Хитринки за всякакъв случай - тема 6

• 164 199
  • 882
  •   1
Отговори
# 90
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте момичета   bouquet
Някакви идеи как да почистя или поне да залича петно от паднала цигара върху бежов кожен диван? Умирам от яд, чисто нов диван на един час ми го ос..ха  newsm45

Не може ли от същия плат, но шоколадов цвят (по избор естествено) да си направиш кръгчета и да стане на големи точки. Ще е готино Crazy newsm78

rotfImao Той е кожен...не си го представям,  но ме развесели идеята ти   bouquet

Е, добре де, кожени точки не могат ли да станат?  Crazy Не съм видяла, пропуснала съм  тази подробност, идзвинете Crazy

Вместо ново канапе си е за предпочитане май   bouquet

Няма нужда да се извиняваш, не съм се засегнала, най - искрено ме зарадва идеята ти  Hug

# 91
  • на Дъждовен остров
...

То беше ясно че ще му робуваме на този диван, защото е светъл цвят. Ще се заличи да, и аз така мисля. То никой в нас не пуши, гостенка на сина ми го изгори, яд ме е,че нямаше и час от както го сложихме, не му се нарадвахме даже. Детето милото яко се беше притеснил, но в крайна сметка никой не е умрял така че здраве да е  newsm10

Ние пък сменяме светъл с шоколадов на цвят и по голям (ъглов, да става и за спане на двмаа души).  Та понеже чакаме и бебе лично аз реших че ще пада мазане на пюрета и лепкави пръсти, а ми беше омръзнало да чистя светлия със скъпи препарати.

Обаче както казваш ти нещата се купуват.  Важно е да сте живи и здрави.  А току виж може девойката се окаже един ден бъдещата ви снаха и от сега да оставя траен отпечатък у вас  Grinning

# 92
Теа, моля те недей, пепел ти на устата, не я искам точно тази девойка
 Laughing
Би ли споделила с какви препарати го чистиш твоя диван?

# 93
  • на Дъждовен остров
 Laughing

Ауууу предчувствах, че след цигарата е попаднала  в графа "Никога повече у дома или край сина ми"  Grinning

Ето ти няколко идеи
http://www.ebay.co.uk/itm/LEATHER-CLEANER-CONDITIONER-KIT-SOFA-F … 00#ht_1711wt_1199
http://www.ebay.co.uk/itm/LEATHER-CLEANING-WIPES-24-PACK-SOFA-CL … 0762#ht_500wt_715

иначе при окапване от мастило казват петното да се напръска с лак за коса. НЯмам идея точно как ще помогне това, ама ....

А за сега както писах по горе се гижим съвсем по селски от едната страна сме метнали едно покривало, от другата друго че нали е на ъгъл  Grinning.  При гости ще ги махаме.  То каква е идеята за кожа тогава, ако ще го пазаим толкова много  Grinning

# 94
 Laughing

Ауууу предчувствах, че след цигарата е попаднала  в графа "Никога повече у дома или край сина ми"  Grinning

Ето ти няколко идеи
http://www.ebay.co.uk/itm/LEATHER-CLEANER-CONDITIONER-KIT-SOFA-F … 00#ht_1711wt_1199
http://www.ebay.co.uk/itm/LEATHER-CLEANING-WIPES-24-PACK-SOFA-CL … 0762#ht_500wt_715

иначе при окапване от мастило казват петното да се напръска с лак за коса. НЯмам идея точно как ще помогне това, ама ....

А за сега както писах по горе се гижим съвсем по селски от едната страна сме метнали едно покривало, от другата друго че нали е на ъгъл  Grinning.  При гости ще ги махаме.  То каква е идеята за кожа тогава, ако ще го пазаим толкова много  Grinning

Naughty

# 95
  • ...край Дунава

Да попитам, може ли някой да ми каже някоя хитринка с какво да "намажа" едни ботуши, които при ходене като се жулнат един в друг се появяват кафяви деружки по кожата. Ботушите са естествена кожа-цвят слонова кост, а подметката кафява. В момента и на двата ботуша имам кафяви линийки, които са много неприятни, опитах се да ги почистя, но пак останаха бледи черти, а кожата там като протрита Cry Ако знаете някакво мазило, което да "запечата" кожата в този участък ще съм много happy.

