Набор 92 - студентската скамейка ви зове!

• 32 027
  • 450
  •   1
Отговори
# 345
Честита Коледа на всички!

И при нас за здр. осигуровки се получи така,само до 31.12.2011г са оправени,после пак трябва да се ходи,но най-вероятно със същият превод на д-та от университета,защото и на дъщеря ми е издаден за целият срок на обучение и така е преведен.

# 346
  • софия
А вие в кой клон на НАП сте? Защото на моя позната в Лозенец са и взели уверение за цялата година и до края на август 2012 изобщо няма да ходи повече. Възможно ли е всеки клон да си има свои правила?

# 347
  • София
Весела Коледа на всички!

На нас пък ни искат уверение всеки семестър Thinking, явно всеки клон има своите правила ooooh!. Но пък и документът от университета е само до 31.03.2012г, за следващия семестър ще получи, когато запише.

Аз мисля да ходя след Нова година за превод и тогава ще го занеса, но служителят в НАП така ми и каза- като си дойде детето за Коледа, тогава да го донесе.

# 348
  • някъде из облаците
ЧЕСТИТА КОЛЕДА на всички,
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички, които имат днес - здраве, щастие и любов  пожелавам на всички bouquet

Чета за здравните, май всеки служител си прави нещата, както той си реши. Миналата година на голямата са пуснали до 30.06 и от юли вече е без здравни, а тя си забравила удостоверението в Англия, т.е. вече е с прекъснати ЗО. Малката ходи до НАП и служителката и е казала, че до края на август ще има здравни Laughing. Това е в един и същи офис. Вижте точно какво пише в удостоверението, в нашето пишеше, че ще завърши курса през юни 2014, пише кога започва  и кога свършва учебната година, т.е. септември - юни. Ако удостоверението е за цяла учебна година, то настоявайте да оправят нещата до юни поне. Ако не звъннете на телефоните в сайта на НАП и направете консултация. Според мен не е редно  #Cussing out да ви карат на 3 месеца да ходите при положение, че в удостоверението пише до юни 2012, явно сте попаднали на  некомпетентен служител.

# 349
Честита Коледа на всички  Hug

# 350
  • софия
valha Удостоверението ни е за семестър - пише че е от 1.10.2011 до 31.03.2012. Говорих и с управителката на клона - оказа се, че тя е върнала детето. Обадих се и до НАП - казаха ми същото. Ама аз пак не вярвам - писах им.
"Въз основа на тях (документите) се коригира здравноосигурителния статус към момента на представянето им". Цитат от отговора.
И в същото време зная поне пет офиса, в който носиш веднъж документа и важи за периода, за който е издаден. Просто вече не зная към кой да се обърна.
Или пък са дали права на всеки офис да си организира нещата както си пожелае.
И ей така на, днес междупразнично се ядосвам. Дали да не се обърна към Омбудсмана?

# 351
Днес платих осигуровките за двата летни месеца и подадох документа - нашият е за 1 година - и след два дни ще бъдат възстановени.

# 352
  • някъде из облаците
Явно  #2gunfire всеки си прави както му е удобно, ooooh! и аз не знам към кого да се обърнеш. Миналата година на голямата до края на юни са и платени здравните, а тази година на малката служителката е казала, че до края на август ще важи удостоверението. В нашия офис са две служителките занимаващи се със здравните, не знам при една и съща ли са били. Като ми изпрати голямата нейното удостоверение, ще ми е интересно при нея до кога ще го направят - до края на юни или  newsm78 август.
Глупаво е да ходиш с един и същи документ през 3 месеца, за да корегират здравноосигурителния статус   #Cussing out

avi   Thinking тогава, аз щях да им нося удостоверението през последния месец за който важи - през март във вашия случай, за да не се разкарвам напразно и само нерви да хабя.

Последна редакция: вт, 27 дек 2011, 18:28 от valha

# 353
  • софия

avi   Thinking тогава, аз щях да им нося удостоверението през последния месец за който важи - през март във вашия случай, за да не се разкарвам напразно и само нерви да хабя.
[/quote]

И аз си го мислех това, но в такъв случай ще остане неосигурена за няколко месеца и ако точно тогава и се наложи да ползва здравни услуги няма да може.

# 354
Преди да замине щерката септември,заедно ходихме да питаме за този д-т за здравните и тогава останах с впечатление,че ако си вземе д-т за семестър така ще ги коригират,ако си вземе д-т за цялата година-за цялата ще ги възстановят,но се оказа друго явно.
Не ми се ядосва за това преди празниците,не си заслужава,пак ще отида март или април със същият превод.Можеха да ни спестят размотаването,но не би...

# 355
  • някъде из облаците

И аз си го мислех това, но в такъв случай ще остане неосигурена за няколко месеца и ако точно тогава и се наложи да ползва здравни услуги няма да може.

Да, ще остане, в момента голямата е така от юли месец е без здравни, но си е виновна тя  #Cussing out- забравила си удостоверението. А тези здравни  newsm78 май никой не го интересува в чужбина имаш или  нямаш, с такова впечатление съм останала,  Thinking но може и да бъркам. В Англия никой не го е грижа имаш ли в Бг. здравни осигуровки.

h_o_p_e точно така ни казаха и на нас миналата година като питах за голямата - донасяме удостоверението и ги коригират за времето написано в него. Няма значение кога го носиш.

# 356
  • Талант на 2012,2013 г.
За много години! Hug

# 357
Честита Нова Година  Hug
Здраве, щастие и благоденствие, и най-вече успех на децата  Heart Eyes

# 358
  • Талант на 2012,2013 г.
Хей, мамчета на набор 92... изпаднали сме на 4 страница! #Crazy

Срам и позор.  Mr. Green Heart Eyes Наистина ли нямаме какво да споделим? Или децата ни се заровиха в четене, изпити, работа и... ежедневие... и ...? newsm78

# 359
Ами коледната и новогодишна ваканция свърши Sad и щерката замина за Англия,чуваме се по скайп,пишем си,ежедневието е в разгара си.
Споделете децата,които са в чужбина ще се връщат ли за великденската ваканция?На моята ваканцията е доста голяма -от около 5-ти април до 30-ти,но тя не беше сигурна иска ли да се връща и не взехме билет,после ще станат и по-скъпи билетите,а какво ще прави там през цялото време, newsm78тя не работи,защото още няма разрешително.

Общи условия

Активация на акаунт