"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 402
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
Добър вечер!
Шунче, жива и здрава да е Радост! Много, много щастливо детство й пожелавам!
Зверчето, твоят метод също го бях чела някъде, и аз го прилагам, но за изпръцкване, като има газове и е неспокоен, действа.
Мейдънли, музикален вкус си има момчето  Joy
Нинка, накарай сега таткото да ти направи масажче, така и без това се задейства рефлексът на потичане на млякото.
Кари,честита ви месечинка. Беше ме питала дали да вземеш крайни мерки за намаляването на млякото. По колко часа храниш от една гърда сега?
Хеберлеа, и на мен ми беше интересно какво означава никът ти...
Цвети, добре да си прекарате!
Алексче, честита месечинка и на вас!
Анели, щом нощем сучете добре, може би е добре да пробваш да кърмиш на тъмно и спокойно място, в просъница (фаза на лек сън, когато се вижда как очичките под клепачите се местят). Ако нощем кърмиш легнала, а през деня седнала, може би е добър вариант да суче и през деня в легнала поза. Можеш да привличаш вниманието с шарен гердан или шал на врата - при някои бебета действа.
Деска, сега заслужаваш почивка!
Лека нощ от мен  Hug

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 22:32 от Ана2

# 196
Анели, не го бях чувала това, че вечер не се дава кърма!

# 197
Добър вечер!
Ние цял ден сме по разходки и детето почти не е спало.Преди 30мин най-после заспа-надявам се да се наспи тази нощ,че и ние с Мимо имаме нужда от сън.
Отивам да прилегна,че сили нямам вече.
Лека нощ без колики ви пожелавам  Hug

# 198
Елдричка, виждам те на балкона, как си?  Hug
И Гачони изчезна  Rolling Eyes

# 199
Шунче ,честита ражденичка! Да ти ежива и здрава Радост и много радост  да ви носи! Hug
Ана2 ,много хубава статия за спорта и кърменето- след втория месец смятам да се заема сериозно ,че 12кг не се свалят лесно Sad
Деска , откъде този трудов ентусиазъм  в тези жеги?!?!Браво на теб!От какви плодове прави компотите?
Зверчето, да се присъединя към успелите мами ,приложили твоя метод WinkПравя масажчета и днес улучих момента ,за да я подхавна ,както описваш. Получи се!  Laughing
Кари ,честита ви мсечинка Hug
Лека и "беаварийна" нощ ,майчета! Hug

# 200
Здравейте, нещо много се разсейвам с "От местопрестъплението" в момента, но реших да споделя че методът на Зверчето действа при нас. Само дето аз не я слагам върху леген, а просто я държа в такава поза и тя пълни памперса.  Laughing

Преди малко се развиках на свекърва ми. Не се чувствам особено добре сега, но ми писна вече. Днес единствените думи, които каза на сина ми са 4 забележки и след последната, която каза в присъствието на мъжа ми, отнасяща се за нещо, случило се сутринта - не издържах! Казах й, че няма да й позволя първо непрекъснато да му прави забележки без един път да попита как е, какво прави, както й да чака мъжа ми, за да се оплаква и така да всява раздори. За мен е по-лесно да пиля на главата на мъжо и съм сигурна, че мен повече ще послуша, но не го правя, а винаги открито й казвам това, което има, така че жестоко ще я накажа ако тя си позволи пак нещо такова.  Twisted Evil
Китенце, нямаше как да не се сетя за теб.  Hug

Деска, браво за ентусиазма! И аз го имам, ама нещо не мога да се захвана.  Laughing

Айде, оплаках ви се, сега ви пожелавам спокойна нощ!

# 201
Ох, аз най-накрая се добрах до компютъра... Да видим какво съм запомнила от четенето:
Шунка, честито на малката Радост, да ви е жива и здрава Simple Smile
Чин,Ани2,Carry - честити месечинки на бебоците, все така да ви радват малките душички. Чин, малкия е уникален сладур, на мен много ми прилича на теб Simple Smile
ПаО, много сте сладки цялото семейство. Айде, прости на таткото, виж колко е мил. Целучки на Марти (между другото - страшно много ми прилича на мъжа ти)  Hug
Деска, браво за компотите, и аз искам, но нямам никакво време
Кити  Hug, радвам се искрено за вас, ще се донаредят нещата, ще видиш Simple Smile
Ичка, как сте, мила? Simple Smile Божидара слушка ли мама и тати?