Да си побутна питанката Rolling Eyes. Наистина ли никой не знае "лек" за моя проблем newsm78

# 96
Днес видях едно пръскало, на Киви май беше. Точно за предпазване на кожата от увреждания. Прилича на дезодорант

# 97
  • София
предполагам, че в този сайт можеш да намериш нещо, което е ще ти свърши работа http://www.shoestringuk.co.uk/

# 98
ЗДравейте, съжалявам че нахлувам в темата ви, но искам да попитам някой има ли представа как да махна петната от сок от ябълка по бели дрехи? съжалявам ако е обсъждано и досаждам допълнително, но за първи път се сблъсквам с проблема[/tt]

# 99
Аз за такива петна използвам "спот" или един бял квадратен сапун за петна(купувам го от Кауфланд)

# 100
Ако знаете начин за премахване на петна от Арония, домашен сок, много ще съм благодарна!
Не стана със спот, вениш,  лимонена киселина и оцет, както и със домашен сапун.

# 101

Да попитам, може ли някой да ми каже някоя хитринка с какво да "намажа" едни ботуши, които при ходене като се жулнат един в друг се появяват кафяви деружки по кожата. Ботушите са естествена кожа-цвят слонова кост, а подметката кафява. В момента и на двата ботуша имам кафяви линийки, които са много неприятни, опитах се да ги почистя, но пак останаха бледи черти, а кожата там като протрита Cry Ако знаете някакво мазило, което да "запечата" кожата в този участък ще съм много happy.

Аз имам пръскало като дезодорант, подариха ми го заедно с ботушите, и моите са естествена кожа, слонова кост, кафява подметка /да не сме с еднакви обувки  Wink/. Та с това пръскало пръскаш директно обувките, след това не им пречи мокрене, кал, ожулване, само позабърсваш със сухо и всичко се маха. Но всеки ден ги пръскам /есента де, то сега не ги нося/. А ходя много пеш и то по разни пътечки с натрошен камънак и редовно им удрям носовете при ходене, много съм спъната  Tired
Но на вече направени драскотини, май по - скоро първо с боя за естествена кожа да намажеш, за да се скрият и после със спрея. Този спрей го има в магазините за обувки, дават го и за чанти, кожени дивани, якета и т.н. Но не за оная мъхестата кожа /набук ли се казва/, а за гладката.
Ето този е моя:
http://www.lux-obuvki.com/bg/catalog/cid/54/id/221.html

# 102
Момичета, дайте ми хитринка за плъзгане на пердето по курниза. Щипките са нови, но не вървят добре по релсата и постоянно пердето пада, аз се катеря да го закача и на следващото преместване пак пада. Crazy Курнизът е от старите метални, сега нямам възможност да го заменя с друг. Хрумват ми разни щуротии, като да намажа щипките и релсата със сапун или вазелин...  Crazy

# 103
Не е щуротия, точно за това щях да пиша, но не сапун или вазелин  Wink - това е за дърво май по - подходящо, за метал - свещ, парафин, смазка /бяла за техника която е/.
Нали се сещаш цип на яке като заяжда - малко го натъркваш със свещ и готово  Peace

# 104
Здравейте момичета,
Имам едно въпросче дали може да ми помогнете.Чудех са дали да пускам нова тема ама пробвам първо тука дали можете да ми разрешите проблема .В банята по края на мивката и ваната преди година две сложихме  бял силикон , уж който не мухлясвал , ама познайте - за няколко месеца стана на черни петна и няма махане .Много е грозно и стои като мръсно , пробвах с какво ли не -Саво и подобни аналози,търкане ,препарат за махане на самия силикон.С нищо не се маха #Cussing out.Моля Ви дайте идея с какво да махна мухала или поне някакъв свестен препарат за махане на силикон , от който да не ми останат ръцете от чагъркане ! Sad

Общи условия

Активация на акаунт