Най-нелепият подарък

• 321 481
  • 3 091
  •   1
Отговори
# 225
  • Пазете Гор
Хърмаяни, Имам предвид, че торсът се движеше около някаква ос в горната част на доста криви крака, за да имитира къване, та в случай, че скучаеш, да си го кандилкаш да кълве. Движението напомняше ваденето на вода с геранило. Дебилно изделие.

# 226
Страхотен избор да се подмажеш на шефа!   Grinning
Ще го препоръчам на всички приятели с шефове. Иначе, не бих отказала тенис -ракета, но само в случай, че е избрана от човек, който разбира. Но пък нямам подчинени, така че нямам шанс.

ПП Да не би някой тук да предлага? Моите терлички за замяна още стоят непожелани.

# 227
  • гр. Шумен
Охх аз ще наддавам за пържолника Mr. Green
Ох тоя пържолник! Що ли моят го изперках на боклука като ми писна да сменям реотани! Аз наддавамза машинката за сарми - една от причините да не ги готвя е, че не мога да ги навивам и трябва да се мазня на любимия образ да го стори.
За един интересен подарък се сетих (не нелеп). Когато баща ми се пенсионираше (преди около 30 години), на официален банкет му подаряваха партигрилчета, чаши, чинии, ютии и в един момент - саморъчно изработена дърворезба, образът на цар Симеон Първи. Мнозина му се присмяха, но всички други неща едно по едно заминаха в канала, а резбата и днес си стои.

# 228
В някои случаи очевидно, че подаряващите нелепи подаръци нямат вкус, нямат средства или не им се отделят толкова пари.

Какво мислите за хора с разбиране и вкус към облеклото, които подаряват грозни и нелепи дрехи?
Какъв може да е мотивът?

# 229
Какво мислите за хора с разбиране и вкус към облеклото, които подаряват грозни и нелепи дрехи?
Какъв може да е мотивът?
Мисля, че такива хора не купуват дреха за подарък според собствения си вкус, а се опитват на налучкат вкуса на човека, за който е подаръка. И се случват пародии.
Или избират нещо крещящо, което би им стояло перфектно, но на човека, който я получава изглежда като "паунови пера". Друго обяснение нямам. Не получавам дрехи за подарък.   

# 230
Имах пред вид дрехи, които подаряващия никога няма да облече, нито е виждал човека, на когото подарява в такива дрехи.Много ми е странно.

# 231
  • Майничка
Да се включа и аз с едни чаши за шампанско, подарени ни за сватбата в средата на 90те години на миналия век. От онези широки и дълбоки, като купа, модерни в началото и средата на същия век. Бяха от възрастни роднини, сватбата ни беше организирана и обявена набързо, задаваше се криза... ясно беше, че са извадени от килера, а и на капака на кутията имаше надпис "За сем.Х (дарителите)".
Все пак, като любопитни свраки, с благоверния ги отворихме. Атракцията беше вътре - най-отгоре имаше картичка, с пожелание за сватба на непозната фамилия с дата от 1971г. Двойно преподарен, значи, случва се, посмяхме се, бутнахме ги на тавана у свеки и забравихме.

Съвсем наскоро канихме гости, десертът беше шоколадов мус, но пренасяйки чашките, които обичайно използвам, строших две от тях. Нямах свободни 6 бр. от други подходящи съдинки, сетихме се за тези чаши, та половинката набързо отскочи да претараши техния таван, донесе кутията, извадихме ги да ги мием и ... на дъното на кутията написано стихче:
"Мили Чефо,
За твоя юбилей
желаем от сърдце
шампанско да се лей
по твоето небце!"
От колегите, дата ...1966г.

За малко да ги върна пак в кутията, как се сефтосва предмет с такава дълга история, че и очевидно чисто нов, неизползван! Направо да ти кеф да го преподариш , като в движението "предай нататък"! Laughing

# 232
Имах пред вид дрехи, които подаряващия никога няма да облече, нито е виждал човека, на когото подарява в такива дрехи.Много ми е странно.

Хрумвало ли ти е, че може би са нелепи подаръци, от които се опитва да се отърве?  Thinking

# 233

Хрумвало ли ти е, че може би са нелепи пидаръци, от които се опитва да се отърве?  Thinking

Възможно е. Възможно е и ей така, купувано нещо "на разпродажба" или защото е изгодно, а после му се търси предназначение. В случая не става въпрос само за подаръци, подарявани на мене, а за наблюдения на близки хора ,които подаряват на други близки.

# 234
Аз това с подаряването на нещо, тип "отбиване на номера", никога не съм го разбирала. По-добре да се дадат парички, ако толкова не може да се измисли подходящ подарък.

Вече има по-интелигентен начин и за това - не знам дали някой тук ги е чувал, но т.нар. Gift Card се поръчват специално за човека. Представляват на практика дебитни карти с определен лимит, чието ползване може да стане във всеки магазин (или на всеки банкомат). Могат да се персонализират - да се напише името на получателя и дори кратко пожелание (например "С най-добри пожелания"). Има различен дизайн - според повода. Триста пъти по-добре да се даде такава карта, отколкото да се подари някоя безумна дреха или преподарявани за трети път чаши за шампанско примерно.

Аз получих такава карта за рождения си ден. Използвах я за покупката на чудесна синя рокля, която обличам с удоволствие.  Peace

# 235
Абе като се замисля аз какви съм ги подарявал... Embarassed.
То дезодоранти, то плочи със съветски песни, то брани от ларгото цветя, то разни тъпи органайзери и календари.

Веднъж казах стихотворение. Голямо нямане беше. Ама поне беше дълго, стихотворението.

rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 236
  • Майничка
Windy, проблемът с такъв тип ваучери е, че стойността на подаръка е предварително оповестена, което за доста хора е неучтиво или неприемливо, пък и човещинка, всеки си мечтае да "направи удар", сдобивайки се за жълти стотинки с подарък, достоен за член на кралското семейство (в неговите представи), а някои не си оставят с мечтата, а направо купуват. Laughing

П.П. За нямането се е случвало на много хора. На сватбата на състудентка с една приятелка подарихме албум за снимки, от името и на двете, ама за толкова имахме пари. Честно си бяхме предупредили момичето, така че не е била изненада.
На нашата сватба вечерта направихме купон в квартирата за приятели, предупредихме, че ги искаме по дънки и без подарък, иначе рискувахме да се окажем без гости.

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 10:29 от gargamela

# 237
Windy, проблемът с такъв тип ваучери е, че стойността на подаръка е предварително оповестена, което за доста хора е неучтиво или неприемливо, пък и човещинка, всеки си мечтае да "направи удар", сдобивайки се за жълти стотинки с подарък, достоен за член на кралското семейство (в неговите представи), а някои не си оставят с мечтата, а направо купуват. Laughing

Тук не мога да не те подкрепя. Но си мисля, че за повечето хора е обидно да им подаряват някаква евтинийка от магазин за лев, така или иначе. Тези стоки винаги се разпознават. Явно, както казваш ти, заблудата остава само в главата на подаряващия... ooooh!

# 238
Бикини,то добре ама вадя аз,оглеждам ги хубаво...нямат етикет и са...лекьосани отдолу...тоест използвани Confused Stop
Това заслужи титлата НАЙ-гнусен подарък  Sick

Спомням си друга подобна тема - там съфорумка сподели, че е получила от свекърва си личния й дамски душ   Shocked

# 239
  • Майничка

... че е получила от свекърва си личния й дамски душ    Shocked

Ми едно време снахите са се женили с роклята на МАМА, ама сега модите са други... но приемственост трябва да има! Joy

Общи условия

Активация на акаунт