Холандска тема - 38

• 30 952
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Връщат се, и са 25 цента май. Flutter

Milla Elaine, как така? Миналата седмица имаше цял летен ден! Или май бе половин! Mr. Green

# 121
Мен 1,5% не ме устройства. Трябва ми 0,1% заради диетата на Дюкан  Embarassed Embarassed

Като съм започнала с питанките да питам и още нещо. Бутилките на водата Spa връщат ли се? Гледам на етикета не пише нищо, но знам ли

С тая диета мъжът ми си докара камъни в бъбреците миналата година.

# 122
Звезди, може може. Не съм забелязала просто.  Mr. Green

А днес само дето издухвах коса, просто бяхме мокри кокошки с Мила.
Страшен дъжд и не спира.

Тоя Дюкан и аз не бих го правила.
А килца как трупнах в Бг. Ами то голямо ядене...
Сега се чудя как да ги сваля. а корема ми е - 5/6 месец. Sick

# 123
Milla Elaine,
 ей сега сама с двамата по цял ден...
Аз вече издъхвам, а е едва втората седмица. ooooh!

Ние успяхме да мине почти между капките...Намокрих ме се, ама съвсем мъничко. Но децата си  си играеха навън, нищо, че ръмеше. Юфките седнали под дърветата... Crazy

# 124
Здравейте, момичета. Предварително се извинявам за нахлуването в темата и за въпроса, ако сте го обсъждали. Питането ми е следното - възможно ли е да се открие по книжарниците в Холандия/вкл. и онлайн/ българо- холандски речник, но за холандци. Благодаря за евентуален отговор.

# 125
  • Nederland
nolitta, скоро гледах в книжарница Selexyz комбиниран холандско - български и българо-холандски речник, беше бг издание и стуваше около 50 евро. Предполагам същия може да се закупи и от България. Също този речник - http://books.google.com/books?id=mC7rj2RQBp0C&printsec=front … amp;q&f=false
Но големият проблем е ако твоите холандци не четат кирилица. Не съм срещала обаче други варианти.

# 126
Благодаря ти  bouquet. Ами то там е проблемът,че не трябва да е на кирилица,а да си е като за тях.Но май има за всякакви езици,а с български-не. Че и спешно трябва , да му се не види Tired

# 127
  • Nederland
nolitta, сега се сетих какво ще ти свърши работа - http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/wat-hoe-taalgids-bulg … 800664/index.html
Има произношението на думите на латиница! Според мен ще свърши чудесна работа и не е скъпо.
Успех! Grinning

# 128
Момичета, пак имам въпрос. Ние се регистрирахме на адреса, на който живеем във Влисинген. Обаче собственикът иска 550 евро за разходи, които ще покрива заради това, че сме се регистрирали на адреса му. Той живее в съседната къща. При вас така ли беше? В смисъл дали наистина се плаща нещо за това, че сме се регистрирали на този адрес. Казва, че това са разходи за една година. И ако е така как се определя сумата?
Много ми е важно вашето мнение, защото 550 евро никому не са излишни.
Благодаря  Hug

# 129
Добро утро  Hug
Днес изпратихме гостите.Много хубаво си изкархме,децата много им се радваха.Голяма радост беше,вуйчо да ги води и взима от училище. hahaha
На мен лично много ми се насъбраха емоциите,училищна ваканция,после БГ,после гости в къщи...сега вече имаам нужда от повече почивка.... Laughing
Звезди,как са нервите?
Мила,влязохте ли си в ритъм? Wink
Шанел нямам никаква идея за наемите? newsm78Дано някой от другите момичета ти отговори.

# 130
Момичета, пак имам въпрос. Ние се регистрирахме на адреса, на който живеем във Влисинген. Обаче собственикът иска 550 евро за разходи, които ще покрива заради това, че сме се регистрирали на адреса му. Той живее в съседната къща. При вас така ли беше? В смисъл дали наистина се плаща нещо за това, че сме се регистрирали на този адрес. Казва, че това са разходи за една година. И ако е така как се определя сумата?
Много ми е важно вашето мнение, защото 550 евро никому не са излишни.
Благодаря  Hug

Договор нямате ли? Там всичко трябва да пише.

# 131
Не, договорът е направен към фирмата, където работи и тогава никой не е мислил за такава регистрация.

# 132
Разпитайте собственика, изискайте си копие от договора. Не разбирам за какви разходи става на въпрос.

# 133
Уф,така слънчево започна деня и ....не спира да вали вече 6 часа  Tired
Меган,хайде сега почивай и почвай спортуването та да разпуснеш качествено  Hug
ВЕрно,къде са избЕгалИ всички  newsm78

shanel1982 и аз нямам представа за какво може да иска тази сума  Rolling Eyes,общинските данъци ще си бъдат на ваше име,вие трябва са си ги плащате,а не той  Peace,по принцип за това, че собственик дава Toestemming inschrijving op adres,не се заплаща нищо.Освен ,ако самия собственик не поиска тази "услуга"да му се заплати. Допускам, Stop че става въпрос за такова нещо.Само предполагам,вие по-добре би трябвало да знаете как,защо и при какви условия живеете там. Peace

Ние утре сме на РД парти Flutter дИтетУ няма търпение,сега рови в гардероба за тоалети  Joy.само дето ще е супер разочарована,като й кажа,че дрес кода е лединг и тишърт  Mr. Green,за да скача и лудее без грижи в спелпарадайса.
Иначе аз гласенето,а после преобличането и ровенето из топките за загубени фиби и гривни съм го минала един път, и втори-няма как да ми се случи  Sunglasses
Мързелива неделя от мен   bouquet

# 134
kate.t, като спомена рожден ден, да питам за някакви места за празнуване. Искам да е удобно за майките, да си пием кафенце, а децата да си тичат и да играят. Такива места знам две - в Зауди парк, до боулинга, но там ми идва много тъмно и неудобно, защото децата играят на едно място, а масите са на друго и постоянно трябва да ставаш да ги наглеждаш, другото място е подобно в Делфт. Пак имало разни надуваеми за скачане, но не съм ходила още да проверя.
Някакви други предложения?

Общи условия

Активация на акаунт