Отговори
# 150
Здравейте.Опитвам се да ограничавам внучката ми от вредните храни,но ми е стршно трудно когато я изведа на детската площадка.Децата се тъпчат с всякакви отрови.Как да я спра?Трудно е.

# 151
Наистина положението по площадките е трудно. Почти всяко дете е нарамило пакет с нещо си там и нагъва. У дома се храним здравословно, но на площадката не върви само да повтарям "Не, не , не може." Успокоявам се, че ако детето ми се храни здравословно, не е чак такава трагедия, че е хапнало боклучави зрънчовци и подобни на площадката. До някъде помага, че я извеждам навън след като у дома е хапнала добре и тогава тя дори и да иска, няма вместимост в коремчето и не може да изяде много боклуци.

# 152
  • София
Винаги съм се чудила защо по площадките се яде. Там би трябвало да се играе, а не да се ближе сладолед и да се яде зрънчо. То е ясно, че родителите са виновни за това положение, но защо?!

# 153
  • Ямбол
Може би защото около нашите централни площадки и паркове няма магазини наблизо или просто децата отиват там само за игра, но много рядко срещам някое дете да яде.

# 154
Винаги съм се чудила защо по площадките се яде. Там би трябвало да се играе, а не да се ближе сладолед и да се яде зрънчо. То е ясно, че родителите са виновни за това положение, но защо?!

И аз се чудя точно същото. Вместо да тичат и да играят се нареждат по пейките и дъвчат боклуци.

И до нашата площадка няма магазин, но всички си носят!! Чудо е!
Чак има една майка, която редовно носи 2 л. кола и пластмасови чашки да сипела на всички. Малоумна история!

# 155
  • София
Чак има една майка, която редовно носи 2 л. кола и пластмасови чашки да сипела на всички. Малоумна история!
Тази има късмет, че не ме е нацелила.  Mr. Green
Странно ми е как някои майки си позволяват да черпят непознати деца, без изобщо да са наясно дали децата консумират дадени напитки/храни.

Моята дъщеря беше на малко повече от годинка, когато я оставих пред входа на блока ни на една съседка, само за да отида набързо до тоалетната. Когато се върнах след 3-4 минути детето ми беше щастливо захапало близалка и текат ли текат лиги, а тя весела, усмихната.  Mr. Green То сега ми е смешно, но тогава побеснях. Взех близалката, метнах я в коша и се приключи въпросът. Така и не разбрах коя съседка услужливо е набутала близалката в устата на дъщеря ми, но и видът ми беше такъв, че никоя и не си отвори устата да каже нещо.  Wink

# 156

Защото абсолютно винаги има притеснена майка или баба, че детето не е закусило/обядвало добре и трябва да си навакса с яденето сред другите деца.

Времето на филиите с масло и купата с яхния отмина безвъзвратно и вече е ред на шарените кесии, които освен, че са модерни (рекламирани, разбирай!), са и удобни са носене и предлагане.

# 157
  • София
Ограничавам, но донякъде. Напоследък имаме проблем с тъпия бейк ролс. Случи се, че опита 1-2 пъти и внезапно реши, че е голяма сладост. Купих вече няколко пъти, с огромно нежелание. Надявам се в един момент да се спре сама, иначе ще налагам вето.

Обича сладолед и солети. А, и пуканки, но тях не ги броя за вредна храна.

Шоколад не обича, купувам за мен, предлагам - винаги отказва  Simple Smile

# 158
Бейкролс купувам само със спанак и сирене и натурален - със сол. В другите видове има натриев глутамат, в тези поне това няма.

# 159
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Племенникът ми, вече на 8 г., на всяко ядене редовно отказва готвеното меню и моментално му се предлага филия с лютеница и салам и всички са щастливи и доволни. Отделно чипс се купува всеки ден, а от известно време и енергийни напитки  Shocked Нищо не мълча, на зълва ми й казвам години наред в прав текст, че това не е правилно, и че ще си имат проблеми, а тя - "ми какво да го правя, като иска"  Twisted Evil Е, от седмица е диагноцтициран с гастрит. Освен това е толкова дребен, че в градския транспорт все още минава без билет (мислят го за 6 годишен). Rolling Eyes

# 160
  • Русе
Освен това е толкова дребен, че в градския транспорт все още минава без билет (мислят го за 6 годишен). Rolling Eyes
     Не разбрах, коя е причината според теб да е дребен. Аз не давам чипс, безалкохолно и сандвичи за ядене, но детето ми е много дребно с грацилна структура. Наблягаме на плодове,зеленчуци, мед, домашно кисело мляко и сирене и месо.

# 161
Освен това е толкова дребен, че в градския транспорт все още минава без билет (мислят го за 6 годишен). Rolling Eyes
     Не разбрах, коя е причината според теб да е дребен. Аз не давам чипс, безалкохолно и сандвичи за ядене, но детето ми е много дребно с грацилна структура. Наблягаме на плодове,зеленчуци, мед, домашно кисело мляко и сирене и месо.
Има деца при които е генетично заложено да са дребни, но в нашия случай, имам преки наблюдения, че е от неправилно и нередовно хранене. Не яде манджи, месо, плодове и зеленчуци, които са жизненоважни за растежа на децата.

# 162
Да бе, да! От тоя отговор "ми какво да правя като иска" ми се повръща. Родителска безхарактерност и малодушие! И безхаберност също!

# 163
Моят син яде предимно готвена храна, защото баба му това предлага.
До момента не е опитвал газирано, не яде салам, а само чисто филе, не яде бейкролс нито подобни храни, няма и интерес към тях.

Независимо от това пак е дребен и слабичък, вече не е кльощав,но беше до мин. година.Сега е нормално слаб и най-нисък от връстниците си.

Няма особено отношение храната към ръста.Към здравето- да.

# 164
Да бе, да! От тоя отговор "ми какво да правя като иска" ми се повръща. Родителска безхарактерност и малодушие! И безхаберност също!
  Peace

За съжаление нищо не мога да направя, иде ми да я фрасна направо, ама не става ....  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт