Предстои ми ИН ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-43

• 62 881
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
mierin, докторът прецена на база възраст, хормони, други проблеми (ПКЯ например). дозирането на лекарствата също се определя на база прегледите и хормоните по време на стимулацията и може да ти увеличават или намаляват дозите. споко, всичко ще е наред  Hug

# 571
ето малко инфо.

Агонистите се прилагат обикновено инжекционно за една седмица преди очаквания мензис, както и по време на стимулацията за IVF - ET, за да може временно да спре отделянето на ЛХ от хипофизата. Този метод се нарича „дълъг протокол". Все пак той се прилага при пациенти, които не отговарят адекватно на стимулацията. При него стимулационната фаза е по-дълга в сравнение с това, ако не се използва този хормон.

Съответно това повишава цената на стимулацията с гонадотропни мадикаменти. Ако агониста на гонадолиберина се използва само по време на стимулацията, говорим за „къс протокол".

Антагонистите на гонадолиберина са съвсем нов клас медикаменти, които се прилагат също инжекционно, но само през последните пет дни на стимулацията.

# 572
  • СОФИЯ
Охх момичета много ми е неудобно, че ви занимавам но като не съм на ясно  Thinking Thinking Благодаря Ви предварително за това, че ще ми четете " тъпичките въпроси " Laughing Laughing Крики ти вече навлизаш в час, но нищо аз сега ще чета за да наваксвам с информацията

# 573
  • СОФИЯ
Добре де според Вас отговарям ли добре на стимулация, сега ще Ви дам пример със всички направени стимулации по време на инсетата.
1. Стимулация с Мерионал - накрая 1 фуликул
2.Стимулация с Фемара - накрая 1 фуликул
3.Стимулация с Фемара - провалена процедура заради нисък естрадиол
4.Стимулация с Костил - накрая 1 фуликул
5.Без стимулация - накрая 2 фуликула

Според д-р Андреева не ми е назначавана правилната стимулация. Ако не отговарям добре на стимулацията може би съм за дълъг протокол. Ха ха ха вече си назначих процедурата и протокола  Joy Joy Joy

# 574
mierin, мобе жи са ти правили доста леки стикулации (може за инсе да е така, не знам - аз бях направо на тежката артилерия).
това че лекарката ти има наблюдения от реакцията на инсетата е добре, защото по-точно ще прецени на какъв протокол да си. Моята стимулация не беше силна (по къс протокол бях) но си сложих 2 писалки Гонал х 900 единици и после още цяла торба Мерионал. Не ги мисли нещата - каквото каже доки. А за твое успокоение може да я питаш защо е избрала този протокол. сигурна съм, че ще ти даде много удовлетворяващ и успокояващ отговор  Wink

# 575
  • София
mierin,стимулацията при инсе не е показател за това,как ще реагираш на инжекциите при ин-витро. ПРезултатите ,в повечето случаи се различават. И аз с хапчета /фемара и клостил и малко инжекцийки/,едвам докарвах,едно огромни кисти /още на 7 ден-при първи преглед/ или,пряко сили 2 фоликула,като до края оставаше 1 яйцеклетка. При ин-витрото,по дълъг протокол,веднага след инсето имах 20 фукита . При следващите опити,на къс, около 10-15,последния-пак по дълъг- 22

# 576
  • СОФИЯ
Разбирам, че Инсе и Инвитро са различни процедури и по различен начин се стимулира.
Биренче каквото каже докито това ще правя, сега съм спокойна и много се надявам да доведем нещата до финалния край.
Хриси на теб мила какво ти предстой ??

# 577
  • София
Хриси на теб мила какво ти предстой ??
Замразен ЕТ...и,ако пак не стане-на този етап,най-вероятен следващ ход- Истамбул  Tired

# 578
  • СОФИЯ
Хриси   fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Доста съм чела в темата за Истамбул, дават голям % успеваемост или поне така аз си мисля. Много наши момичета забременяха там. Ако Истанбул не дай си боже  Praynig Praynig Praynig ти е следващата крачка Хриска там пък може и да ти е на късмет

# 579
  • София
Благодаря   Hug...вече,даже няма и тръпка,та спрях да ги мисля нещата-отивам,правя,свършвам,резултат и...нататък...

# 580
Отново се присъединявам към тази тема.Опита ми инвитро приключи неуспешно още на 12 ден след трансфера с идването на цикъла.Сега според лекаря ми трябва да си почина 1 месец и после другия да пия противозачатачни и пак съм готова за ринга да се боря.Дано 2 път да ми е успешен.

# 581
  • СОФИЯ
sofiaaa жалко за негативният резултат, но съм сигурна, че следващият път ще успееш  Hug Hug Hug Hug Стискам  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 582
здравейте, сладурки
не съм писала скоро, защото нямаше нищо ново. Както знаете почнах блокажа при дълъг протокол и утре съм на ултрасаунд да видим дали всичко е наред и да почваме стимулацията. Цикълът ми дойде на 9.09 вечерта т.е. брои се от 10.09 и до днес още не е свършил. Вече е като зацапване, но не е свършил напълно и сега не знам дали това може да е проблем за започване на стимуалцията. Знам че при къс протокол стимулацията започва по време на кървенето, но при дълъг дали е ок ако още не е свършил?  newsm78

# 583
  • София
dreaming ,не трябва да има проблем. Аз съм започвала и къс и дълъг с леко зацапване. Нормалният ми цикъл е около 3 дни,но после още толкова си цапа.Късмет  Peace
sofiaaa, Hug Важното е да не се отчайваш -рано или късно става и ти пожелавам да е възможно най-рано  Hug

# 584
Здравейте момичета! Аз тук не съм писала, разглеждам най-вече темата за Истанбул. Но искам да споделя това, че този цикъл бяхме решили да направим опит на ЕЦ, вчера трябваше да бъде пункцията, но жалост фоликула се беше спукал. Всичко вървеше добре, имаше даже два фол. с почти еднакви размери, впоследствие остана един, другия не се разви и изведнъж в деня на пункцията - фол.се спукал. Знам, че в това може да се случи при опит на ЕЦ, но ми е мъчно, че така пропадна този опит. След две седмици  при следващ цикъл ще опитаме отново. Много ми се иска да направиме такъв опит преди консултация в Истанбул, а  не искам и  да отлагаме във времето отиването до Истанбул.

Общи условия

Активация на акаунт