164та немска дъждовно-минорна тема

• 31 389
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
М да, това с паузите на обяд и мен ме шокира преди 3г като записвах Ясмин. При население 25 000, 11 детски градини в града - само 2 !!! имаха целодневни групи. И то в нашата градина 1 целодневдна до 16.30, другата до 18  ooooh! По 18 деца ....

само в НРВ, Райнланд-пфалц и явно Берлин е безплатна последната година  Twisted Evil

Ноеми току що счупи една бутилка вино в Реве-то. От единия край на магазина ме пратиха до касите да кажа, от касите ме върнаха почти обратно до един младеж ..който погледна - каза - А да, сега ще изчистя и замина ...После го виждам пак на касата (още не беше изчистил) и му викам - Нещо застрахователен номер да ви оставя - той ми се пули и вика - За какво. Ми за виното, за какво ..верно че беше млад и симпатичен ама другите услуги не се плащат със застраховки  Laughing и той ми се хили и вика - глупости, сега ще го избърша и всичко е наред  newsm78

P.S. при нас е 20-22гр през деня и днес още не е валяло  Flutter Дават го даже петък-събота до 25 и искрено се надявам, че иначе в събота не знам 15 възрастни и 10 деца как ще сме вътре  ooooh! и най-вече какво ще ядат, че за барбекю сме канили

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 19:58 от Ирката

# 16
Maро, пепел ти на езика...август все така, а септември под нулата, а Twisted Evil
ще взема да преосмисля решението за неходене в булгаристания. а и си гледам къщата и нещо ме стяга за гушата Cryпфу, скапана носталгия, мамка му. явно не ядох дървото достатъчно или съм заклета мазохистка.

Денчо, тоя депозит да не е байтраг за членството. щото при нас е задължително да станеш член на ферайна, ако детето ти е с градината. там има годишна такса, а има и доброволно дарение, отделно от това. градината както казах се самоиздържа и парите отиват за децата, та там бях доста щедра...
имаме и робски труд, май около 20 часа годишно на родителска двойка. можеш ако не ти се бачка да си ги платиш часовете.

ами Петич, валдорф е също много добро, ама и много по-хард за родителите. влачат децата из гората нон стоп и куп още маниакални мероприятия, а родителите ги гонят кат недоубити фашисти Joy не е съвсем ясно кой е на градина, родителите или децата Wink
валдорф е педагогика основаваща се на методите на рудолф щайнер, а той от своя сгтрана е основател на андропософското движение. аз там съм в раздвоение...в мненията си.

ето го http://de.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner
много прилича на чичко джереми айрънс, а той ми е страхотна слабост...но въпреки това не знам дали, ако имам възможност, бих дала детето си в подобна градина или училище.

# 17
Мда, това с Валдорф си е голям чанч. Моята приятелка записа всичките си деца там - малката е на градина, тримата по-големи вече в училището, мира няма. През седмица е на родителска среща, два пъти в седмицата дежури в стола на училището. За другите мероприятия да не отварям дума.
По едно време м ъжа и (англичанин) се беше почнал да се гъбарка с нея дали не се е оженила за училището.

# 18
Мда, това с Валдорф си е голям чанч. Моята приятелка записа всичките си деца там - малката е на градина, тримата по-големи вече в училището, мира няма. През седмица е на родителска среща, два пъти в седмицата дежури в стола на училището. За другите мероприятия да не отварям дума.
По едно време м ъжа и (англичанин) се беше почнал да се гъбарка с нея дали не се е оженила за училището.
Леле  Shocked егати фитнеса! Mr. Green

Мата - ами може и това да - съвсем спокойно може и да не сме се разбрали добре с лелята - с моя несмки и нейния английски Embarassed Но тръгне ли Мара на градина аз почвам курсове щот така не може! А иначе - да - имаше дълъг списък с дейностти за родителя - или действаш или плащаш Mr. Green
За даренията - специално декларираш, че няма да се затрудниш финансово ако ти поискат пари - ама баш така си го бяха написали hahaha Хехехе - питах я - от какъв порядък е дарението? Тя се хили мацкатаи вика - максимум до 500 стига...

Та така с тукашното Монтесори Laughing

# 19

Да, и аз съм със същите наблюдения, не бих си причинила този чанч. Освен това има значение на какъв колектив ще се попадне.

Егати студа, егати и чудото. Хората тука, в Мюнхен ходят със зимните си якета. Голямо зинзикане, голямо чудо. Който чакаше лятото, според мен то мина Grinning Grinning Grinning.

