Отговори
# 225
Отделно, аз, ако ще правя хранителен режим, първата ми работа е да отида при дипломирани лекари да ми изследват ензимите, колко ок ми функционират храносмилателната, кръвоносната и двигателната система, а после при нужда - при диетолог.

И дипломираните лекари ще ти кажат, че колата и хамбургера не трябва да се ядат нито веднъж, нито повече пъти седмично.

# 226
Отделно, аз, ако ще правя хранителен режим, първата ми работа е да отида при дипломирани лекари да ми изследват ензимите, колко ок ми функционират храносмилателната, кръвоносната и двигателната система, а после при нужда - при диетолог.

И дипломираните лекари ще ти кажат, че колата и хамбургера не трябва да се ядат нито веднъж, нито повече пъти седмично.
Сигурна ли си в това болднатото? Въпросът е риторичен.

# 227
Да, абсолютно сигурна съм. Това не е храна от която тялото има нужда. Прочети повече за влиянието на тези храни и напитки, най-вече за влиянието им върху мозъка.

# 228
Боклуци не яде.От година две покрай други деца купувам и хвърлям само с гризнато.Не
ще.Сладко не яде.Особено шоколад,торта -не ще.Не може да изяде цяла вафла или меденка.
Иначе се храни добре.И то доста.Скоро мрънка за дюнер.Купих 5 модела.Нито един не яде.
Като малък е имал ограничение на сладко и боклуци,ама чак пък такъв резултат само от това.
Едва ли.Не разрешавам ядене по улици ,паркове и т.н.Обикновено е ял в къщи и няма апетит
на вън.

# 229
  • Най-сетне у дома
Хммм, тук в последните страници ми се струва че пишат родители, които не са си пращали детето на ясла, градина.
Защото там пък съвсем не могат да ги ограничат в това, което им дават. Разни салами, пържени филии, сухи пасти, вафли и т.н. от сорта неща.

И да, децата ядат по детските площадки и то масово.
Но е въпрос на навик и повторения, за да разбере точно твоето дете, че там е място за игра, а не за хранене.

В учебното заведение на сина ми не е позволено да се внасят боклукчави храни. Децата ядат или "на стол", където храната е здравословна до безвкусност, или храна от къщи, но трябва да отговаря на определени условия. Нищо в лъскави пакетчета не може да пробие в училище. На площадките също. За това съм много благодарна на Белгия. Нещата в злокобна степен зависят от хранителните порядки на обкръжаващата среда. Личният пример също е решаващ - у нас няма лъскави опаковки и дълга редица други неща.

Друг е въпросът, че нямам никакви илюзии - да, детето ми обожава плодове, салати и месо, но какво от това? Някой смята ли, че пластмасата, пестицидите, Е-тата, антибиотиците и т.н са полезни? Не мисля. Лоша работа  Sad

# 230
И в нашите детски градини и ясли от няколко години няма пържени филии, салами, сухи пасти и вафли. Ако някъде не се спазва Наредбата за здравословно хранене (или както там се казваше) има къде да се оплачеш. Вече в училище не знам, защото едва от месец имам наблюдения. Но от безплатната закуска определено не съм с добри впечатления.

# 231
Да, абсолютно сигурна съм. Това не е храна от която тялото има нужда. Прочети повече за влиянието на тези храни и напитки, най-вече за влиянието им върху мозъка.
Опитваш се да ми даваш съвети да чета аматьорски статии в интернет, когато аз ти говоря за разговор очи в очи с лекар. Явно не си наясно кой и как пише тези статии.
П.П. Какво има в един хамбургер, че не е храна, от която тялото има нужда?

# 232
Опитваш се да ми даваш съвети да чета аматьорски статии в интернет, когато аз ти говоря за разговор очи в очи с лекар. Явно не си наясно кой и как пише тези статии.
П.П. Какво има в един хамбургер, че не е храна, от която тялото има нужда?

Ти да не се опитваш да ни убедиш, че лекар твърди, че в купешкия хамбургер има нещо друго освен "л...йна"?