# 202
Влизам да се отбележа - в общи линии успявам по веднъж в тема да се отчета.  Мисля ви често, от време на време успявам да прочета, но е веднъж седмично май.
Бяхме на консултация във вторник - Крум е качил 1240 гр и 3 см. Предвид проблемите с кърменето направо бях на седмото небе. Бяхме се хванали на бас с таткото - аз го спечелих. Свеки и тя доволна и щастлива - та позатоплихме отношенията. Миналата седмица бяхме сами с детето  - еми оправяме се и без чужда помощ. Добавката вече е 40 мл само веднъж на ден, така че почти изцяло е на кърма. Колики почти няма, спинка по 5-6 часа вечер, не мога да се оплача, спокойно ми е детето. И Никола много ми помага, направо не мога да го позная.  Е, и ние имаме по някой и друг скандал, аз цивря от време на време, но е поносимо.
Ние се разхождаме почти по цял ден навън - на последен етаж сме и жегата е нетърпима, не пада под 30 градуса дори вечер затова се крием в парка, добре че ми е пред блока.
Мама е тук от понеделник и толкова ми е хубаво - успявам да си поспя повече и имам време за себе си. Ходих на козметик да ми изчистят лицето и да се поглезя малко. Сутрин намирам стерилни шишетата и водата за бебето, чай и супа за мен, и тя ни готви. Абе не че нещо , но при мама си е най-добре. Даже докато тя разхожда Крум в парка започнах да тренирам с Никола. По този повод - мускулната треска е нетърпима, но трай , бабо за хубост - и ние планираме море през септември. В БГ - отказахме се от Гърцията. Ако някой знае хубави комплекси по южното с ол инклузив пакети - да свирка.
И ние ще правим погача в неделя, голямо приготвяне е, и в понеделник на църква ще го водим, дядо поп да му попее.
Кити, тъкмо миналия ден гледах снимките ви и толкова щастливи изглеждате с Пламен, сега като прочетох се изненадах и се радвам за теб, мила, и че всичко се е наредило при вас. Дара заслужава да има и двама ви  Hug
Хеберлеа, Ваче, честити месечинки на патеричка;)
Зверче, честит рожден ден на патеричка.
Проблемите със свекървите са на всички нива, Чин беше права за клуба без свекърви. Обмислям да започна да водя дневник - живот и здраве като стана свекърва да се подсещам и да не се самозабравя.
Целувки и прегръдки на всички. Прохладни дни и спокойни нощи:)

# 203
Добро утро влизам да почерпя  и за нашата първа месечинка
Боже как минава това време....

Сега отиваме да се оправим с малката мишчица и да излизаме на разходка

# 204
Честита месечинка на чаровницата Рая!  bouquet
МамаАни, толкова ми е познато това...и баща ми е супернетактичен с Румен и все нещо не е доволен от това, с което си играе в момента  Rolling Eyes и съответно го порти пред Стефан.
Мушмуронко, Хеленче Hug
Аз да се похваля - най-вероятно ще ходим на Доспат от 2 до 7 август, че на първи трябва да водя срещата по повод Световната седмица на кърменето и ще съм заето до обяд. Много съм хепи - не съм била на почивка от сума време... Трябва да изнамеря сега някакво естествено средство срещу комари. Помагайте!

# 205
Добрутро мами!

Ние се стегнахме навреме днес и излизаме по хладно.
Да се похваля - свекърва ми дойде и ми се извини току що  Mr. Green Засега закърпихме положението.

Честита месечинка на Рая!

Ани2, обожавам Доспат! Баща ми има място на Батак - на стената на язовира. Ние ползваме преносимата машинка на Чико и засега съм доволна. Без да мажа детето с нищо. Само баткото пръскам с Аутан. Иначе свещите с цитронела вършат работа, ама като сте на едно място.

Хубави и слънчеви разходки пожелавам   bouquet

# 206
мушморонко - браво на вас! честито и на теб! Направо ти завиждам за шанса да се погрижиш за себе си...Оги вече 2 ден е много неспокоен, аз от седмици съм все затрупана със задачки и вече съм на прага на изтощението... Надявам се другата седмица да отхвърля повечето неща, Оги да се пооспокои и аз да отдъхна....

Е, най-после. Вече 2 часа се опитвам да го успокоя и нищо не помага. Току ме пуснах от youtube шум от прахосмукачка и на секундата задряма...сега остава да свикна и с този шум... Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 10:12 от heberlea

# 207
Ани2, много е хубаво това че ще се разнообразиш малко. Аз ти препоръчвам масло от Цитронела. Може да капнеш на парцалче близо до теб или да капнеш няколко капки в базово масло с което се мажеш по принцип. Това е най натуралното средство и безвредно.

МамаАнелиа, изобщо ли няма вариант да се отделите от свекървата? Само като си помисля колко нерви ти предстои да трошиш напразно. Хубаво е че сега сте се оправили, но едва ли всичко ще е по мед и масло от тук нататък. И щом си позволява да прави забележки на сина ти и то не еднократно, какво да си говорим.

Честити месечинки днес!

# 208
Ана2 аз ползвам смес от кокосово и лавандулово масло /Икаров от аптеката/. Кокосовото масло има и нисък фактор за слънце.
В неделя ще идват едните баба и дядо да си видят внучето за първи път  ooooh! А дядото на когото е кръстен още не го е виждал и ще дойде ама друг път.  Shocked Не очаквах такова отношение  Rolling Eyes
Приятен ден на всички  Hug

# 209
  • Sofia
Здравейте момичета,
Аз цяла вечност не съм влизала, ама то е заради жегите. в нас изобщо не се диша и се налага да се гледаме изцяло навън. Ако сме вкъщи ще трябва да сме на климатик, а мен ме е страх за малкат и за това навън. забравих дая каже че сме ис баткото които избщо не му седи в къщи и той с нас по цял ден на игра с едина приятел. Иначе сме добре. само Греи се изрина по цялото лице. В началото си мислех че е бебешко акне или е от жегите. После не се стърпях и я водих при лекаря и той каза че се изринал от нещо което съм яла,най вероятно бадеми. не съм сигурна че е от храната.мажем се с линола фет.айде че пак сме гладнини и ревем

Общи условия

Активация на акаунт