Предстои ми ИН ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-43

• 62 838
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Миерин,според референтите,които даваш ФСХто ти е малко височко,но по мои спомени ,изискването на Фонда е ФСХ до 12,5 и пак по мои спомени,само то е необходимо за документите.

# 646
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Здравей!Издледванията са доста и много от тях отнемат време за резултата.
А вие какви сте правили до момента?
Относно лечението на съпруга ти- моят мъж също беше на хормонално лечение и препоръката на андролога беше да се прави опит след 3 мес. най -рано.Тоест да се минат пълни 3 месеца и на четвъртия,тъй като сперматогенезата трае толкова.
Успех!
Опит за какво след 3 месеца най-рано? За спермогенезата сме запознати,че е 3 месеца. Идеята ни беше да опитаме с инсеминация след тези 3 месеца. И на нас андролога ни каза, че 3 месеца ще е терапията,но ни се иска да  направим икси преди това. Иначе сме правили доста неща-хормони,микробиология...при мен- хидротубация,цветна снимка, диагностична хистероскопия,хормони...всичко уж е в норма. Готвехме се за инсеминация и преди нея се оказа, че той има астенотератозооспермия-правихме първо опростена спермограма, след това разширена с морфология по Крюгер,подали сме документи за фонда...Общо взето това е към момента.
И все пак ако има някой ,който да ми каже какви изследвания се правят непосредствено преди икси ще му бъда много благодарна. Нашата лекарка се връща от отпуск на 30 септември и тогава ще изговорим всички въпроси,но ми се иска все пак да съм в час какво предстои преди самата процедура. Благодаря ви предварително за отговорите.    bouquet

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 14:32 от Undisclosed Desires

# 647
  • София
Undisclosed Desires ,ако са ви изписали терапия,заради лошата спермограма, е добре да се изчакат трите месеца,докато си взима добавките /колкото се предполага,че трае смермогенезата/ и може да се види подобрение. Имайки предвид,обаче,че резултатите в доста случаи са спорни /при нас не само нямаше подобрение,ами отидохме и надолу/,май най-добре,да действате според вътрешната ви нагласа,така че,да не съжалявате. Като изследвания,преди пункцията ще имаш ПКК, а за двамата трябва да имате валинди тестове за СПИН,васерман и хепатит Б /юни ми казаха,че валидността им е 3 месеца-не знам,дали само,когато си по Фонд,или изобщо има някаква промяна,защото предишните ми ги признаваха до 6/,както и кръвни групи.

# 648
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Undisclosed Desires ,ако са ви изписали терапия,заради лошата спермограма, е добре да се изчакат трите месеца,докато си взима добавките /колкото се предполага,че трае смермогенезата/ и може да се види подобрение. Имайки предвид,обаче,че резултатите в доста случаи са спорни /при нас не само нямаше подобрение,ами отидохме и надолу/,май най-добре,да действате според вътрешната ви нагласа,така че,да не съжалявате. Като изследвания,преди пункцията ще имаш ПКК, а за двамата трябва да имате валинди тестове за СПИН,васерман и хепатит Б /юни ми казаха,че валидността им е 3 месеца-не знам,дали само,когато си по Фонд,или изобщо има някаква промяна,защото предишните ми ги признаваха до 6/,както и кръвни групи.
Христина, благодаря ти за бързия отговор. Правили сме ги всички тези изследвания, е ако има някое ,което вече не е актуално ще се повтори. Не помня точно кога сме ги пускали, но е сравнително скоро. А неговата стимулация не е с добавки ,а с инжекции меногон, омнадрен, прегнил-3 пъти в седмицата.

# 649
Undisclosed Desires, Христина ти е писала за СПИН и т.н. микробиология и на двамата се пуска непосредствено преди старта (давността е 1 месец) и ако нямаш документ за твоята кръвна група. но това винаги може да го пуснеш при някое изследване на хормоните.
Успех!

# 650
Здравейте момичета, записвам се при вас, тъй като ми предстои ИКСИ следващия месец. Изчетох темата и се запознах с доста неща, но предполагам, че като започне процедурата ще започнат и въпросите. Надявам се да ме приемете и ще разчитам на вашето мнение и отговори Simple Smile

Успех на всички!

# 651
  • СОФИЯ
Freedom заповядай миличка добре дошла, момичета ние двечките сме нови в темичката и се надявам да ни помагате Hug Hug Hug

# 652
Freedom и Mierin, дружки от инсетата, ще помагам, но ако обещаете да не се задържите тук   Laughing
Сега по-сериозно - пожелавам ви да успеете от първия път  Wink Hug

# 653
eee да прехвърляме се се все познати момичета от инсем. в този форум. дано да ни е на късмет и да не се задържим много.

# 654
  • Русе
mierin и аз съм новичка в тази тема. Успех на всички  Hug. Аз днес чакам резултатите от имунологията и да действаме напред. Щом науча нещо ще ви пиша.

# 655
  • СОФИЯ
Петенце мила, тук напоследък е доста положителна темичката. Много е късметлииска, много +++++ напоследък. Дано прихванем и ние от тях  Praynig Praynig Praynig Момичетата успяли вече ще ни помагат с подкрепата си и с това, че винаги идва момента на радост.
Момичета браво на вас, дочакахте си хубавият момент, да сте живи и здрави и бебчовците също  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 656
На всички, които им предстои процедура, препоръчвам моите постове след пункция и след трансфер. Много детайлно съм описала и не страшно.  Wink

# 657
  • Русе
Момичета днес съм много разстроена. Хормоните ми сигурно скочиха до небесата. Резултатите от имулогията се оказаха супер. Това добре, но днес доктора ми сервира, че трябват микробиологични изследвания на мен и на мъжа ми за да стартираме опита. Нямаме никакво време, старта трябва да е края на седмицата. Днес ми взеха секрет, и утре се чудя на къде да обикалям да го нося, коя лаборатория ще ми го приеме и ще ни дадат резултати до края на седмицата, при условие че има 4 почивни дни тази седмица. Аз съм от Русе, и тук май лабораториите си почиват. Заради липсата на тези изследвания опита ни може да пропадне и да останем за другия месец  newsm45

# 658
Петя, при мен искаха микрото да е станало преди пункцията. Говори с док за такъв вариант - още повече, че идват почивни дни.
Друг е въпросът (ако правилно съм разбрала) как така днес ти взимат микро, а ти утре обикаляш да го даваш в лаборатория  Twisted Evil за мен това е безумие!

# 659
  • Русе
Доктора иска резултати от микро преди да почнем стимулацията- т.е на 2ри ден на МЦ. Говорихме, обясних му че има много почивни дни, и може да не станат, но той каза, че без тях няма опит. Опита ще е в Тутракан. А иначе секрета ми го взе гинеколог от Русе, каза че няма проблем да го дам утре за изследване, защото е в някаква среда и не е проблем да престои една вечер.

Общи условия

Активация на акаунт