# 20
август по принцип си е по-студено тук, тъй че не вярвам тепърва да се вдигат температурите, но и около 18-20 градуса са ок, само да не вали. пък и моята отпуска тепърва предстои Wink

# 21
  • Германия
Затова ли от август зареждат вече есенните дрехи? Crazy

# 22
Хораааааааааа,горешо се моля на всички богове,дето ги има на таз земя, да греша Praynig Толкова ми се е стегнала душата в тоя студ  Twisted Evil Да не говорим,как оше отсега ми изгниха  старите кокали Sick

´´
А заглавието за съжаление е повече от подходяшо Whistling До края на август шяло да бъде така  ooooh!
Вчера видях хора с пухенки и ъгове  Whistling

Това е шега, нали? Кажи, че се шегуваш! Rolling Eyes

А за якетата и ботушите,няма майтап,няма измама Mr. Green А бе уж тази седмица го дават около 20,дори на места 25,ха дано и повече Sunglasses Ние за по- сигурно ше си отидем на Бг,та да помрънкаме малко от жегата Mr. Green

Затова ли от август зареждат вече есенните дрехи? Crazy
Е таман навреме де Joy

Валдорф градините не са направени май за кариеристки Grinning
Аз ви бях питала,ама никой не отговори  Rolling Eyes На някой детето му посешава ли градина към групата Fröbel?Ако да,нека сподели отзиви!
П.П.Как беше на български Feldsalat  ,че имам чудна рецептка за салата и искам да я направя на нашите в Бг  chef

# 23
фелдсалат е рапунцел беееееееее Joy

нямам никаква идея, Мара. таквоз нящу в българия не съм виждала. буквално преведено е полска салата, ама...те сега тепърва откриват голямата разновидност на зелените салати. ендивия видях, лоло росо май също, романа си е нашата марула, и зелените салатки имаме, но останалите неща бавно навлизат...
мен ме е яд, че несе гледат аспержи. много ги тача а и са много полезност голяма като зеленчук. тази година даже не съм ги варила, всичко още прясно и сурово, на салата. много е благо.

# 24
  • Немция
 A Feldsalat има ли в Бг, 4е аz поне не среЩнах такава там? Превод не zнам, може Бискара да zнае. Mr. Green
Мата, сурови аспержи не сьм яла,  Shocked(поzволи ми да се опуля Laughing), досега все варени сьм ги консумирала.

Детски градини Fröbel zа пьрви пьт 4увам. Thinking
И при нас, иz Рурската област има градини с пауzа на обед, но ти предлагат да иzбереш дали детето да е до обед, дали Ще отсьства преz обедната по4ивка, дали Ще е там до 15 4аса беz прекьсване или до 16 и 30(целодневния вариант).

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 01:39 от .bibitka.

# 25
  • Немция
Моля ви се, дайте по-сериозно с времето, не ми се мисли какъв Kälteschock ни очаква като пристигнем рано-рано на Хан.  Shocked
А не е zадьлжително > когато на4алото на Юли летяхме обратно zа ДЕ времето се беше скапало и в Сф в ранни zори бе голям студ(12, 13 градуса може би) и проливен дьжд, та 4ак покрива на старото летиЩе в Сф,откьдето летят нискотарифните компании, прокапа и бяха нацвькали раzни кофи Crazy да не се мокри пода, малкият все на тях налиташе да си играе. Laughing
Имахме кьсмета плавно да иzбегнем климати4ния шок Бг > Де. Mr. Green

# 26
Аха, нова тема имало...

И аз се запознах с фелд-салатата чак тук, в БГ не съм виждала, а уж съм от село... Wikipedia също не е запозната с български вариант, значи може наистина да няма. Търси из новите супери- Лидл, Кауфланд и от сорта- може да я имат в асортимента си, внос от някъде Wink

# 27
Ами и аз не знам,дали я има по нашенските земи  newsm12 Затова ви питах за превод,че да знам,как да я търся Laughing Иначе, вярно вече почти всичко се намира там .Мате,допълвам и айсберг към асортимента, с вметката,че съм я виждала да искат за нея майка си и баша си, и сега е супер модна сред звИздИте Twisted Evil

А по въпроса за аспержите,са ми разказвали,че преди Втората Световна война,България дори е била една от големите производителки на аспержи Grinning Ама не zнам,колко е вярно Thinking

А  Fröbel са тези http://www.froebel-gruppe.de/ Просто ми се ше да чуя отзиви за тях,зашото са нешо ново за мен!

# 28
Според един справочник от гугъл, фелдсалат на български се води ръбеста мотовилка.
Търсих го по латинското име на растението. От семейството на дилянката е.

# 29
  • Германия
  bouquet за новата тема!

Общи условия

Активация на акаунт