Холандска тема - 38

• 30 989
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, тук празнува ли се Haloween? В смисъл то и в Бг празнуват, но не е толкова популярно, тук как е? Да очаквам ли някой да ми хлопа на вратата?

# 241
Chestit RD na Niko,da e jiv i zdrav newsm59 nbirthday newsm38  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2 newsm59
otstrani naistina mnogo barzo leti vremeto  Laughing

# 242
Мерси отново, момичета!   bouquet

Днес бях като пребита сутринта и не заведох Нико на гимнастика.
Преядох снощи. И цял ден на крак.

Ето да ни видите - http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2491914176704.2147753.1 … 262247&type=1

Днес бях пак при личния. За щитовидната няма да ми даде направление. newsm78
Кръвното изследване било добро, на ехограф щитовидна не се гледало, това не било сериозно,
нищо ми няма...хаха.
За камъните в жлъчката също се опъна, защото и там кръвните показатели са ок.
Но склони да ме прати поне на ехо.

Утр изпращам баща ми, малко ми е тегаво.
А другата седмица пристига свеки. Че тя няма търпение и тя.  Laughing
Много им липсват децата.

Ние октомврийската ваканция, ще ходим в Прага.  Heart Eyes

# 243
Мила много хубаво парти!

Наскоро си смених личния и почвам да се замислям добре ли направих. Да не съм попаднала при подобен на твоя, че ще се ухапя. Още нямам впечатления от новата практика, но при стария винаги ми е давал направление, сам се е обаждал в болницата да ми уреди час и не съм чакала повече от 16 часа. Ако съм при него късно следобед имам уговорка със специалист за другата сутрин в 8ч или най-късно до обяд. Единствено ми отказа като исках Микробиология преди раждането, но и аз реших, че попрекалих с това си желание.
Направо не знам какво да кажа!  Rolling Eyes

Шанел по нашия край някои празнуват, други - не, но чак да са запалени не ми е направило впечатление. Поне на вратата ни никой не е тропал.  Laughing

# 244
Ooo, Mила, при вас мощно подкрепление. Чак завидях.  LaughingМайка ми няма да идва тази година и от сега ми е гадно.  Confused Стискам палци за докторите. Знам, че тукашните не са особено добри при ендокринни заболявания (за съжаление).
Нико е голямо  бонбонче.  Heart Eyes
Маги, ти с някакви специални привилегии ли си се ползвала?  Laughing
Аз по-малко от седмица не съм чакала, вкл и за Софи, когато се касаеше за операция. Там беше 10 дни чакане за ехограф, после още 10 дни чакане за хирург и 30 дни самата операция, която не беше нещо рутинно и търпящо отлагане.
Знам, че на хора с хронични заболявания им се дава по-бързо час за специалист.

# 245
Аз не мога да видя снимките  Rolling Eyes
И моята майка идва през ноември....хехе да вземем да им спретнем една бабешка среща  Laughing
Много се радвам че ще дойде и ми е тъжно,че татко не иска,т.е. иска ама за 3-4 дни и да си ходи,като чуе,че ще стои месец и .....си намира причини.
Ние ваканцията ще ходим във Франция-някой да е изненадан? Joy Но ще ходим на Сейнт Мишел  и остров Ре.И мисля, че Анди е достатъчно голяма,за да прекараме един ден в Помпиду,Д'Орсе или Лувъра.Досега времето през октомври не ме е разочаровало,дано и сега да е топло и приятно.
Мила,ако се налага да ходиш често на лекар,то си поговори сериозно с твоя и ако не възприема ,си намери друг. Peace Ако имаш проблем с щитовидната,трябва да те наблюдава специалист ,а личния далеч не е такъв.
Веднъж,обаче поеме ли те системата-няма да имаш проблеми.
Мопс  Hug,за теб,че мама няма да идва...

# 246
Мопси не съм се ползвала с каквито и да било привилегии. Не знам на какво се дължи факта, че ми е давал направления. Дали на самия лекар или на болницата ни, която четох наскоро пак е в топ 10 на НЛ за 10та поредна година. Аз и рядко ходя при него, но когато се е наложило веднага и направление и специалист е имало. Последния път беше преди около година в 16:30 бях при него прегледа ме, каза, че не може да ми помогне и ми уреди час за другата сутрин в 8ч при челюстен хирург. За бъбреците подобно. За дъщеря ми също, наложи се лека операция и се случи на момента. Виж кръв не са ми взимали от години.  Rolling Eyes
Смених го преди около 20тина дни поради други причини, които не харесвам, но не се бях замисляла дали при новия личен ще е същата практиката с направленията и специалистите. Само си стискам палци да имам същия късмет.
Въобще не подлагам на съмнение каквото Мила или ти казвате!  Peace Напротив, съчувствам и се надявам да намери адекватна помощ, защото щитовидната жлеза не е шега работа. Може би наистина е добре да поразгледаш за друг личен?

# 247
Ами то, аз не знам дали имам проблем. newsm78
Така ми казаха в Бг, след гледане на ехограф. Че виждали възел, пък кистичка.
Личния ми пусна хормони, но са ок и някак реши,че нищо няма. Ама много бързо някак
взе решение. Не знам дали е възможно да имам нещо, а пък хормоните да са наред.
Според него, не е. Оф, ще видим.

Кате, ами хайде да ги запознаем бабите.
А за фейса - не знам защо, може би трябва регистрация.

# 248
Мила, а правилните хормони ли ти изследва?
Аз и ваканцията съм си тук, мъка.  Laughing Иначе и до Франция бих отишла, а и бирички в Прага не бих отказала.  Mr. Green Както виждате не съм много претенциозна.  Laughing
Моя същински личен дава направления, но после се чака много за специалист. Асистента му обаче се прави на проферор по всякакви болести (оплаквала съм се) а има няма 5-6 година трудов стаж. Свеки примерно като бивш раков пациент веднага и се дава направление за всичко и се преглежда веднага от специалист. Е, друг е въпроса, че ако имаше адекватна профилактика щяха да и спестят много страдания. а  не сега като кихне и да е треперят докторята. Слава Богу, поне е добре.
Не си спомням вече дали питах за юфка? Има ли, няма ли?Отивам да си пия Гинкото.
Мегън, исках да те питам как уреждате допълнителната ваканция за декемврийската ви почивка? Не се ли опъва директора, какво казвате? Нали не можело уж за допълнителна ваканция?

# 249
Не си спомням вече дали питах за юфка?

Питала си  Laughing,аз съм виждала в турските магазини,но си е като другите кори,но на опаковката пише Юфка  newsm78
Аз правя юфка като купувам от фините кори(от турските магазини),размразявам ги,накъсвам ги  на малки парченца и ги запичам в тава на слаба фурна,стават твърди, чупливи,....юфка ,така ,де...
По този начин правя млечна баница.

# 250
Мила,супер парти Hug ...аз пробвах да добавя коментар, но не се получи ,а съм регистриран потребител . newsm78
Маги,дано новия личен не те разочарова. Peace
Шанел, и в нас никой не е звънял на Хелуин  Rolling Eyes
Кате, вас ви знаем къде се подвизавате , Joy супер си е.Моя мъж има адски много работа и току така не може да взима пичивни дни.Така че ,наслаждавай се  Hug
Мопси, за ваканциите се ходи при директора.Попълва се един формуляр с причините, поради които искаш детето да отсъства.Директора праща иска на няктква специална комисия(не я знам точно как се казва),която одобравя или отхвърля иска .Резултата се разбира в рамките на 4-5 дни

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 08:22 от megan79

# 251
Здравейте отново момичета Hug. Виждам, че сте се разписали за лекар и реших да ви питам - имате ли опит с ЕЗК? Изобщо върши ли работа тая карта? Моят син има изпит и не му е до това в момента, но предполагам, че другата седмица ще отиде да пита дали трябва да има личен лекар. Нещо не ми е ясна схемата - ако недай боже се разболее какво следва newsm78. И на всичко отгоре спомена, че го наболява зъб и ми настръхна косата. Той ходи на зъболекар преди да тръгне, но както знаем гаранция няма. И сега търся и какви видове здравни застраховки има и изобщо се чудя да му правя ли такава ooooh!. Моля, за съвет Praynig.
РР - Мила, да ти е жив и здрав рожденика  bouquet.

# 252
Меги, защото не си ми приятел, затова не можеш.
Ти нали каза, че не си във Фейса?  Laughing

Дафинов лист, какво е ЕЗК? И сина ти тук учи ли?

Днес изпратих татко, офф голям рев падна.
Мила се вкопчи в него и само реве, той не издържа и се разплака.
Много беше тежко....

# 253
ЕЗК - Европейска здравна карта с която уж можеш да ходиш на лекар в целия ЕС. Да, синът ми учи в Маастрихт.

# 254
dafinov list   Европейската здравна карта няма да му свърши никаква работа тук. Навсякъде ще го карат да си плаща.  Peace Независимо какво говорят от БГ относно договори които били сключили никой няма да му я признае, но пък като си събира касовите бележки след това в БГ ще му върнат парите. Друг е въпроса кога това ще се случи.  Laughing След година или по-рано.
За НЛ принципа е следния:
1. Прави се здравна застраховка при който застраховател си хареса като условия. Добре е да не пестите от това, защото в случай, че му се наложи да използва медицинска помощ услугите са доста скъпи.
2. Избира си личен (домашен) лекар.

Когато (недай Боже) се разболее отива при ЛЛ, прави се преглед, ако има нужда от специалист той му издава направление.
За зъболекар, по същия начин, след като е осигурен се регистрира при някой.

Мила притеснително звучи какво са видели в БГ. Не успяха ли там да направят някакви допълнителни изследвания?

Мопси аз пък чета юфка в смисъл учителката.  Laughing

Меги тия от вашето училище много добри, беее. Нашите на 2 пъти с хиляда зора и разпитване ни отпуснаха по 1 екстра ден. Пфу, дори и не си мечтая за 4-5.  Grinning

Завидях ви за бабите. Нашите не може човек да ги накара да поостанат.

Общи условия

Активация на акаунт