ПРОТИВИЗАЧАТЪЧНИ ЖАНГИ

• 62 306
  • 133
  •   1
Отговори
# 45
А имате ли идея колко време след като ги спреш и получиш кървене може да имаш овулация? Дали е както обикновено или се измества?
Според мен малко се измества, понеже така или иначе 7 дни след 21-дневния прием те все още противодействат отделянето на яйцеклетка. А надали е хубаво да забременяваш веднага след като ги спреш, втората менструация и овулация след спирането са нормални. Аз ги пия от 4 месеца(0,02).
Въпросът ми е мога ли да предизвикам цикъла си 1 седмица по-рано като не взимам последните 7 от опаковката или поне последните 3-4 таблетки, за да ми дойде по-рано? И това вредно ли е? Знам, че удължаването като се пропусне паузата между опаковките не е хубаво, но предизвикването?
Благодаря Ви предварително Simple Smile EFN  newsm47
аз не направих пауза предния месец и накрая преди да изпия последните три хапчета получих кървене и задух(не можех да си вземам въздух)тогава оставих блистера и започнах с паузата от 7дни,задуха ми продължава и до днес(след мн мн и най различни изследвания-при който се установи че ми няма нищо)имам съмнения че това може да е от таблетките,след паузата оново започнах нов блистер сега съм на 2рата таблетка и сега като ви чета разбирам че може и от това да е особено след като не направих паузата предния месец,някой да е имал такъв симптом?Пия ясмин за всичко останало ми действат мн добре нямам др оплаквания но задуха ако е от тях може би ще пробвам с други...съвети?

# 46
Аз имам въпрос.. ако някой може да ми отговори, много ще се радвам.
Пия Жанги вече 4-ти месец, мисля  newsm78
Всичко си почна ОК, вървеше добре, не съм имала проблеми през това време, в което съм го пила, цикъла си ми идваше един ден след като съм свършила опаковката и спираше тогава, когато почна да го пия пак след 7 дни. От сегашната опаковка ми остават още 7 хапчета и имам кървене и се чудя какво става? Да се плаша ли, да не се ли плаша..  Tired Sad
Ами по принцип след третия блистер не е нормално според мен,но за всеки случай звънни на своя гинеколог.Да не си пропуснала таблетка?

# 47
Всичко си почна ОК, вървеше добре, не съм имала проблеми през това време, в което съм го пила, цикъла си ми идваше един ден след като съм свършила опаковката и спираше тогава, когато почна да го пия пак след 7 дни. От сегашната опаковка ми остават още 7 хапчета и имам кървене и се чудя какво става? Да се плаша ли, да не се ли плаша..  Tired Sad
Ами по принцип след третия блистер не е нормално според мен,но за всеки случай звънни на своя гинеколог.Да не си пропуснала таблетка?
Не съм, всичко е точно.. даже съм си нагласила алармата и всеки ден в 8h ги пия  Laughing  Sad И аз мисля, че след 3-4 блистера не е нормално, очаквах в началото да има нещо такова. Ще видя утре какво ще се правя..

# 48
Не съм, всичко е точно.. даже съм си нагласила алармата и всеки ден в 8h ги пия  Laughing  Sad И аз мисля, че след 3-4 блистера не е нормално, очаквах в началото да има нещо такова. Ще видя утре какво ще се правя..
И аз имах кървене някъде 4 месеца, след като започнах приема на Жанги. Ходих на гинеколог и се оказа, че не е нищо сериозно. Беше се получило, защото в момента съм на диета (вече месец и половина) и организмът ми се опитва да свикне. Все пак ми увеличиха хапчетата от 0,02 мг. на 0,03. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отиди на гинеколог, за да ти каже, дали да увеличиш мг. или да смениш противозачатъчните. Успех!

# 49
Моля ви, помогнете. Аз съм пила вече към 3 вида противозачатъчни и от всички ми излизат пъпки и лишеи по лицето ... от някои доста ми прилошаваше ... до преди 2 месеца някъде пиех от трифазните три-регол и ми влияеха отлично...никакви пъпки,нито гадене.Но нещо ги спряха и пак се подлагам на мъчение. Моля ви препоръчайте ми някакви трифазни. Моят генеколог не бил наясно с трифазните и никакви не ми каза...и ми предписа пак старите хапчета. Моля ви, ако някой знае да каже.Извинявам се,че пиша тук, но просто не намира "моята тема".
Благодаря предварително

# 50
Моля ви, помогнете. Аз съм пила вече към 3 вида противозачатъчни и от всички ми излизат пъпки и лишеи по лицето ... от някои доста ми прилошаваше ... до преди 2 месеца някъде пиех от трифазните три-регол и ми влияеха отлично...никакви пъпки,нито гадене.Но нещо ги спряха и пак се подлагам на мъчение. Моля ви препоръчайте ми някакви трифазни. Моят генеколог не бил наясно с трифазните и никакви не ми каза...и ми предписа пак старите хапчета. Моля ви, ако някой знае да каже.Извинявам се,че пиша тук, но просто не намира "моята тема".
Благодаря предварително
Защо просто не отидеш при друг гинеколог, а търсиш във форум да ти кажат някакви хапчета?  Shocked

# 51
Благодаря предварително
Защо просто не отидеш при друг гинеколог, а търсиш във форум да ти кажат някакви хапчета?  Shocked

Защото в град Чирпан има двама,другият е много по-зле, за гъбична инфекция ми беше изписала хапчета, които са за жени в менопауза .........

# 52
Аз пия ясмин,а защо трябва да са трифазни?извинявай за въпроса но признавам не съм запозната...

# 53
Защото ми действат най-добре... тъй като постепенно се увеличава дозата на хормоните,а не като монофазните , които всяко хапче е еднакво.............

# 54
  • русе
аз получих странични ефекти от жанги и ги спрях.имах тежест в гърдите все едно съм си сложила един камък отгоре , също така болка понякога,затруднено дишане , сърцебиене и ми се появиха пъпки по лицето гнойни.някой имал ли е подобни проблеми?

# 55
Днес ми е първи ден с Жанги 0,02 дано да съм от късметлийките и се размина без пъпки, болки и т.н.
Аз ги започнах от третия ден на цикъла - казаха ми, че няма значение от кой ден на цикъла ще започна, но не съм сигурна за схемата на прием/ за пръв път пия противозачатъчни/. Днес е неделя и пих хапчето за неделя, а тези преди това те остават ли? И ако да другите до края ли ги пия?

Благодаря предварително....  Embarassed

# 56
Днес ми е първи ден с Жанги 0,02 дано да съм от късметлийките и се размина без пъпки, болки и т.н.
Аз ги започнах от третия ден на цикъла - казаха ми, че няма значение от кой ден на цикъла ще започна, но не съм сигурна за схемата на прием/ за пръв път пия противозачатъчни/. Днес е неделя и пих хапчето за неделя, а тези преди това те остават ли? И ако да другите до края ли ги пия?

Благодаря предварително....  Embarassed
Пиеш ги всичките, цялата опаковка, нищо не остава.

# 57
и аз ще се включа в темата  Blush моята гинеколожка също ми преписа Жанги, каза ми че са нови за България и слабо хормонални, до сега пиех Ясмини бях много доволна, мисля да продължа с тях, нямам никакъв проблем с тях, облекчават всички менстроални симптоми, правят кожата ми гладка, не ми излизат никакви пъпки и дори окосмяването ми намалява. Обърнете внимание на листовката на Жанги, всички оплаквания от хапчетата, които прочетох тук са опоменати като страничен ефект на листовката - болки или тежест в гърдите, акне!!! , гадене, болки в корема....докато Ясмин облекчава всичко това, пия ги от близо 3 години и наистина се чувствам идеално, просто сега реших да ги сменя и да проверя какви са отзивите за ново преписаните, но ще си продължа с Ясминчето.

# 58
Здравейте и от мен! На 20 години съм и пия Жанги 0,03 от почти три месеца. Откриха ми киста на яйчника и ми го изписаха с цел хормонален баланс, тъй като поради наличие на киста ми закъсняваше иначе редовния цикъл. Не знам колко често срещани са страничните ефекти, но още първият месец чувствах ужасна раздразнителност. Не ме притесняваше особено, докато вчера не забелязах червено зацапване между два цикъла и най-гадното - ужасни болки в гърдите и по-специално дясната. Освен тежест усещам и резки пробождания в гърдата от време на време. Много се притесних да ми няма нещо на гърдата. Иначе самите хапчета използвани правилно предизвикват цикъла в точно определен ден от месеца. Удобно е, само дето се притеснявам от тези странични ефекти.  Sad

# 59
не знам миличка, както вече казах аз ги смених с ясмин, защото на първото хапче жанги се изпъпчих цялата, преди време и аз имах киста и я лекувах само с ясмин по предписание на лекар разбира се ,  сега нямам никакви оплаквания пу пу  Laughing ясмин при мен облекчава всички менструални неразположения

Общи условия

Активация на акаунт