# 233
Да, точно това твърдя. Продават го в училището на детето ти, така че надали са точно лайна. А аз не съм оптимист колко бг-мами се консултират с лекар, а не с "почети малко в интернет", преди да съставят режим на децата си.

# 234
Продават го, както продават  и още куп други боклуци. Това, че ги продават не ги прави полезни. Не зная ти с кого се консултираш. Съпругът ми е лекар, така че мен не ме мисли. По-добре включи мисловния процес, когато тръгваш да пишеш.

# 235
  • Sunshine state
Брех,то като чете човек темата излиза,че всички деца се хранят супер здравословно и дори не обичат захарни изделия и калорични неща,а то реалността е съвсем друга.  Crazy  baby_neutral
По темата-не изпадам в крайности. Peace

# 236
  • Berlin
Не, просто другите майки няма да са по темата. Simple Smile

# 237
В учебното заведение на сина ми не е позволено да се внасят боклукчави храни. Децата ядат или "на стол", където храната е здравословна до безвкусност, или храна от къщи, но трябва да отговаря на определени условия. Нищо в лъскави пакетчета не може да пробие в училище. На площадките също. За това съм много благодарна на Белгия. Нещата в злокобна степен зависят от хранителните порядки на обкръжаващата среда. Личният пример също е решаващ - у нас няма лъскави опаковки и дълга редица други неща.

Вече въобще не вярвам някой като ми каже, че в стола им готвят здравословно или пък било вкусно и здравословно, защото децата всичко си изяждали. Е, да, ама те и от Макдоналдс да им дадеш пак всичко ще си изядат, а това не е никакъв критерий за здравословно.   От училището на щерката ни изпращат списък с храната, която дават на обяд. Всичко изглежда прекрасно. Няколко вида салати, 2-3 вида готвено. До там обаче. Сутрешните и следобедните закуски, които не ни изпращат, са пържени филии с пудра захар, пържени мекици, макарони със захар, вафли морена, хотдог с кренвирши, кифлички с шоколад, филии с течен шоколад, кроасани и някои други като банички с ябълки/сирене, макарони със сирене и т.н., които са ок.
За десерт на обед торти, компоти или кисело мляко със ЗАХАР (има и без захар за тези, които искат).  

# 238
  • Русе
  Нищо не забранявам, но за всичко информирам. Спортува активно от 6 годишен и всекидневно има няколко часа спорт и физическо натоварване. Колкото и да информиран, пак си харесва чипс и безалкохолно, но се яде по скоро инцидентно, при пътуване, когато сме в заведение или предложат, когато сме на гости. Ако иска нещо от това, което избягваме се взема една малка разфасофка за момента и обикновено остава неизядено и неизпито.

# 239
  • Най-сетне у дома

Вече въобще не вярвам някой като ми каже, че в стола им готвят здравословно или пък било вкусно и здравословно, защото децата всичко си изяждали. Е, да, ама те и от Макдоналдс да им дадеш пак всичко ще си изядат, а това не е никакъв критерий за здравословно.   От училището на щерката ни изпращат списък с храната, която дават на обяд. Всичко изглежда прекрасно. Няколко вида салати, 2-3 вида готвено. До там обаче. Сутрешните и следобедните закуски, които не ни изпращат, са пържени филии с пудра захар, пържени мекици, макарони със захар, вафли морена, хотдог с кренвирши, кифлички с шоколад, филии с течен шоколад, кроасани и някои други като банички с ябълки/сирене, макарони със сирене и т.н., които са ок.
За десерт на обед торти, компоти или кисело мляко със ЗАХАР (има и без захар за тези, които искат).  

Това къде, в коя държава, за Белгия ли говориш?
Вярваш или не, това в училището на сина ми НЕ се случва и е абсолютно невъзможно да се случи.
Храната е буламач, да, не е вкусна в голямата си част, защото дори със солта внимават до абсурд. За това и моят син ходи с храна от къщи. Обаче там просто няма как да види пържени филии с пудра захар, кифлички с шоколад и прочее. Това и родителите нямат право да слагат на децата си. Ето за това училище става дума, в случай, че говориш за Белгия:
http://www.eeb4.be/en

Общи условия

Активация на акаунт