщ фаворит!

Аз сега покрай "гуисткия" се сетих една история: Баща ми навремето работеше в Червена могила и за Коледа негова колежка го пита:
-"За Коледа получихте ли пуика?"
-"Ааа, не, ядохме свинско."
- "Не, бе, човек, пуика, пуика?".
- "Е, да де, нямахме пуйка, ние много не обичаме, предпочитаме свинско"
- "Ох, не пуика бе, пуика с картичката за Коледа, която ви изпратих по пощата" (в превод: пуик= плик за писмо)  Laughing

# 269
По повод на песента за Леля Пуци, моята голяма дъщеря като беше малка пееше, по нататък песента: Леля Зелка кацата се смей, а домата червеней. При което мъжа ми изпадаше в недоумение, дали леля Зелка от кацата се смей или скача та се смей.

Общи условия

Активация на акаунт