Просяците,които ви идват на крака

• 8 276
  • 123
  •   1
Отговори
# 105
  • Между гори и планини
В градинката до работата ми, където си почиваме редовно идва да черпи с шоколадови бонбони един "баща". Всеки ден му се "ражда" я син, я дъщеря.... Спретнат, с костюм, черпи и казва " А сега дайте нещо  за детето". Ние с колежката си го знаем, но понасядалите на пейките около нас, пожелават нещо за детето и дават по някой лев.
На булеварда до нас има един просяк, на количка и без крака. Виждала съм как го водят и взимат с колата. Понякога говори поне час по телефона си, но мине ли някой пред него, започва да дрънка с чашката със стотинки. Виждала съм го как брои пачки....
Как после човек да сеизлъже да даде?

# 106
  • Sofia
Жалко е, че държавата не се грижи за изпаднали хора, .......

Тези реклами и мен много ме дразнят, опитват се да ме накарат да се чувствам виновна, че съм купила играчка на детето или сме излезли навън на вечеря (имаше една такава - "докато вие вечеряте, това дете е само и гладува")....

Просията е забранена. Имаше репортаж преди време, една репортерка се беше направила на просякиня от тия, дето чакат по светофарите. Но много бързо дойде някой и я глоби. Интересно "познатите" просяци как никой не ги хваща.... или имат достатъчно пари и глобата да си платят.... Thinking

# 107
  • София
Да, тази с вечерята и играчката беше отвратителна. в началото си помислих, че е реклама на нова кредитна карта, а то се оказа още по-гадно. е, те, след такава реклама пък, нигота не бих им дала и един лев на тези!

# 108
В градинката до работата ми, където си почиваме редовно идва да черпи с шоколадови бонбони един "баща". Всеки ден му се "ражда" я син, я дъщеря.... Спретнат, с костюм, черпи и казва " А сега дайте нещо  за детето". Ние с колежката си го знаем, но понасядалите на пейките около нас, пожелават нещо за детето и дават по някой лев.
На булеварда до нас има един просяк, на количка и без крака. Виждала съм как го водят и взимат с колата. Понякога говори поне час по телефона си, но мине ли някой пред него, започва да дрънка с чашката със стотинки. Виждала съм го как брои пачки....
Как после човек да сеизлъже да даде?

ами шоколадов бонбон ли имате в устата, та си траете, докато той омайва другите? Или, нека дават, ние наще си го знаем и всичко е ок.
ставаш, пред него обявяваш как всеки ден се мъкне и да не му дават нито лев, понеже дете няма.
ма много сложно ooooh!

# 109
  • Между гори и планини
Извинявай, но аз не мога да браня всеки от собственната му глупост!
Толкова ли не се замислят, че току-така никой не тръгва да черпи и после " дай лев за здраве"...

# 110
  • София
а ти, Глоу, на тяхно място дали ще изпълниш собствените си предписания към Топъл дъжд? Защотоо аз се съмнявам да го направиш, защото не ти се яде бой от просещия, нито от аверите му.

# 111
Наистина всеки има глава на раменете.Като им е толкова акъла-да дават.От километри личи,че е измама,да не говорим колко грозно звучи поканата да дадат по някой лев за детето.При такава покана,аз не бих дала,още повече на непознат.Всъщност,аз и бонбон не бих взела от непознат.

# 112
а ти, Глоу, на тяхно място дали ще изпълниш собствените си предписания към Топъл дъжд? Защотоо аз се съмнявам да го направиш, защото не ти се яде бой от просещия, нито от аверите му.

да, обаждала съм се в подобна ситуация с измамник. никой не ме наби Simple Smile напротив, благодариха ми.

но пък е толкова по-лесно да врескаш по форуми, отколкото да направиш нещо.

# 113
  • София
Обадила си се и то в присъствието на самия измамник?  Shocked Верно си къъсметлийка, че не си отнесла някоя неприятност!

# 114
Измамникът е един, макс още 2-3 ма го вардят (В моя случай даже помощникът му офейка пръв  Laughing), а потенциалните опазани от измама - поне десетина.

Ако престанете да сте овци, може и да се изненадате. Но пък нормално е и да не ви се занимава да си цапате копитцета. Гнусното е, че се обаждате едва пред мониторите.

# 115
  • забравих си мисълта...
Glow, на мнение съм, че ти сега не правиш нещо по-различно от това, което критикуваш. Мнението на Топъл дъжд звучи доста достоверно и аз също съм на мнение, че човек не може да предпази всеки от собствената му глупост. А ти ако си го направила, наистина можеш да говориш за голям късмет, че не си си отнесла големия бой. Подобни типове са непредвидими. А последният ти пост, ми напомни за една историйка, ето част от нея - Един мъж вижда как млад човек прескача огромен ров, подминал и казал: "Ех като бях млад какви ровове прескачах и аз!!!" След като се огледал и видял, че е сам, добавил: "Абе, същото ла...о си бях и тогава..."

# 116
  • София
Измамникът е един, макс още 2-3 ма го вардят (В моя случай даже помощникът му офейка пръв  Laughing), а потенциалните опазани от измама - поне десетина.

Ако престанете да сте овци, може и да се изненадате. Но пък нормално е и да не ви се занимава да си цапате копитцета. Гнусното е, че се обаждате едва пред мониторите.

Каза тя и се самоопияни от добротата си!  hahaha

# 117
Цитат на: Andariel
На това не му викат просия, а социална ангажираност.   но "мотивирането" е по познатия старомоден начин.
В някой от предните си постове обясних защо това не е никаква социална ангажираност. Най-вече защото са хвърлени сумати пари за реклама, а не за да се направи нещо реално.
Мисля, че е много по-добре да дариш на някого, който виждаш, че е зле или има дарба (да свири примерно), ако ще и след това да даде на семейството си от "печалбата".
"glow" тук не пишат хора, които си мълчат очевидно..Като изключим някои, които се правят на това, което не са, за да не ги познаят или тези, които се бъзикат...

# 118
  • София
Нещо иронията ми за социалната ангажираност не се получи. Съгласна съм с мнението ти. Много ме дразнят като започнат да изсипват грешни пари за реклама.

# 119
А да не съм разбрала, че е шегичка  Simple Smile  friendship Подкрепям добронамерения хумор.

Общи условия

Активация на акаунт